Facklitteratur: Dechiffrering av president Putin

27.5.2019 - 10.00 Premium

Heta frågor när Mike Pompeo och Sergej Lavrov möttes i Sotji

När USA:s utrikesminister Mike Pompeo mötte sin ryske kollega Sergej Lavrov var många tvistefrågor på agendan. Men där fanns också trevare. Lavrov hoppades på att mötet ska resultera i "små men viktiga steg mot förbättrade relationer".
14.5.2019 - 17.38

Putin lovar mer militära muskler

Traditionsenligt hölls en stor militärparad på Röda torget i Moskva för att fira segern i andra världskriget på torsdagen, precis 74 år efter Nazitysklands kapitulation som i Moskva uppmärksammas den 9 maj på grund av tidsskillnaden.
9.5.2019 - 18.27

Analys: Putins beslut att dela ut ryska pass i östra Ukraina är ren maktutövning

Vladimir Putin erbjuder ryska pass till alla ukrainska medborgare. I veckan meddelade han att det ska bli lättare för invånarna i ukrainska Donetsk och Luhansk att bli ryska medborgare. Nu ökar han insatserna och säger att proceduren kanske underlättas för alla ukrainare.
27.4.2019 - 18.04 Premium

Kim bjuder in Putin till Nordkorea

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un verkar ha fattat tycke för Rysslands president Vladimir Putin efter ledarnas möte i Vladivostok. Kim bjuder in Putin till Nordkorea, och erbjudandet har accepterats, uppger nordkoreansk statlig media. Men några genombrott verkar toppmötet inte ha inneburit.
26.4.2019 - 07.13

Vladimir Putin och Kim Jong-Un i "mycket meningsfulla" samtal i Vladivostok

Under nästan två timmar har Rysslands president Vladimir Putin och Nordkoreas diktator Kim Jong-Un samtalat på tu man hand på en ö utanför ryska Vladivostok.Efteråt tycks Kim Jong-Un vara nöjd med mötet, som varade dubbelt så länge än vad som uppgetts på förhand.
25.4.2019 - 10.01

Finklädd Kim hoppas på rysk givmildhet efter fiaskomötet med Trump

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har anlänt till ryska Vladivostok, där han hoppas övertyga Vladimir Putin om sanktionslättnader. Den ryske presidenten lär hålla igen – men kan passa på att plocka världspolitiska poäng från USA.
24.4.2019 - 17.35

Nordkorea bekräftar Kim Jong-Uns Rysslandsresa

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un kommer att besöka Ryssland de närmaste dagarna för att träffa landets president Vladimir Putin. Enligt Kreml kommer de två ledarna att mötas i den ryska östkustsstaden Vladivostok på torsdag.
23.4.2019 - 19.46

Putin talade om exploatering - de nordiska ledarna om klimatförändringen

På arktiska mötet i Sankt Petersburg var Putin ensam i sina prioriteringar. Han ville tala om handel och ökad transport i Arktis – men alla de nordiska ledarna talade om klimatförändringen.
9.4.2019 - 20.03 Premium

Tommy Westerlund

Ledare: Träffas Niinistö och Putin för ofta?

President Sauli Niinistö ska igen på tisdag träffa sin ryska kollega Vladimir Putin. Samtidigt väcker Estlands president på sina håll ett ramaskri då hon planerar ett sällsynt möte med Putin.
5.4.2019 - 16.00 Premium

Försvunnen soldat hittad i Syrien

Kvarlevorna efter en amerikanskfödd israelisk soldat som har varit saknad sedan 1982 har hittats av ryska styrkor i Syrien.
4.4.2019 - 13.33

Polisstyrelsen: Allt gick rätt till då journalist greps på toppmötet mellan Trump och Putin i Helsingfors i fjol

Polisstyrelsen har slutfört sin utredning av det tumult som uppstod på presskonferensen i samband med toppmötet mellan USA:s president Donald Trump och Rysslands president Vladimir Putin den 16 juli i fjol.
20.3.2019 - 12.57

Analys: Töväder mellan Moskva och Ankara – nu plockar Putin poäng

Natolandet Turkiet vidhåller att man tänker gå vidare med köp av avancerad rysk militärmateriel trots hotfulla toner från Washington. Mellanösternanalytikern Bitte Hammargren visar hur den proryska lobbyn stärks i Turkiet, trots att det bara är några år sedan det rådde iskyla mellan Moskva och Ankara.
11.3.2019 - 11.00 Premium

Dotter till Vladimir Putins högra hand gör EU-praktik – "Helt oacceptabelt"

Dottern till Vladimir Putins personliga presstalesperson gör praktik i EU-parlamentet. Anställningen väcker djup kritik från flera parlamentsledamöter.
26.2.2019 - 12.23

Ryskt VM-hopp hyllade Putin – varnas

Den ryske kombinationsåkaren Vitalij Ivanov har fått en varning av Internationella skidförbundet (Fis) efter att ha skrivit en hälsning till ryske presidenten Vladimir Putin på en av sina handskar.
22.2.2019 - 16.56

Analytiker: Putin var väldigt hotfull

Rysslands president Vladimir Putin lovade medborgarna bättre ekonomi och högre levnadsstandard under sitt årliga tal till nationen. Löften som utrikeskommentator Stig Fredrikson tar med en stor nypa salt. Men talet innehöll också hotfulla utrikespolitiska utspel.
20.2.2019 - 21.12

Putin: Ryska robotar kan riktas mot USA

Om USA placerar kärnvapenbestyckade robotar i Europa tvingas Ryssland svara med robotar vars mål är platser "där beslut fattas" i USA, varnar Rysslands president Vladimir Putin. I sitt tal till nationen lovar den auktoritäre Putin även snabbt förbättrade levnadsvillkor för pressade ryssar.
20.2.2019 - 12.59

Insändare: Den ryska makten befinner sig i Putins järnhårda grepp

Om Putins innersta tankar och planer vet ingen utanför Kremls murar och få innanför dem.
20.2.2019 - 05.50

Analys: Anna-Lena Laurén: Ryska statliga medier jublar av lycka över varje spår av russofobi

HBL:s korrespondent ställer en fråga på Twitter om ryskt vardagsliv: Varför tycker ryssar så mycket om att vädra? Två dagar senare överfalls hon av en trollarmé, efter att statliga RIA Novosti har lyft upp tweeten. Ryska statliga medier jagar systematiskt "russofobi" på nätet.
19.1.2019 - 17.00 Premium

Dödligt husras i Ryssland – många saknas fortfarande

31.12.2018 - 12.39