Trump vill lämna tvist med porrproducent

USA:s president Donald Trump försöker av allt att döma lägga den skandalomsusade juridiska tvisten med porrproducenten Stephanie Clifford, även känd som Stormy Daniels, bakom sig.
9.9.2018 - 10.39

Bilder från Trumps ceremoni kapades – fixades till så att folkmassan skulle se större ut

En regeringsanlitad fotograf som tog bilder av installationsceremonin där Donald Trump svors in som USA:s president erkänner: Bilder som visades fixades till för att det skulle se ut som att folkmassan var större.
8.9.2018 - 21.53

Analys: Washington håller andan medan Trump jagar den skyldige

I varje spännande kriminalroman frågar man sig vem mördaren är. I Washington just nu är det inte ett mord som fått staden att hålla andan, utan en explosiv anonym insändare i New York Times, om en tyst motståndsrörelse i Vita huset med uppdrag att sätta tyglar på president Trump. Och istället för att leta efter mördaren jagar alla den anonyma skribentens identitet.
8.9.2018 - 09.22

Konservativa HD-domaren Brett Kavanaugh grillades om abort och presidentens rättsstatus i USA – har Trump rätt att benåda sig själv?

HD-nominerade Brett Kavanaugh har pressats i tolv timmar om frågorna som splittrar USA, som synen på vapen, abort och presidentens rättsstatus.
6.9.2018 - 07.03

Trump rasande efter den kritiska krönikan i New York Times: "Landsförräderi!"

"LANDSFÖRRÄDERI?" Det skriver Donald Trump i en kort tweet, sedan The New York Times publicerat en mycket kritisk krönika från en anonym medarbetare till USA:s president. Någon timme efter det korta Twitter-inlägget kom ett lite längre, där presidenten kräver att skribenten avslöjas.
6.9.2018 - 06.41

Trump kritiserar Nikes kampanj – storm på sociala medier

Sko- och klädtillverkaren Nike har hamnat i blåsväder på sociala medier. USA:s president Donald Trump riktar kritik mot företagets reklamkampanj med den tidigare NFL-spelaren Colin Kaepernick.
5.9.2018 - 19.34

Sparkad Trump-medarbetare: "Alla i Vita huset ljuger"

14.8.2018 - 11.38

Kan klockor och strutsskinn fälla Manafort?

I rättegången mot Donald Trumps tidigare kampanjchef använder åklagaren Paul Manaforts extravaganta livsstil i ett försök att bevisa de bedrägerier som han står anklagad för.Fallets kittlande ingredienser gör att en hel värld följer rättsprocessen med stort intresse – och hakan i golvet.
7.8.2018 - 20.12

Sarah Sanders – Trumps lojala vapendragare

Hon har ett av USA:s svåraste jobb. Dag efter dag står Vita husets pressekreterare Sarah Sanders framför tv-kamerorna och förklarar – eller försvarar – uttalanden som hennes kontroversielle chef har gjort.
30.7.2018 - 17.12

Utkastad CNN-reporter får stöd av kollegor

CNN-reportern Kaitlan Collins sparkades ut från Vita huset när Donald Trump och Jean-Claude Juncker höll pressträff. Nu får hon stöd av sina kollegor i branschen.
26.7.2018 - 20.16

Trumps pressekreterare utslängd från krog

Vita husets pressekreterare Sarah Sanders besökte en restaurang i Lexington i Virginia – men ägaren vägrade betjäna henne, med hänvisning till att hon jobbar för landets president Donald Trump.
24.6.2018 - 12.31

Vita huset skyller på Eagles

USA:s president Donald Trump fortsätter sitt bråk med NFL-laget Philadelphia Eagles.Lagets spelare "övergav sina fans" när de inte ville komma till Vita huset, heter det.
6.6.2018 - 08.20

Trump: Super Bowl-vinnarna får inte komma

Årets Super Bowl-ceremoni i Vita huset blir utan Super Bowl-vinnarna. President Donald Trump har dragit tillbaka Philadelphia Eagles inbjudan på grund av knäböjningsbråket runt fotbollsligan NFL.
5.6.2018 - 08.34

Trumps och Macrons träd i karantän

Förra veckan kunde man se när presidenterna Trump och Macron spadade på för kung och fosterland då ett träd skulle planteras i Vita husets trädgård. Men till ingen nytta – nu har trädet grävts upp och försatts i karantän.
30.4.2018 - 20.28

Unik bild vid begravningen av Barbara Bush

Fyra tidigare presidenter träffades under helgens begravningsceremoni för Barbara Bush, som var både hustru och mor till en amerikansk statschef.
23.4.2018 - 07.07

Expresidenter närvarande vid Barbara Bush begravning

Barbara Bush, som varit både hustru och mamma till en amerikansk president, begravs i dag i hemstaten Texas. Flera tidigare presidenter och USA:s första dam Melania Trump väntas till ceremonin.
21.4.2018 - 20.37

Trump vill ge igen efter ryss-stämning

USA:s president Donald Trump kallar motståndarpartiet Demokraternas stämningsansökan mot hans valkampanj för "goda nyheter". Detta eftersom det ger honom en möjlighet att gå till motattack.
21.4.2018 - 18.39

Trump vill fortsatt ta hem styrkorna i Syrien

USA:s president vill fortfarande att de amerikanska styrkorna i Syrien ska tas hem, enligt Vita huset.
16.4.2018 - 06.49

Trump uppges frysa Syrienfond

Vita huset har gett amerikanska utrikesministeriet order om att frysa USA:s bidrag till en internationell hjälpfond för Syrien, rapporterar Wall Street Journal.
31.3.2018 - 12.36

Stridslysten Trumplojalist ny utrikesminister

Han har kritiserat Iranavtalet, försvarat fånglägret i Guantanamo Bay och profilerat sig som en hök gentemot Nordkorea och Ryssland. Med Mike Pompeo som utrikesminister får USA:s president Donald Trump en chefsdiplomat som i mångt och mycket delar hans syn på världen.
30.3.2018 - 13.50