visby
»

NMR-tumult utbröt i Almedalen – en kvinna skadades

Nazisterna fortsätter att oroa under den pågående politikerveckan i Almedalen i Visby. En kvinna skadades lindrigt i en ny incident på torsdagen.
5.7.2018 - 17.24

Är hon Sveriges nästa statsminister?

Med fjorton månader till val går debatten i Sverige het om hur nästa regering ska se ut. Moderaterna rasar, Socialdemokraterna tuffar på och Sverigedemokraterna är i vågmästarroll. Centerpartiets Annie Lööf lyser som en allt starkare möjlig statsministerkandidat.
5.7.2017 - 07.25

Sveriges överbefälhavare varnar: ”Risk för incidenter över Östersjön”

Norra Europa fortsätter vara friktionsytan mellan Ryssland och väst. Den militära aktiviteten i Östersjöområdet ökar, och därmed också risken för incidenter. Det säger Sveriges överbefälhavare Micael Bydén. Försvarsminister Peter Hultqvist vill gärna att Ryssland bjuder in Sverige som observatör till sin stora militärövning i höst.
3.7.2017 - 21.14

Nordens största politikervecka inleds – nazistiska NMR tillåts delta

Åtta dagar, över fyratusen evenemang, omkring 40 000 besökare. Politikerveckan på Visby, förebild till den finska motsvarigheten i Björneborg, bara växer. I år handlar förhandsintresset om de som avstår från att delta, bland andra statsministern, men framför allt om de som får vara med trots protester: nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.
2.7.2017 - 08.35

Svensk student omkom under studentfestligheterna

11.6.2016 - 09.08