Insändare: Varför vill Venezuela inte ta emot hjälp av USA?

USA har förorsakat Venezuela en förlust på tiotals miljarder dollar med sina sanktioner och sin handelsblockad.
11.3.2019 - 05.55

Guaidó till Venezuela under dagen

Oppositionsledaren Juan Guaidó återvänder till Venezuela under måndagen för att leda nya protester mot president Nicolás Maduro, uppger han i en video på Twitter.
4.3.2019 - 07.00

Venezuela flyttar oljebolag till Ryssland

Venezuela har beslutat att flytta en enhet från det statliga oljebolaget PDVSA från Lissabon till Moskva.– Ryssland kommer fortsätta att hjälpa de styrande i Venezuela, säger Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov under en pressträff.
1.3.2019 - 18.22

Nya USA-sanktioner mot Venezuela

Mötet om Venezuelas framtid med den så kallade Limagruppen har inletts i Colombia. USA inför sanktioner mot fyra guvernörer i Venezuela och utesluter inte ett militärt ingripande – vilket EU avråder ifrån.
25.2.2019 - 21.41

Krisen i Venezuela: Juan Guaidó träffar Mike Pence

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó träffar i dag den så kallade Limagruppen och dessutom USA:s vicepresident Mike Pence. Mötet sker efter en helg som präglats av våldsamheter i gränstrakten mellan Venezuela och grannländerna.
25.2.2019 - 12.28

Arméns lojalitet testas i Venezuela

Det politiska läget i Venezuela blir alltmer kaotiskt. Oppositionen ökar trycket för att få Nicolás Maduro att avgå som president i ett land där den humanitära krisen blir allt svårare.Men för att så ska ske krävs det att armén byter sida, säger en expert.
24.2.2019 - 14.55

Guaidó: Allt ska göras för att få bort Maduro

Försök att föra in humanitärt bistånd i Venezuela från grannländerna Colombia och Brasilien har urartat. Minst två personer uppges ha dödats och omkring 300 skadats.Oppositionsledaren Juan Guaidó uppmanar det internationella samfundet att göra allt för att få bort president Nicolás Maduro.
24.2.2019 - 11.35

Oroligt när konvojerna rullar mot Venezuela

Lastbilar med förnödenheter har börjat rulla från Colombia och Brasilien mot Venezuelas gräns, meddelar oppositionen. Det råder upprorisk stämning i venezuelanska gränsstäder, där militären har skjutit tårgas.
23.2.2019 - 14.40

Tusentals samlades för att se miljardärens Venezuela Live Aid

Miljardären Richard Bransons välgörenhetsgala Venezuela Live Aid pågår. – Vi måste bryta dödläget, få slut på den humanitära krisen, säger Branson.
22.2.2019 - 21.26

Spänt läge vid Venezuelas gräns

Hjälpsändningarna som väntar utanför Venezuela blir allt fler – men president Nicolás Maduro sätter fortsatt stopp. Vid gränsen till Brasilien har situationen urartat i sammandrabbningar där minst en person uppges ha dödats.
22.2.2019 - 21.07

Maduro stänger gräns mot Brasilien

Venezuelas president Nicolás Maduro stänger gränsen mot grannlandet Brasilien.Samtidigt är landets oppositionsledare Juan Guaidó på väg till gränsen mot Colombia för att försöka få in humanitär hjälp.
22.2.2019 - 06.38

Krisen i Venezuela: Trump väntas backa oppositionsledaren Guaidó

USA:s president Donald Trump väntas ge Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó än mer stöd när han talar inför amerikaner med venezuelanska rötter i Florida.– Trump har ett ess i rockärmen som han ännu inte använt fullt ut: USA kan sluta att köpa olja från Venezuela, säger Latinamerikaexperten Andrés Rivarola.
18.2.2019 - 19.44

Massflykt från Venezuela sätter tryck på regionen


16.2.2019 - 12.09

Venezuela skärper gränskontroller

Venezuelansk militär har skärpt gränskontrollerna mot Columbia, samtidigt som oppositionen anklagar president Nicolás Maduro för att stoppa den humanitära hjälpen till landet. Tusentals nya sätt måste till för att släppa in biståndet, manar oppositionen.
14.2.2019 - 21.18

Demonstranter i Venezuela kräver nödhjälp – läget allt mer pressat

Tusentals demonstranter har återigen gett sig ut på Venezuelas gator. De kräver bland annat att sittande presidenten Nicolás Maduros regim tillåter att humanitär hjälp släpps in i landet.
12.2.2019 - 22.25

Krisen i Venezuela: Cyniskt spel med humanitär hjälp som verktyg

Maktkampen mellan president Nicolás Maduro och utmanaren Juan Guaidó i Venezuela är bitter och djupgående. Nu används akut humanitär hjälp som utsatta venezuelaner behöver som verktyg i konflikten.
10.2.2019 - 17.31

Krisen i Venezuela: Guaidó vägrar utesluta USA-insats

Venezuelas oppositionsledare Juan Guaidó vill inte utesluta ett USA-lett ingripande för att tvinga den sittande presidenten Nicolás Maduro att avgå och få in internationell humanitär hjälp i landet. Enligt Guaidó har landets militär ett val:– Antingen väljer de folket som är i nöd eller så väljer de diktaturen.
9.2.2019 - 08.16

USA kritiserar Venezuela-dialog

Europeiska och latinamerikanska länder vill se dialog snarare än intervention som en lösning på krisen i Venezuela. De tankarna avfärdar USA totalt.– Tiden för dialog med Maduro har för länge sedan passerat, säger landets sändebud till Venezuela Elliot Abrams.
8.2.2019 - 08.16

Krismötets uppmaning: Val måste ordnas i Venezuela så fort som möjligt

Företrädare för europeiska och latinamerikanska länder träffades i Uruguay under torsdagen för att diskutera lösningar på krisen i Venezuela. Gruppen förespråkar dialog snarare än intervention och manar till rättvisa val så snart som möjligt.
7.2.2019 - 22.30

Dialog ska lösa Venezuelas kris

Företrädare för europeiska och latinamerikanska länder träffas under torsdagen för att diskutera lösningar på krisen i Venezuela. Gruppen förespråkar dialog snarare än intervention.
7.2.2019 - 14.05