Kandidater uppmanas inte göra kampanj ensamma – hot och aggressioner har ökat

Polisen har fått kännedom om flera fall där riksdagsvalskandidater har störts och trakasserats i kampanjarbetet. Partierna säger sig vara tvungna att tänka på säkerheten mer än tidigare. – Vi har sett mer och mer aggressioner från val till val, säger SFP:s partisekreterare Fredrik Guseff.
27.3.2019 - 18.17

Vänsterförbundets kandidat polisanmäler attack i Östra centrum – "Det var inte taget ur intet"

Suldaan Said Ahmed, kandidat för Vänsterförbundet i Helsingfors, har gjort en polisanmälan efter att ha blivit attackerad på metrostationen i Östra centrum. Han säger sig ha blivit kallad pedofil och otrogen och fått höra att han inte har något i riksdagen att göra.
25.3.2019 - 17.38

Minister ryter till – Facebook lovar motverka manipulation i vårens riksdagsval

Justitieminister Antti Häkkänen anklagar de sociala mediejättarna för att inte ha gjort tillräckligt för att undvika skadlig valpåverkan. Facebooks nordiska policychef säger att bolaget inte kan göra det skedda ogjort, men lovar att det som har hänt inte upprepas.
8.1.2019 - 17.35 Premium

Partierna sätts på skolbänken för att hindra valpåverkan

Partierna sätts på skolbänken för att lära sig hur de ska skydda sig mot tvivelaktiva försök till valpåverkan inför vårens riksdagsval. För att partierna ska våga diskutera också känsliga frågor kring valpåverkan ordnas Justitieministeriets kurs delvis separat för varje parti.
4.1.2019 - 06.55 Premium