Henriksson föreslår parlamentarisk beredning av trafikfrågor

– Obegripligt att reformen inte förankrats i regeringen, säger SFP:s Anna-Maja Henriksson och föreslår att trafikfrågor bereds parlamentariskt.
24.1.2017 - 15.34

"Vi har redan betalat för vägarna"

Förslaget får blandade känslor bland trafikanter.
19.1.2017 - 21.08

Berners privatiseringsplaner: Vägavgifter öppnar för operatörer

Ett bolag som ägs av staten och landskapen kommer att administrera det vägavgiftssystem som trafik- och kommunikationsministeriet vill trumma igenom med forcerad tidtabell. Enligt det förslag som minister Anne Berner presenterade på torsdagen ersätts bilskatterna av vägavgifter per år, månad eller kilometer. I snitt kommer det att vara lika dyrt som i dag att köra bil, men beroende på betalningssätt, körsträcka och utsläpp kan variationerna bli stora. Billigast blir det ofta om man accepterar en GPS-dosa i bilen och informerar bolaget om hur och när man kör.
19.1.2017 - 15.18

Kommentar: Alla vägar får ett pris

Med rekordfart vill kommunikationsminister Anne Berner nu införa allmänna vägavgifter i stället för bil- och bränsleskatter. Inte skatt på hårt belastade motorvägar som ute i Europa, utan faktiskt en årlig avgiftsbelagd licens för att få köra på allmän väg.
18.1.2017 - 15.20

Yle: Rapport föreslår rejält sänkta bilskatter, vägavgifter enligt tid

Trafik- och kommunikationsministeriet föreslår i sin emotsedda utredning bland annat vägavgifter som bygger på tid. Yle har fått tag i rapporten som presenteras av trafik- och kommunikationsminister Anne Berner i morgon.
18.1.2017 - 14.02

Insändare: Avgå Berner och ta vägavgifterna med dig!

Att en användaravgift gör intrång på en grundlagsstadgad rätt, benämnd personlig integritet, bekymrar inte ministern det minsta.
16.1.2017 - 05.55