Polisen: Kim Walls blod funnet i ubåten

23.8.2017 - 07.57

Polisen om ubåtsmysteriet: Kvinnokroppen stympad med avsikt

Den kvinnotorso som hittades i vattnet utanför Köpenhamn i går stympades med avsikt. Längden stämmer också överens med den försvunna svenska journalisten Kim Wall. – Vi har fått fyra fem tips om att man möjligen kan ha sett andra likdelar, säger polischefen Jens Møller.
22.8.2017 - 18.33

Ubåtsfallet: Svårt att fastställa dödsorsaken – kroppsdelar saknas

22.8.2017 - 12.39

Ubåtsmysteriet: Kvinna hittad i vattnet utanför Köpenhamn

En kvinnokropp har hittats i vattnet utanför Köpenhamn i sökandet efter den svenska journalisten Kim Wall. Kroppen är ännu inte identifierad och ska undersökas. Vid häktningsförhandlingen berättade ubåtsägaren Peter Madsen han har "begravt" Kim Wall till sjöss.
21.8.2017 - 20.35

Uppfinnaren: Svenska journalisten dog på ubåten

Nu är ubåtsägaren Peter Madsens förklaring om vad som hände på ubåten offentlig. Vid häktningsförhandlingen berättade han om en olycka ombord och att han har "begravt" den svenska journalisten Kim Wall till sjöss. Men polisens misstanke om dråp alternativt mord kvarstår.
21.8.2017 - 11.12

Ubåtsfallet: Polisen har läst mejl mellan ubåtsägaren och journalisten

Journalisten Kim Wall är fortfarande försvunnen. Dansk polis har gått igenom en mejlkonversation hon hade med den danske ubåtsägaren, som är häktad misstänkt för att ha orsakat svenskans död.
18.8.2017 - 14.57

Ubåtsfallet: "Vi söker efter en död person"

Dykare söker i dag efter den försvunna svenska journalisten Kim Wall i Kögebukten utanför Köpenhamn.– Det är vår klara uppfattning att vi söker efter en död person, säger Jens Møller Jensen, mordutredare vid Köpenhamnspolisen.
17.8.2017 - 16.41

Brottsrubriceringen i ubåtsfallet skärps – särskilt försvårande omständigheter

Ubåtsägaren misstänks för att ha vållat svenskan Kim Walls död under särskilt försvårande omständigheter. Samtidigt som dansken sitter häktad fortsätter sökandet efter den försvunna journalisten.
16.8.2017 - 17.33

Hundratals tips till polisen om ubåtsfallet – spaningen efter journalisten Kim Wall går vidare

Hundratals tips om ubåtsfallet och den svenska journalisten Kim Walls försvinnande når Köpenhamnspolisens utredning. Sjöräddningssällskapet söker efter kvinnan på svenskt vatten – och Köpenhamnspolisen fortsätter sin sökinsats med flyg.
15.8.2017 - 16.50

Polisen: Ubåten sänktes avsiktligt

Ubåten som hastigt sjönk utanför Köpenhamn i fredags sänktes med flit, bedömer polisen efter en teknisk undersökning.Den svenska journalisten är fortsatt försvunnen och eftersöks med hjälp av inlånat flyg från hemvärnet.
14.8.2017 - 16.16

Ubåtsägaren accepterar häktningen

Ubåtsägaren som misstänkt för att ha vållat en svensk journalists död kommer inte att överklaga häktningsbeslutet. Han fortsätter att neka, men hans advokat vill inte berätta om hans version av vad som hänt.
14.8.2017 - 11.53

Körde med släckta lanternor kvällen då ubåten försvann

Den danska ubåten körde med släckta lanternor före försvinnandet, uppger ett vittne till Aftonbladet. Tidigare i dag undersökte polisen ubåten, men hittade ingen kropp inne i den. Den försvunna svenska kvinnan söks nu i havet. Polisen tror att det var en avsiktlig handling att sänka ubåten och uppger nu att den misstänkte har lämnat olika versionen kring vad som har hänt.
13.8.2017 - 09.08

Ubåten undersöks under natten

Ubåten transporteras nu till ett stängt område i Nordhavnen i Köpenhamn dit den väntas anlända senare i kväll. Just nu befinner den sig strax öster om Dragør.
12.8.2017 - 20.31

Danska ubåtsägaren hålls häktad och misstänks att ha orsakat kvinnans död

Ubåtsägaren Peter Madsen är häktad för att av "oaktsamhet" ha orsakat den svenska journalistens död. Åklagaren ändrade rubriceringen mitt under förhandlingen.Samtidigt transporteras ubåten, som har bärgats till ytläge, i riktning mot Köpenhamn för kriminalteknisk undersökning. Den svenska journalisten är fortfarande försvunnen.
12.8.2017 - 18.31

Ubåtsbyggaren förhörs nu bakom lyckta dörrar – upplysningar som kan kränka anhöriga har kommit fram

Den svenska kvinnan som senast sågs på en ubåt i torsdags är fortfarande försvunnen. Ägaren, som misstänks för mord alternativt dråp, nekar till anklagelserna men vill ge sin förklaring till vad som skett.
12.8.2017 - 08.37