Expert: Kan ta år innan Madsen förstår

Peter Madsen lider sannolikt av en sexuell avvikelse. Den behandling som ska minska risken för att han återfaller i brott bygger mycket på hur motiverad han själv är. – En sådan behandling kan vara i flera år, säger Niklas Långström, psykiatriprofessor vid Karolinska institutet i Sverige.
25.4.2018 - 21.54

Professor: Tydliga bevis för planlagt mord

Peter Madsens livstidsdom för mord var väntad, säger experter. – Det fanns tydliga bevis för att det var planlagt och då spelar det ingen roll att de inte kunnat säga vad som var dödsorsaken, säger Eva Smith, professor emerita i dansk straffprocess.
25.4.2018 - 15.28

Vad innebär livstids fängelse för Madsen?

Ubåtsbyggaren Peter Madsen har dömts till livstids fängelse för mordet på den svenska journalisten Kim Wall. Här går vi igenom vad livstids fängelse innebär och vad som sker vid ett överklagande.
25.4.2018 - 14.14

Peter Madsen döms till Danmarks strängaste straff efter mordet på Kim Wall

Ubåtsbyggaren Peter Madsen döms av Köpenhamns tingsrätt till livstids fängelse för ett "cyniskt" och "brutalt" mord och sexuellt övergrepp på journalisten Kim Wall. Han är utöver mord även skyldig till brott mot griftefrid och sexbrott under försvårande omständigheter.
25.4.2018 - 13.14

Halvår eller livstid – domen nära för Madsen

Om försvarsadvokaten får bestämma blir mordåtalade Peter Madsen en fri man i veckan.Om specialåklagaren övertygar rätten blir ubåtsmannen inlåst för livet för mord på journalisten Kim Wall – eller satt i förvar på obestämd tid.
23.4.2018 - 13.31

Domen kommer inom kort – detta avgör mordmisstänkta Peter Madsens öde

Två dagar återstår i rättegången där ubåtsbyggaren Peter Madsen är anklagad för mord på den svenska journalisten Kim Wall och dessutom sexbrott under särskilt försvårande omständigheter och brott mot griftefriden.Under måndagen väntas slutpläderingarna inledas. Om tidsplanen håller ska dom meddelas på onsdag. Vad avgör rättens utslag?
23.4.2018 - 10.17

Madsen: Jag är redo att ta straffet

Till en psykolog säger den mordmisstänkte Peter Madsen att han inte är farlig. Men de som har undersökt honom är inte övertygade – tvärtom bedöms han vara just farlig. Nu riskerar Madsen ett tidsobestämt straff, så kallad förvaring.
5.4.2018 - 20.17

Vittne avfärdar Madsens förklaring om dödsorsak

Den åttonde dagen i rättegången mot mordmisstänkte Peter Madsen präglas av flera tekniska utlåtanden. Ett vittne avfärdar Madsens förklaring till hur journalisten Kim Wall dött på ubåten.
3.4.2018 - 14.28

Madsens läskiga sms diskuterades i byretten

Älskarinnan ville ha ett hotfullt sms i början av augusti, mordmisstänkte Peter Madsen skrev att en "(mord)plan" är klar.Knappt en vecka senare hittas Kim Wall död på ubåten. Specialåklagare Jakob Buch-Jepsen undrar retoriskt: Är det inte anmärkningsvärt?
28.3.2018 - 19.35

Kim Walls föräldrar om livet utan dottern

Livet har förändrats helt och hållet efter Kim Walls död, berättar mamman i byretten.– Oavsett vad vi gör, om vi tänder tv:n, radion eller går till butiken, så möts jag av det överallt, säger Ingrid Wall under rättegången mot mordmisstänkte Peter Madsen.
28.3.2018 - 18.03

Peter Madsens sms stärker åklagarens bevistema – "Jag är på lite äventyr"

Klockan 23.25 den 10 augusti, när journalisten Kim Wall var död på ubåten, skickade den i dag mordåtalade Peter Madsen ett sms till sin dåvarande hustru: "Jag är på lite äventyr med Nautilus. Har det bra. Seglar vindstilla i månsken. Dyker inte. Kram till katterna" – efterföljt av en massa hjärtan.
28.3.2018 - 13.27

Makabra filmer spelas upp i byretten – igen

Sökhistorik på mordmisstänkte Peter Madsens mobiltelefon ger polisen spår till en lång rad makabra filmer.Djupa andetag hörs i rättssal 60 när filmerna visas – många åhörare undviker att titta när människor utsättas för grovt, dödligt våld i animerade filmer.
27.3.2018 - 20.06

Madsen bjöd in flera kvinnor under sommaren före Kim Walls död

Elva personer vittnar under tisdagen i rättegången mot Peter Madsen, den danske ubåtsbyggaren som misstänks för mordet på Kim Wall den 10 augusti förra året. Två kvinnor berättar att Madsen bjudit in dem, var för sig, på ubåtsresor ensamma med honom.
27.3.2018 - 13.36

Gråtfärdigt vittne om Madsens intervjusvar

Ord från mordmisstänkte Peter Madsen timmarna före ubåtsfärden med Kim Wall den 10 augusti har fått en utländsk dokumentärskapare att undra – igen och igen.Kvinnan vittnar om en uppseendeväckande intervju i raketlaboratoriet.
26.3.2018 - 19.19

Madsens praktikanter viktiga för åklagaren – "Han betedde sig frustrerat"

Två tidigare praktikanter känner till ubåten, rymdlaboratoriets verkstad och har vistats där – med deras vittnesmål under rättegången mot åtalade Peter Madsen vill specialåklagaren underbygga åtalet om att mordet på journalisten Kim Wall var planerat.
23.3.2018 - 19.38

Walls pojkvän: Hon var fantastiskt nyfiken

Rättsläkarna kan inte med hundra procents säkerhet slå fast hur journalisten Kim Wall dog – och inte heller utesluta Peter Madsens förklaring. Walls pojkvän berättar för domstolen om kvällen hon försvann och framtidsplaner som gick i kras.
22.3.2018 - 16.55

Madsen pratsam – bara när advokaten frågar

Orden flödar när advokaten frågar och mordmisstänkte Peter Madsen beskriver sitt ubåtsintresse och sin relation till kvinnor och kollegor.
21.3.2018 - 12.45

Madsen: Hittade henne livlös

Enligt Peter Madsen hittade han Kim Wall livlös nere i ubåten sedan hon blivit instängd på grund av ett tryckfall i farkosten.Ubåten ska ha varit fylld av farliga gaser, men han försökte aldrig ta upp henne till frisk luft.
8.3.2018 - 07.59

Nu inleds rättegången i ubåtsfallet – medieintresset massivt

Över 90 journalister från tolv länder över hela världen väntas ta plats inne i domstolen när mordåtalade Peter Madsen ställs inför rätta.Medier gör sig också redo att häcka utanför – kriminalfallet är ett av Danmarks mest uppmärksammade.
7.3.2018 - 22.00

Bevisningen mot Peter Madsen

Peter Madsen har åtalats misstänkt för ett planerat mord på den svenska journalisten Kim Wall, men exakt vilken bevisning åklagarsidan har mot ubåtsbyggaren har ännu inte offentliggjorts.Här följer en redogörelse för tänkbar teknisk bevisning och försvårande omständigheter för Madsen inför rättegången som inleds 8 mars.
5.3.2018 - 14.53