tv
»

Kungligt besök i Downton Abbey-filmen

Finfrämmande väntas när tv-serien Downton Abbey gör comeback i form av en film, avslöjas i Universal Pictures första trailer till filmen.
21.5.2019 - 22.02

Så reagerade världen på Game of Thrones-finalen

Sista avsnittet av "Game of thrones" fick, som väntat, ett blandat mottagande av både kritiker och fans. En sak var det flesta överrens om – att knyta ihop säcken var en otacksam uppgift för skaparna Benioff och Weiss.
20.5.2019 - 22.41

"Game of thrones": Så undviker du spoilers

Fantasyeposet "Game of thrones" har gått i mål med sitt sista avsnitt.För den som inte gick upp extra tidigt för att titta innan jobbet eller skolan kan väntan och vägen till tv-soffan vara lång och minerad.Men det finns sätt att undvika spoilers.
20.5.2019 - 15.04

Veckans TV-filmtips: Scorsese, Fincher och Allen på tv-filmfronten

Krister Uggeldahl tipsar om det bästa på tv den här veckan.
20.5.2019 - 06.39 Premium

Tv-recension: Två unga finlandssvenskar bland fyllon och gruvarbetare i Australien

Dokumentären Hotel Coolgardie skildrar bartenderns tuffa vardag.
20.5.2019 - 06.06 Premium

En politisk protest, ett drama till rösträkning och Conchita Wurst som sjunger Zelmerlöw – så var ESC-finalen

John Lundvik var jurygruppernas favorit men storfavoriten Duncan Laurence höll för trycket. Nu står Nederländerna som segrare i Eurovision Song Contest.– Ja! Ja! Herre gud, är det nu jag ska säga något? Det här är för att drömma stort och sätta musiken först. Tack, sade Duncan Laurence.
19.5.2019 - 02.43

Politiken når inte innanför Eurovisionsbubblan

Ockupationen på Västbanken och den politiska situationen i Israel är inget som de närvarande ESC-journalisterna och fansen tänker på i Tel Aviv. Däremot talas det desto mer om säkerheten.
17.5.2019 - 17.28

Betyg på ESC-finalen: En sublim ballad slår irriterande hyggeschlager, tramsdisko och tysk jumboaspirant

Om medaljplatserna i Eurovisionen 2019 slåss länder som Australien, Sverige, Schweiz och Ryssland. Men det är i Nederländerna som HBL:s Malin Slotte hittar lördagskvällens vinnare.
17.5.2019 - 12.59 Premium

Filmrecension: På västfronten blir även gammalt nytt

Första världskrigets fasor kommer sällsynt nära när Peter Jackson färglägger gamla krigsbilder och gör en film till sin egen farfars minne.
17.5.2019 - 06.33 Premium

Filmrecension: Bilden av Budapest är närmast nattsvart

I László Nemes senaste film skildras dubbelmonarkin på randen till sin kollaps. Budapest är en stad full av anarkister, skurkar, dekadenta aristokrater och revolutionärer. Mitt i allt detta ses Irisz som iakttar ett skrämmande virrvarr.
17.5.2019 - 06.23 Premium

Filmrecension: Kasserade mjukisdjur med personligheter

Det bakomliggande underdog-perspektivet i filmen om de kasserade mjukisdjuren känns lite kittlande.
17.5.2019 - 06.05 Premium

I favoriternas semifinal hittas förmodligen vinnaren

Sverige, Ryssland och Nederländerna kan alla gå och vinna Eurovision Song Contest på lördagen. Att dessa länder går vidare från torsdagens semifinal står i alla fall klart, skriver Malin Slotte.
15.5.2019 - 15.43 Premium

Filmrecension: Jagas, överleva, jagas igen

Ingen plats är fredad, vad som helst kan användas som vapen och det är alltid bättre att skjuta någon en extra gång. John Wick-serien har aldrig hymlat med sina ambitioner, skriver Martina Moliis-Mellberg.
15.5.2019 - 06.04 Premium

Tekniken strular för det finländska Eurovisionsbidraget i Tel Aviv

Scenteknik som inte fungerar och motstridiga instruktioner irriterar artisterna Darude och Sebastian Rejman under generalrepetitionerna i Israel. Åsikterna om det finländska bidraget är dessutom delade bland press och fans på plats.
14.5.2019 - 06.56

Ett mirakel om Finland går till final i Eurovision Song Contest – se betygen inför semifinalen

Den första semifinalen i Eurovision Song Contest på tisdag består av en ganska jämntjock låtmassa med få höjdpunkter. Tyvärr ökar det inte Finlands finalchanser, skriver HBL:s Malin Slotte som betygsatt alla bidrag.
13.5.2019 - 16.03 Premium

Bojkotten biter inte på Eurovision – än

Konflikten mellan israeler och palestinier ligger som en skugga över Eurovision Song Contest i år. Men bojkottuppmaningarna mot värdlandet Israel har inte haft någon effekt, menar experter.
13.5.2019 - 12.05

Darude och Rejman siktar mot Eurovisionsfinal med klimatbudskap

Finlands bidrag i Eurovision kämpar i motvind inför tisdagens semifinal. Enligt oddsen ser det mörkt ut. Artisterna själva upplever däremot att repeterandet gett resultat och att framträdandet börjar sitta.
12.5.2019 - 23.31

"Game of thrones"-tittare upptäckte modern kaffemugg i rutan – missen värd flera miljarder

I ett avsnitt av "Game of thrones" skymtade nyligen en modern kaffemugg av papp förbi av misstag. Enligt pr-experter har tabben skänkt gratisreklam åt kafékedjan Starbucks värd 2,3 miljarder dollar. Och då var muggen inte ens från Starbucks, rapporterar tv-kanalen CNBC.
12.5.2019 - 15.19

"Störst av allt" högst på Netflix-topplista

Den svenska Netflix-satsningen "Störst av allt" verkar gå bra utomlands. När Netflix i Storbritannien och Irland presenterar listor över sina mest sedda program ligger serien högst bland de icke-engelskspråkiga, skriver Variety.
12.5.2019 - 15.08

Fredrik Sonck

Impuls: Israel bygger de murar som Eurovisionen var tänkt att riva

Personligen har jag förståelse för bojkotten: dels är den israeliska statens politik problematisk både folkrättsligt och moraliskt, dels strider den så uppenbart mot andan i Eurovisionsprojektet, skriver kulturchef Fredrik Sonck.
11.5.2019 - 06.21 Premium

Tv-recension: Miniserien om Tjernobylolyckan är ett snyggt verklighetsbottnat skräckhantverk med enstaka snubbelsteg

HBO:s miniserie Chernobyl dramatiserar en av den moderna erans mest ökända katastrofer. Det fungerar hantverksmässigt väl även om manusförfattaren Craig Mazin ibland tar i väl hårt med ideologin på bekostnad av den redan i sig tillräckligt sorgliga och brutala verkligheten.
9.5.2019 - 22.33 Premium

Filmrecension: Anne Hathaway är ingen komedienn

Remaken av remaken Liraren är en sotare av intergalaktiska proportioner.
9.5.2019 - 22.16 Premium

Filmrecension: När Pokémon blir film är målgruppen fansen

För den oinitierade är det främst Ryan Reynolds inspirerade röstarbete och den otroligt gulliga Pikachu i sin detektivmössa som står för behållningen i det första live-action Pokémon-äventyret.
9.5.2019 - 21.55 Premium