Tv-recension: Wilders mästerliga mord

Billy Wilders klassiska film noir Kvinna utan samvete är en nästintill perfekt film om girighet och det perfekta brottet.
7.7.2018 - 08.05

Tv-recension: Visuellt slående dystopi

Richard Ayoades Dostojevskij-filmatisering The Double är originell, visuellt slående och välspelad.
6.7.2018 - 07.07

Tv-recension: Häpnadsväckande kulthärva

Den sexdelade dokumentärserien Wild Wild Country är ett gediget arbete som granskar en bisarr episod ur USA:s moderna historia från flera perspektiv och väcker malande frågeställningar.
4.7.2018 - 07.48

Tv-recension: En dystopi där ingen dör

Altered Carbon med Joel Kinnaman är Netflix nya storsatsning. Se en omsorgsfullt uppbyggd scifivärld med ett komplext eget universum – men som utöver det inte erbjuder så mycket under ytan.
9.2.2018 - 16.14

TV-tips i dag: Kunskapsunderhållning

Historia: Stalins och Trotskijs tvekamp.
14.8.2017 - 13.57

Tv-recension: Feelgood med nervös energi

Trots ett problematiskt slutbudskap är David O'Russells feelgood-drama fyllt av fina skådespelarprestationer och oväntade svängar.
13.8.2017 - 09.37

Tv-recension: Bultande leksakshjärta

Pixars Toy Story har ett enormt hjärta och har dessutom åldrats väl.
12.8.2017 - 09.47

Tv-recension: Stundande sammanbrott

Woody Allens Blue Jasmine stoltserar med en fenomenal prestation av Cate Blanchett men skuggas av att den ser ner på vissa av sina karaktärer.
11.8.2017 - 09.36

Tv-recension: Falskspelande predikant

Charles Laughtons enda film som regissör är ett trollbindande opus.
10.8.2017 - 08.50

Tv-recension: Såpa med skygglappar

Den brittiska dramaserien om en straffkoloni i Australien 1788 blir, trots en intressant premiss, mest en såpa som väjer för viktiga frågeställningar.
9.8.2017 - 09.22

Tv-recension: Ett vrål som inte hörs

The Quiet Roar är otroligt vacker och har en kittlande premiss, men Henrik Hellströms meditativa drama lyfter aldrig.
6.8.2017 - 09.41

Tv-recension: Klassiker som håller

Det klassiska dinosaurieäventyret Jurassic Park är minst lika underhållande nu som på 90-talet.
5.8.2017 - 09.42

Tv-recension: Välspelat men lite väl tunt

Jason Reitmans polerade drama om en professionell avskedare är som skräddarsytt för George Clooney men lyckas inte beröra på djupet.
3.8.2017 - 12.18

Tv-recension: Solid såpa med politisk udd

Det italienska familjedramat är estetisk och solitt, men kräver inte alltför mycket av tittaren.
2.8.2017 - 09.43

Tv-recension: Vemodigt i västerled

Dokumentären Ingen riktig finne följer en far och en son till den tidigare hemstaden Göteborg.
31.7.2017 - 09.44

Tv-recension: Otroligt men spännande

Den amerikanska versionen av den franska thrillern Pour elle är spännande, även om händelseförloppet är allt annat är trovärdigt.
30.7.2017 - 09.12

Tv-recension: Kodknäckande kvartett

Kodknäckarna från Bletchley Park är en sympatisk och engagerande miniserie som ibland gör det lite väl lätt för sig gällande mysteriet i centrum.
29.7.2017 - 09.10

Tv-recension: Tidlös musik och kärlek

Walk the Line är i sig en konventionell film om Johnny Cash men Joaquin Phoenix och Reese Witherspoon gör att varje scen sprudlar av liv.
28.7.2017 - 09.16

Tv-recension: I huvudet på Kaufman

Charlie Kaufman och Spike Jonze står för en bisarr, rolig och förvånansvärt mörk film om en portal in i skådespelaren John Malkovichs huvud. Precis så originellt som det låter.
27.7.2017 - 09.47

Tv-recension: Rock utan roll

The Boat That Rocked är en komedi som tappat bort sitt manus och i stället förlitar sig på buskishumor och ett vasst soundtrack.
26.7.2017 - 08.44