tullar
»

Harley-Davidson flyttar produktionen

Amerikanska motorcykeltillverkaren Harley-Davidson planerar att flytta delar av sin produktion till andra delar av världen, skriver Financial Times. Flytten avser de motorcyklar som ska gå på export till EU.
25.6.2018 - 17.30

USA:s nya Kinatullar sprider oro

Oron sprider sig på marknaden sedan president Donald Trump lanserat en tvåstegsraket av USA-tullar på varor från Kina, kryddad med hot om mycket mer. Kina lovar att svara med samma mynt.
15.6.2018 - 21.30

John-Erik Jansén

Ledare: Trumps tullar ökar USA:s isolering

Handelskriget kommer närmare, och Trump tror att han kan vinna det. Men i stället blir USA allt mer isolerat.
3.6.2018 - 21.00

Forskare: Trump har orsak att ta itu med Kina

Även om Donald Trumps metoder kan ifrågasättas, anser Etla-forskaren Katariina Nilsson Hakkala att den amerikanska presidenten har goda skäl att ta itu med Kinas handelspolitik. – Kina snedvrider konkurrensen med dumpade priser och pressar utländska företag att flytta sin forskning och utveckling till landet, säger hon.
27.3.2018 - 05.56

Kinatullar kan slå tillbaka på USA

USA:s president Donald Trump överväger att införa nya tullar på import av teknik- och telekomutrustning från Kina.– Det var ett väntat utspel, säger Frédéric Cho, oberoende Kina-rådgivare.
14.3.2018 - 21.33

Katarina Koivisto

Krönika: Farliga lekar i den globala sandlådan

Vilka länder som till syvende och sist drabbas av de nya amerikanska ståltullarna, om några alls, är ännu oklart. President Donald Trump har startat något som kanske ännu inte är ett handelskrig men åtminstone är ett nytt storgräl med länder han borde förstå att vara vän med.
12.3.2018 - 08.15

Trump vill införa höga importtullar för stål och aluminium.

Tullarna kunde slå hårt mot den europeiska stålindustrin. EU "beklagar starkt" Trumps beslut och utlovar snabba motåtgärder.
1.3.2018 - 22.24

Trump skapar osäkerhet om matpriser – USA kan förlora på nya tullar

Donald Trumps handelspolitik kan leda till större svängningar i matpriserna, enligt experter. USA är en stor exportör av livsmedel och riskerar att själv bli förlorare på nya tullar.
5.2.2017 - 14.44

Tullar och protektionism - så vill Trump sätta USA först

Med en enkel namnunderskrift drog president Donald Trump USA ur Stillahavsavtalet TPP. Andra frihandelsavtal lär gå ett liknande öde till mötes när Trump inför sin protektionistiska agenda.
27.1.2017 - 08.08