Klassiska rätter med havets läckerheter

5.9.2019 - 13.28 Premium

Augustimenyn smakar hallon, kantareller och äpplen

23.8.2019 - 14.02 Premium

Nya varianter på skördematen

7.8.2019 - 20.10 Premium

Kräftkalas med flarn och kantareller

2.8.2019 - 09.26

Gör egna grillmarinader som passar för både grönsaker och kött

5.8.2019 - 10.54 Premium

Enkla och goda maträtter för lata sommardagar

10.7.2019 - 19.20 Premium

Nya smaker på midsommarbordet

Det är kul med något nytt till midsommarbuffén. Något som överraskar bland det som alltid står på bordet. En härlig jordgubbstårta ska det vara i alla fall.
19.6.2019 - 08.00 Premium

Krydda sommarmaten med smaker från egen kryddträdgård

13.6.2019 - 16.44 Premium

Fransk fisksoppa är fina fisken

Hos oss har laxsoppa blivit lika med fisksoppa, och inget fel med det. Men efter en lång vinter börjar laxsoppan komma ut ur öronen. Därför kommer det stunder när jag känner att jag måste få en tallrik äkta brungrå fransk fisksoppa med kraspiga krutonger och en rejäl klick aioli.
30.5.2019 - 14.56 Premium

Meny för vårens alla festligheter

Studentmottagningar, vårfester, skolavslutningar och högtider – alla kräver de mat. Men den ska vara enkel att förbereda, färdig att ställa fram när gästerna anländer och dessutom både festlig och god.
29.5.2019 - 20.55 Premium

Mat för en grönare tallrik

Våren är den bästa tiden att frossa på grönsaker. Det är dessutom ett bra tillfälle att börja lägga om kosten för den som vill leva ett grönare liv.
16.5.2019 - 16.27

Nu är sparrisen krispigt god och alldeles ljuvlig

Sparris är ett klassiskt vårtecken. De spänstiga stänglarna med sin unika smak är lika goda i sin ensamhet som i pajer och sallader. Här tillreder vi både vita och gröna varianter.
9.5.2019 - 13.35 Premium

Anna stängde restaurang Mat – recepten lever vidare i kokboken

Sallader med ugnsbakade grönsaker och lena soppor som värmer en kall dag, men också stans godaste gäddbullar och örtmarinerad kyckling – restaurang Mat lockade både inbitna och blivande vegetarianer till sin lunchservering.
25.4.2019 - 06.10 Premium

Marthorna bjuder på färgrann påskbuffé

Med påsken gör vårens råvaror entré. Säsongens matkorg är fylld med smakliga inhemska råvaror som groddar och ärtskott, ägg och inhemsk fisk. En påskkaka blir kronan på verket eller pricken över i på en färgglad buffé.
18.4.2019 - 10.07 Premium

Stefan och Staffan tillreder påskmåltid med ägg och lamm

Påsk utan lamm är som kaffe utan grädde, kärlek utan kyssar… HBL:s läsare får i dag ta del av den stora lammexperten Staffan Bruuns recept, utvecklad under årtionden.
11.4.2019 - 13.43 Premium

Två klassiker får sällskap av trendig pasta

Dagens huvudrätt är en tonårsdelikatess som passar vuxensmak. Lyckas man få sin Tinderdejt lockad hem till sig är hen definitivt såld efter ugnsfetapastan ackompanjerad av två Marsalavinsklassiker.
28.3.2019 - 08.00 Premium

Tacos passar till vardag och fest

Tacofredag har blivit ett välkänt begrepp – och det är inte svårt att förstå varför. Maten passar de flesta och nästan alla barn är nöjda när tacos dukas fram.
15.3.2019 - 20.15 Premium

Potatisens släkting har nötig smak – passar i grytor och plättar

12.3.2019 - 08.56 Premium

Stefan förvandlar torsken till lake och bakar bullar med sirap

Säsongens fiskrätt stuvad lake, den lättsinniga soppan Crème Ninon och kanadensisk-finländska ”örfilar” – det är huvudingredienserna i dagens Stefan vid spisen.
28.2.2019 - 09.14 Premium

Duka upp husmanskost efter skidturen

Riktig hemlagad husmanskost är svårslagen. Den klassiska maten har gått i arv i generationer. Men risken finns att rätterna faller i glömska om vi inte tillreder dem.
23.2.2019 - 12.00 Premium