Attack mot regeringsbyggnad i Kabul

Afghanistans inrikesdepartement i huvudstaden Kabul har angripits av beväpnade män som även använt sprängladdningar, enligt departementets talesperson Najib Danish.
30.5.2018 - 12.59

Charlotta Buxton

Londonborna skakar av sig fjolårets terror

London har överlevt mycket och Londonborna är stolta över att de inte låter sig kuvas. Bland oron och sorgen förra sommaren var ändå det tydligaste mantrat "vi kommer att fortsätta som förut, vi är inte rädda".
27.5.2018 - 07.30

Under närmaste året ökar risken för jihadistiska terroristdåd, men därefter kommer de att minska – håll huvudet kallt, säger brittisk terroristexpert

Redan om ett år kommer vi att se en betydande nedgång i terroristdåd, förutspår den brittiska terroristexperten David Anderson. Enligt honom utgör terrorismen inte ett existentiellt hot mot den liberala demokratin.
20.5.2018 - 21.30

Tv-recension: Nyanserat om terrorism

Thrillerserien gråzon bjuder på fungerande spänning och bra skådespelare.
17.5.2018 - 09.55

Bahrain dömer 115 personer för terroristbrott

En domstol i Bahrain har dömt 53 personer till livstids fängelse och ytterligare 62 personer till mellan tre och 15 års fängelse för terroristbrott, uppger landets åklagarmyndighet. De dömda får också sina medborgarskap indragna.
15.5.2018 - 22.23

Åklagaren: "Knivdådet en öppen attack mot det finska samhället" – domen faller i juni

Abderrahman Bouanane har velat utföra ett dåd i Finland enligt IS mönster. Offren har varit hans verktyg för att uppnå syftet, menar åklagaren. Försvaret bestrider terroristbrott och talar om en nervös ung man som har anpassat sin berättelse enligt vad han tror förväntas av honom.
15.5.2018 - 20.41

Det första offret var utvalt: "Hon var Jehovas vittne" – planerade dåd under Ruisrock

Efter en paus på två veckor är Abderrahman Bouanane på plats när rättegången mot honom är inne på sin elfte dag. Nya uppgifter om att det i Bouananes cell hittats anteckningar om att han velat grunda en islamisk stat i Finland har kommit fram. Bouanane uppgav också att han funderat på en attack redan under den stora rockfestivalen Ruisrock.
8.5.2018 - 07.40

Bouanane valde det första offret medvetet – kvinnan var Jehovas vittne

Den åtalade efter knivattacken i Åbo planerade ett dåd redan under den stora rockfestivalen Ruisrock. Under tisdagens rättegång kom det fram att handskrivna anteckningar hittats i hans cell så sent som i mars. Enligt dem ville han ha en islamisk stat i Finland.
8.5.2018 - 21.07

Sex döda i extremistattack i Tchad

Sex personer, varav fyra regeringsföreträdare, en soldat, och en civil person, dödades när terrorrörelsen Boko Haram gick till angrepp mot en vägspärr I Tchad på en ö i Tchadsjön, uppger en militärkälla.
6.5.2018 - 17.28

Minst tolv döda vid moskéexplosion i Afghanistan – bomben låg gömd i ett tält

Enligt lokala myndigheter har 12 personer dött och 33 skadats i en explosion vid en moské i provinsen Khost i östra delen av Afghanistan. Man befarar att det antalet kommer att stiga.
6.5.2018 - 15.55

Amerikansk säkerhetsrapport varnar för flyktingar i Finland

USA:s ambassad i Helsingfors har förnyat sin bedömning av säkerhetssituationen i Finland. Säkerhetsriskerna bedöms vara låga och Finland betraktas som ett tryggt land, men ambassaden höjer ändå ett varningens finger för de flyktingar som bor i landet.
5.5.2018 - 17.23

Häkkänen vill komma åt finansieringen av terrorism

Justitieminister Antti Häkkänen efterlyser krafttag för att stoppa finansieringen av terrorism.
26.4.2018 - 21.27

Tjugo års fängelse för Salah Abdeslam

Det dröjer ännu länge innan rättegången kring terrordåden i Paris 2015 kan inledas. Enda överlevande gärningsmannen, Salah Abdeslam, döms ändå redan nu till 20 års fängelse för en skottlossning med polisen i Belgien, ett halvår senare.
23.4.2018 - 12.39

Självmordsbombare dödade 31 i Kabul

Minst 31 människor har dödats när en självmordsbombare utlöste en sprängladdning i en folkmassa i västra Kabul, rapporterar nyhetsbyrån AFP med hänvisning till afghanska hälsodepartementet.
22.4.2018 - 11.41

Flygresenärers personuppgifter ska analyseras för att motverka brottslighet

EU:s direktiv om användning av passageraruppgiftssamlingar, det så kallade PNR-direktivet, gör det möjligt att i större omfattning utnyttja uppgifter om flygpassagerare vid bekämpning av terrorism och grov brottslighet. Statsrådet överlämnade på torsdagen en regeringsproposition om genomförandet av direktivet till riksdagen. Lagarna avses träda i kraft så snart som möjligt.
19.4.2018 - 17.59

Bouanane skrattade och ropade i rätten – kördes ut ur salen

Abderrahman Bouanane, åtalad efter knivattacken i Åbo, blev så upprörd när ett av hans offer talade att domaren körde ut honom ur rättssalen. Han fick också förklara varför han upprepade gånger log och skrattade när de målsägande hördes.
11.4.2018 - 16.14

Terroristrättegången började i Åbo – Bouanane försökte avbryta sin försvarsadvokat

Rättegången mot Abderrahman Bouanane, som utförde knivdåden i Åbo centrum i augusti, började på måndagsmorgonen i Åbo. Huvudförhandlingens första dag ordnas av säkerhetsskäl i fängelset i Åbo.
9.4.2018 - 11.58

Terrormisstänkte: Ville döda två genom att skära av halsen på dem

Abderrahman Bouanane säger att hans avsikt under fredagseftermiddagen i augusti var att döda två personer genom att skära huvudet av dem. Efter det första offret planerade han att gömma sig för att sedan fortsätta sitt dåd med en eller två till.
9.4.2018 - 09.16

Tyskland i chock efter skåpbilsdådet – polisen letar efter motiv

Polisen i Tyskland utreder vad som kan ligga bakom att en man körde in i en grupp människor på en uteservering i den tyska staden Münster. Medier rapporterar att han tidigare haft psykiska problem.
8.4.2018 - 12.27

Minister Häkkänen vill motverka terrorism genom att ändra strafflagen

– Terrorism är ett av de största säkerhetshoten i världen. Det är viktigt att Finland följer den europeiska utvecklingen och tillgriper alla nödvändiga medel för att bekämpa terrorism, skriver justitieminister Antti Häkkänen (Saml) i justitieministeriets blogg.
6.4.2018 - 16.23