Över hundra skolflickor misstänks kidnappade i Nigeria

Etthundratio skolflickor saknas efter en attack i staden Dapchi i delstaten Jobe i Nigeria för snart en vecka sedan, uppger landets myndigheter. Terrororganisationen Boko Haram misstänks ha kidnappat flickorna, skriver nyhetsbyrån Reuters.
25.2.2018 - 19.42

Två terrorattacker avvärjda i Frankrike i år

Fransk polis och säkerhetstjänst har avvärjt två planerade terrordåd hittills i år, säger den franske inrikesministern Gerard Collomb.
25.2.2018 - 18.46

Akilov i rätten – ville döda svenskar, visar ingen ånger

Rakhmat Akilov ville genom sitt terrordåd få Sverige att "fokusera på sina egna problem och ta bort sina händer från kriget mot kalifatet". Uppmaningen att utföra dåd kom enligt honom från en emir inom IS. I går hördes han för första gången i rätten efter lastbilsattacken i Stockholm – i ett förhör med motstridiga uttalanden.
20.2.2018 - 22.01

"En fullfjädrad jihadist"

– Vad vi ser är en fullfjädrad ideologiskt övertygad jihadist, säger terrorexperten Peder Hyllengren om Rakhmat Akilov.
20.2.2018 - 21.53

Terroråtalade Akilov verkar oberörd i rätten – lyssnar men vänder ner blicken

40 sekunder tog Rakhmat Akilovs vansinnefärd längs Drottninggatan – sekunder med förödande följder. Under den första rättegångsdagen mot honom kretsade mycket kring åklagarens kanske viktigaste bevismaterial: Akilovs mobiltelefon. Innehållet i den synliggör radikaliseringsprocessen, den stora vikt olika chattkontakter spelade och hur han planerade terrordådet.
13.2.2018 - 20.04

Tillbaka på Sveriges längsta brottsplats – "dådet har påverkat hur folk tänker"

Dominika Skansen såg panikslagna människor och lastbilens framfart utanför sin affär. Joakim Nordahl sprang ut från läkarmottagningen och tog hand om skadade. Tio månader efter terrordådet möter vi dem på Drottninggatan. I dag inleds rättegången mot Rakhmat Akilov i en process där många hoppas på svar, och som för de drabbade blir en anspänning.
13.2.2018 - 05.21

Akilov planerade terrordådet på nätet och på stan – erkänner terroristbrott

Rakhmat Akilov planerade terrordådet på Drottninggatan i Stockholm i flera månader. Han hade radikaliserats och ville straffa Sverige för att landet deltar i koalitionen mot IS. Akilov räknade med att själv dö i attacken – och hade velat ta fler med sig.
30.1.2018 - 21.48

Akilov: "Kan du ta reda på om jag får köra över de otrogna"

"Jag körde på tio personer i centrala Stockholm och måste ta mig ur härifrån". Så chattar Rakhmat Akilov med en kontakt direkt efter vansinnesfärden längs Drottninggatan. Hans konversationer på nätet är en central del av bevisföringen när rättegången mot honom inleds.
30.1.2018 - 21.55

Rakhmat Akilov erkänner terroristbrott – räknade med att dö

Rakhmat Akilov åtalas för terroristbrott och försök till terroristbrott och erkänner brotten. Han ska i tre månader före lastbilsattacken på Drottninggatan i flera chattkonversationer ha åtagit sig att utföra terroristbrott för Islamiska statens räkning. Före dådet har han rekognoserat platser i centrala Stockholm. Han räknade inte med att överleva.
30.1.2018 - 09.04

Judisk affär brann på årsdagen av IS-dåd

En judisk mataffär i en förort till Paris har brunnit ned. Den misstänkta mordbranden skedde på den tredje årsdagen av IS-attacken mot en annan judisk butik i den franska huvudstaden, två dagar efter massakern på satirtidningen Charlie Hebdo.
9.1.2018 - 16.21

Satirtecknare hedras tre år efter Charlie Hebdo-attacken

Frankrikes president hörde till dem som hedrade treårsminnet av offren för terrorattacken mot en satirtidning i Paris på söndagen. Elva av tidningens medarbetare dödades i dådet.
7.1.2018 - 16.25

Bomb detonerade på tågstation i Hamburg

En sprängladdning har detonerat på järnvägsstationen i Hamburg. Ingen människa ska ha kommit till skada, rapporterar tidningen Bild.
17.12.2017 - 21.59

Dådet i New York en hämnd för flyganfall mot IS

Mannen som misstänks för bombdådet i en tunnelbanestation i rusningstid i New York utförde dådet för att hämnas amerikanska luftangrepp mot IS, säger han själv i förhör.
12.12.2017 - 06.49

Värsta attentatet hittills i Somalia – bombdådet i Mogadishu har krävt över 230 liv

Antalet döda efter lördagens bombdåd i Mogadishu stiger kraftigt. Minst 231 människor dödades och 275 skadades när en lastbil full med sprängmedel exploderade i den somaliska huvudstadens centrala delar, vilket kan göra attacken till den enskilt dödligaste hittills i sitt slag.
15.10.2017 - 11.10

Hemmagjord bomb hittades i Paris

En terrorutredning har inletts i Paris sedan fyra gascylindrar och redskap för att tända eld på dem hittats under helgen, uppger källor för nyhetsbyrån AFP. Enligt källorna ska de explosiva materialen ha hittats inuti och utanför en byggnad i Paris.
3.10.2017 - 10.25

Ännu en gripen för dådet – bostad genomsöks

Ytterligare en man har gripits i samband med utredningen av tunnelbanedådet i London. En bostad genomsöks av polisen i en Londonförort. Men samtidigt sänker myndigheterna terrorhotnivån till den näst högsta.
17.9.2017 - 10.35

Artonåring gripen efter dådet i London

Brittisk polis har gripit en 18-årig man i Dover i samband med utredningen av det misstänkta terrordådet i Londons tunnelbana. Samtidigt har hundratals soldater satts in i huvudstaden efter att terrorhotnivån i landet höjts till den högsta.
16.9.2017 - 13.15

Risikko till Yle: Polisen har stoppat flera attacker i Finland

Inrikesminister Paula Risikko (Saml) säger att polisen har lyckats stoppa flera attacker i Finland efter år 2012. Risikko uppger att polisen bland annat har avstyrt skolattacker.
16.9.2017 - 12.20

Ingen gripen efter tunnelbanedåd i London

Ännu har ingen gripits efter sprängdådet mitt i morgonrusningen i London. Terrorhotnivån i Storbritannien har höjts till den högsta.
16.9.2017 - 08.54

Imamer på antiterrorturné i Europa

Dussintals religiösa ledare har gett sig av med buss från Paris. De ska besöka platser i Europa som har drabbats av islamistiska terrorattacker, för att hedra offren och fördöma våldet.
8.7.2017 - 21.51