Emma Klingenberg strålande som Edith Piaf

16.9.2017 - 06.00

Teaterrecension: Ni stryker medhårs, Lillan

15.9.2017 - 16.04

Sagosymboler och samtid i träffande jubileumsföreställning

Pirkko Saisios nyskrivna pjäs går från vårt lands förflutna till en möjlig, oroväckande framtid. Under den humoristiska ytan finns en djup sanning.
15.9.2017 - 09.49

Ikea-Ingvar i penningtemplet

Wasa Teaters Ikea-musikal är en rolig och stilig föreställning med fina sångprestationer.
15.9.2017 - 09.34

Teaterrecension: Berörande om inbördeskrigets Helsingfors

Teatteri Avoimet Ovets Erottaja 1917-1918 är en välspelad och snygg helhet med en lysande Maija Andersson i huvudrollen.
15.9.2017 - 09.34

Teaterrecension: Några judiska öden i skuggan av kriget

Julian Garners nyskrivna pjäs är en liten berättelse om stora teman.
11.9.2017 - 20.07

Apa med många strängar på sin lyra

11.9.2017 - 10.55

Teaterrecension: Stilig och gripande Hägring 38 på Nationalteatern

Mikaela Hasán har regisserat en dynamisk och stämningsmättad scenversion av Kjell Westös roman. Tre starka kvinnor spelar en och samma huvudroll.
10.9.2017 - 06.00

Teaterrecension: Nationalteaterns Mästaren och Margarita lever inte fullt upp till förväntningarna

Dramatiseringen av Michail Bulgakovs klassiker har många smarta lösningar men föreställningen lämnar åskådaren underligt oberörd.
8.9.2017 - 14.00

Teaterrecension: Det tysta språkets explosiva potential

Döttrarna i Bernardas hus väljer sina ord och konflikter.
2.9.2017 - 17.57

Teaterrecension: När hårdheten blir en belastning

Maria Jotuni strök inte kvinnorna medhårs, fast hon drev deras sak. Hårdheten finns inbakad i Guldkalven som nu visas på Helsingfors stadsteater.
1.9.2017 - 16.16

Teaterrecension: Karnevalistiskt i naziuniform

Showcase Beat Le Mot lyckas för det mesta undvika att falla i en fälla av skrikig provokation. Föreställningen Nazi Superhumans Are Superior to You All placerar de avskyvärda hatsymbolerna i en ny tankeväckande kontext.
26.8.2017 - 14.11

Scenkonstrecension: Inspirerande minnesstund i internetkyrkan

3.8.2017 - 15.56

Musikalrecension: En triumf för 80-talsmusiken

2.7.2017 - 13.19

Teaterrecension: Öppna dörrarnas fars på Postbacken

20.6.2017 - 20.09

Teaterrecension: Trögt trots sju bröders vilda upptåg

Snygg men daterad uppsättning av Aleksis Kivis klassiker på Sveaborg.
20.6.2017 - 17.18

Teaterrecension: Explosivt men överraskande smart soldatepos

Okänd soldat i regi av Erik Pöysti är ett svulstigt spektakel som också lyckas väcka djupare tankar hos en kritisk åskådare.
16.6.2017 - 16.03

Sommarteaterrecension: Färgstark och glad sommarmusikal

Både roligt och berörande när Pojken Blå tolkas av olika generationers amatörskådespelare i Vanda.
3.6.2017 - 13.25

Teaterrecension: Pappas tandstatus säger allt

I Tove Appelgrens pjäs Fyrvaktarens flickor speglar detaljerna universum och de stora skeendena.
31.5.2017 - 14.46

Teaterrecension: En kvinnas modiga bekännelser och frigörelse

Hiljaisuuden kivi är en stark monologföreställning om patriarkala strukturer.
26.5.2017 - 12.48