Solbergs högerblock segrade i Norge – "Vi har fått mandat för fyra nya år"

Erna Solbergs borgerliga block får majoritet i det norska Stortingsvalet, efter en rösträkning som var en rysare in i det sista. Regeringsförhandlingarna blir ändå inte enkla. Arbeiderpartiets ledare erkänner nederlag men tänker stanna kvar på sin post.
12.9.2017 - 03.46

Vargjakt norska centerns profilfråga

Norska Senterpartiets ledare Trygve Slagsvold Vedum sneglar avundsjukt mot Finland där Centern är statsministerparti. Partiet kan ändå fördubbla sitt stöd jämfört med förra valet – även om konkurrenterna menar att han mest säger nej.
11.9.2017 - 05.17

Små partier har stor roll i årets norska val – Miljöpartiet vill stoppa oljeutvinningen

Stoppa letandet efter ny olja och gas direkt, och fasa ut hela verksamheten inom femton år. Det norska miljöpartiets krav är radikalt i ett land som har byggt sin rikedom på olja. Men stödet växer och i dagens val kan partiet få en avgörande roll. Den här gången är de mindre partiernas betydelse speciellt stor.
11.9.2017 - 05.15

Analys: Privata affärer och mindre politik när Arbeiderpartiets ledare pressas

Frågor om Jonas Gahr Støres privata affärer och placeringar tar allt mer fokus från den politiska diskussionen i ett Norge där valkampen går het. Det är inte okontroversiellt att var förmögen och ledare för ett socialdemokratiskt parti.
9.9.2017 - 15.02

Kamp mellan blocken in i det sista i norskt rysarval

Sällan har opinionsläget varit så jämnt i Norge som inför Stortingsvalet på måndag. Arbeiderpartiet utmanar den sittande högerregeringen, men har fått se sitt stöd vika. HBL är med när de två stora partierna inleder slutruschen i valkampen.
9.9.2017 - 05.45

Många väljare osäkra: "I år är det väldigt svårt"

Ovanligt många väljare är in i det sista osäkra hur de ska rösta i årets norska val. De mindre partiernas roll är större än på länge.
9.9.2017 - 05.45

Norsk integrationsminister på ifrågasatt besök i Sverige – svensk minister ställde in

Knappt två veckor före Stortingsvalet i Norge flyttade en del av valrörelsen till Sverige. Integrations- och invandringsminister Sylvi Listhaug besökte Stockholm och det utsatta området Rinkeby för att varna för det hon kallar "det svenska tillståndet". Både i Sverige och Norge mötte tilltaget kritik och Sveriges migrationsminister ställde in sitt möte med Listhaug på kort varsel.
29.8.2017 - 19.21

Stram invandringspolitik, hård retorik

Sylvi Listhaug är stolt över den strängaste invandringspolitiken i Norges historia, som hon menar att Fremskrittspartiet har fått igenom i regeringen. Hennes retorik är ändå snarare ett oppositionspartis.
29.8.2017 - 15.13