Skivrecension: Elegisk men inte tröstlös Nordgren

Förvånansvärt nog har samtliga verk på den nya Albaskivan med P.H. Nordgrens musik spelats in tidigare.
10.10.2018 - 06.00

Skivrecensioner: Den finlandssvenska visskatten uppdaterad med jazz, afrikanskt och barock

Den stora skaran som spelar och sjunger tillsammans på Johanna Almark Mannilas skiva gör att man kan tala om en gemytlig sammankomst utan kännbar uppdelning i proffs och amatörer.
10.10.2018 - 06.00

Skivrecension: Sam Huber i toppform efter New York

Om Sam Hubers solodebut på ett skivbolag i New York gick överraskande spårlöst förbi här hemma, är satsningen på uppföljaren mer gedigen. Det är skivan värd och frontfiguren är, som titeln anger, i utmärkt form.
3.10.2018 - 10.28

Skivrecension: Bandkonceptet ger The Internet ett unikt soulsound

Soulkollektivet The Internet är ett tämligen unikt fenomen på soulhimlen.
26.9.2018 - 07.00

Skivrecension: Musiken som reflekterar Leonard Bernsteins inre

19.9.2018 - 07.00

Skivrecension: Schumann med lätthet och fräschör

Aapo Häkkinen opererar med ett sångargarde av yppersta internationella klass på Helsingfors barockorkesters nya skiva.
5.9.2018 - 07.00

Skivrecension: Mångsidig jazz med utropstecken

Tonen är bestämd på Jussi Fredrikssons Trios nya skiva benämnd med ett utropstecken.
5.9.2018 - 07.00

Skivrecension: Inte bara retrovibbar på soulmannen Leon Bridges uppföljare

Leon Bridges mysiga retro-soul tilltalar Ralf Sandell.
13.6.2018 - 10.27

Skivrecension: Brahms på periodens instrument

Tuija Hakkilas och Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilchs trumfkort på skivan med Brahms violinsonater är nyttjandet av periodinstrument.
6.6.2018 - 07.00

Skivrecension: Analytiska och känslosamma violinkonserter

Christian Tetzlaffs insiktsfulla läsning av Béla Bartóks andra violinkonsert framstår som en av de mest angelägna på ett bra tag.
30.5.2018 - 09.31

Skivrecension: Johanna Kurkela och Tuomas Holopainen gör sfärisk stämningsmusik

Ända sedan Kurkela och Holopainen började sällskapa har det legat i luften att de också skulle ge ut musik tillsammans.
29.5.2018 - 10.12

Skivrecension: Vem var Juhani Pohjanmies?

Tack vare två stora sonater, här för första gången inspelade, intar Juhani Pohjanmies helt överraskande en viktig position i finländskt musikliv.
13.2.2018 - 15.43

Skivrecension: Spelglädje och respekt med Wentus Blues Band

Energin och engagemanget är på topp på Wentus Blues Bands tionde studioalbum Throwback.
13.2.2018 - 15.35

Skivrecension: Sallinens bugning mot barocken

Med kärleksfull konsekvens förhåller sig Aulis Sallinen till "jätteinstrumentet" orgeln.
7.2.2018 - 09.30

Skivrecension: Dave Lindholms sväng slår inte fel

Senaste skivan Go svänger med samma rättframma attityd som så många andra av Dave Lindholms engelskspråkiga plattor.
6.2.2018 - 14.33

Skivrecension: En handfull musikaliska gitarrporträtt

På skivan Retratos presenterar gitarristen Otto Tolonen musikaliska porträtt av fem tonsättare.
6.2.2018 - 14.24

Skivrecension: Sigfrid Karg-Elerts produktion illustrerar varför kombinationen av piano och harmonium är problematisk och intressant

För sina båda instrument, piano och harmonium, skrev Sigfrid Karg-Elert sviterna Silhouetten och Poesien, båda fångade på skiva.
31.1.2018 - 11.38

Skivrecension: First Aid Kit i hjärtats ruiner

Efter en fyraårig utgivningspaus bjuder syskonen Söderberg på en ambitiöst arrangerad syntes av country, americana och radiovänlig pop.
31.1.2018 - 11.35

Skivrecension: Rock med charmig naivism och full hängivelse

Det mesta är rått och oslipat på Daniel Österlunds soloskiva, även om det finns något charmigt och naivt i den skramlande ljudbilden.
24.1.2018 - 07.19

Skivrecension: Franska fläktar i 1920-talets Finland

De franska influenserna går som en röd tråd genom kammarmusiken skriven av Helvi Leiviskä, Erkki Melartin och Väinö Raitio.
23.1.2018 - 15.51