Skivrecension: Stämningsmättad kammarjazz

Samarbetet mellan Claes Andersson och Julia Korkman fick sin början på en begravning. Det resulterade i ett smakfullt och brett album som erbjuder något för var och en.
22.6.2018 - 10.11

Skivrecension: Allt större och starkare Lassy

Jazzmusikern Timo Lassy imponerar med 60-talsnostalgi och gästande musiker på sitt femte album.
19.6.2018 - 07.00

Hallonbåten har seglat

Finska popsångaren Kasmirs andra album lider av många svaga låtar och ett oenhetligt sound. Alltför många låtar kopierar något som redan gjorts förr. Kasmir prövar också på att göra spanskinfluerad schlager, vilket inte faller recensenten Lukas Rusk i smaken.
27.2.2018 - 14.40

Sarah Klang – ledsnast i Sverige?

När Sarah Klang uppträdde i tv-programmet På spåret i år blev hon Sveriges nya älskling över en natt. Debutalbumet är ett tydligt bevis på att hon är här för att stanna, skriver Anna Lillkung.
20.2.2018 - 12.52

Skivrecension: Godhjärtad George på egen hand

Bluesrocklegenden George Thorogood har gjort sin första soloskiva och resultatet är riktigt bra.
18.10.2017 - 07.00

Skivrecension: Politisk och personlig Amos

När Tori Amos låtar blir enklare och mera jordnära, upplever recensenten det som enbart positivt.
4.10.2017 - 10.59

Skivrecension: Mörkt stämningsmålande av The National

Sleep Well Beast är mera en bekräftelse på och påminnelse om vad The National tidigare har uppnått än någon egentlig framryckning, skriver Henrik Jansson.
20.9.2017 - 11.11

Skivrecension: Om det omöjliga i att erövra USA

Ray Davies album Americana är som ett soundtrack till den självbiografiska boken med samma namn. På skivan berättar han bland annat anekdoter om hans grupp The Kinks misslyckade försök att erövra USA.
6.9.2017 - 07.00

Skivrecension: Mojomen plöjer framgångsrikt genom genrerna

Panu Saxman Syrjänen och Jukka Gustavson är meriterade veteraner som sannerligen inte vilar på lagrarna. Med bandet Mojomen fyller man ett helt album med personliga och välgjorda kompositioner rotade i den afroamerikanska musiktraditionen.
6.9.2017 - 07.00

Skivrecension: På traditionella och nya jojkspår

Tapani Rinne och Wimme Saari har blivit oslagbara virtuoser inom minimalistisk musik. Samspelet är i det närmaste symbiotiskt.
6.9.2017 - 07.00

Skivrecension: The War On Drugs är skönhet och stilfull briljans

Bandet har lyckats höja nivån för varje nytt album. Så också på det senaste.
5.9.2017 - 15.34

Skivrecension: Spännande resa från livets början till dess slut

Livets förgänglighet blir ett genomgripande tema i de inspelade verken på Kamuskvartettens skiva.
30.8.2017 - 07.00

Skivrecension: Roger Waters tillbaka efter ett kvartssekel, oförändrad

Pink Floyd-profilen har i och för sig aldrig varit någon muntergök, men den här gången är han surare och mer förbannad än någonsin.
30.8.2017 - 07.00

Skivrecension: Mycket äckligt, men lite fascinerande också

Tyler, The Creator tillhör de intressantaste hiphop-artisterna just nu, menar Ralf Sandell.
30.8.2017 - 07.00

Skivrecension: Den lättsamme Brahms

Till Brahms mest oemotståndliga skapelser på valsens domäner hör de charmerande Liebeslieder-Walzer.
30.8.2017 - 07.00

Skivrecension: En koreansk röstvirtuos

På sitt nionde album tar koreanska sångerskan Youn Sun Nah det lugnt i flera låtar från hippietiden.
30.8.2017 - 07.00

Skivrecension: Otidsenlig funknostalgi funkar tidvis

Metoderna är beprövade och det fungerar garanterat. Men i längden börjar den genomsyrande old school-attityden kännas unken, slår Ralf Sandell fast efter att ha hört Nils Landgren Funk Unit.
23.8.2017 - 07.00

Skivrecension: Sensitivt på tio strängar

Mari Mäntylä musicerar sensitivt och skickligt på sin decacorde. Det är bara att hoppas att också andra kolleger prövar sina vingar på tiosträngad gitarr.
23.8.2017 - 07.00

Skivrecension: Souljazz av det tuffare slaget

Inhemska bandet Hutera kan mycket väl bli lika populärt som Dalindeo. Bandets rossliga klang är en klar fördel, menar Jan-Erik Holmberg.
7.7.2017 - 17.12

Skivrecension: En amerikansk Prokofjev i farten

21.6.2017 - 07.01