Nya storägaren okänd för Viking Lines ledning

Viking Lines ledning känner inte till rederiets nya storägare Maelir annat än till namnet.– Att familjen Mattsson velat sälja sina aktier har vi vetat, så på så sätt var affären ingen överraskning, säger Viking Lines vd Jan Hanses.
20.6.2019 - 11.14 Premium

Stadens båtauktion en resa bland rishögar och "fynd"

Klientelet är brokigt. Likaså varorna. En del av de potentiella köparna är proffs, personer som vet vad båtarna är värda och om man kan göra vinst på dem genom att piffa upp dem.
21.5.2019 - 17.15 Premium

Estelle eller Lady? Vad ska Vikings Lines nya kryssningsfartyg heta? Nu är tio förslag i final

Vad ska Viking Lines nya kryssningsfartyg heta? För ett tag sedan engagerade rederiet sina passagerare i frågan. Nu har namnlistan kokats ner och allmänheten får haka på och hjälpa en gång till.
8.5.2019 - 12.25

Eckerö Line tävlar om bilpassagerare till Tallinn med nytt fartyg

Rederiet Eckerö Line köper ett nytt fraktfartyg. Fartyget ska gå mellan Nordsjö hamn i Helsingfors och Tallinn och sätts i trafik i juni.
6.5.2019 - 08.06

Misstänkt våldtäkt på Silja Galaxy – två män greps

Polisen grep på lördag morgon två svenska män misstänkta för våldtäkt, berättar polisen i Sydvästra Finland. En svensk kvinna ombord på Tallink Silja Galaxy på väg från Åbo mot Stockholm meddelade personalen att hon våldtagits.
5.5.2019 - 12.49

Nytt i stadsbilden: vem som helst kan hyra roddbåt

Någon gång i maj anländer de blå roddbåtarna till Tölöviken, Bredviken och Nordsjö. Helsingfors följer Esbos exempel och testar nu på ett nytt koncept.
3.5.2019 - 14.45

Brummande lastbilsköer väcker ilska på Busholmen

Köande lastbilar som gick på tomgång blockerade så gott som hela Västrahamnsgatan på Busholmen på fredagsmorgonen. I framtiden ska det inte få hända, men utmaningarna i det livliga hamnområdet är stora.
26.4.2019 - 16.23

Passagerarfärja fick elfel på Ålands hav – två motorer ur funktion

Passagerarfärjan Baltic Princess drabbades av ett omfattande elfel på onsdagen, meddelar rederiet Tallink Silja.
24.4.2019 - 16.16

Flera hundra tusen till Skanslandet nästa sommar – staden vill att trafiken blir miljövänligare

De företag som kör stadsbor och turister i Helsingfors skärgård behöver bli både energisnålare och snällare med miljön. Men staden har inte entydigt slagit fast att målet är att vara klimatneutralt, alltså att inte släppa ut några växthusgaser alls.
17.4.2019 - 19.30

Svårt välja namn på Viking Lines fartyg: "Rödluvan låter lite vintrigt"

HBL:s läsare föreslår att Viking Lines nya fartyg ska heta Vega, Kelly eller Petronella. – Namnet får gärna ha glimten i ögat, säger projektansvariga Gustaf Eklund.
9.4.2019 - 16.11 Premium

Cinderella, Mariella och Grace får sällskap av nytt fartyg – förslag på namn tas emot

Viking Line startar en namntävling för sitt nya Östersjöfartyg som tas i bruk 2021.
3.4.2019 - 11.06

Viking Skys problem gjorde sjöräddningsövning högaktuell

Sjöräddningsövningen Polaris 2019 lockade fartyg och luftfarkoster från ett flertal arktiska länder till Bottenhavet på tisdagen. Viking Skys motorproblem utanför Norges kust och den efterföljande evakueringen för en dryg veckan sedan var i färskt minne.
2.4.2019 - 20.26

Lågt oljetryck bakom motorhaveriet på Viking Sky

Det norska kryssningsfartyget Viking Sky som hamnade i sjönöd vid Norges kust i helgen drabbades av lågt oljetryck. Det var orsaken till att samtliga fyra motorer slogs ut samtidigt, enligt Norges motsvarighet till Sjöfartsverket.
27.3.2019 - 21.59

Lotsen till norsk tidning: Adrenalinnivån var hög på kommandobryggan

Kryssningsfartyget Viking Sky skulle ha klarat sig förbi stormen, men det var motorhaveriet som gjorde situationen så dramatisk. – Vi var så nära grund, säger lotsen Inge Lockert till lokaltidningen vol.no.
26.3.2019 - 15.50

Resenärer återbetalas efter norska sjödramat

Samtliga passagerare som befann sig i sjönöd på skeppet Viking Sky i helgen kommer att få pengarna tillbaka, meddelar färjebolaget Viking Ocean Cruises.
26.3.2019 - 15.18

Ex-kapten för Viking Cruises: "Tyder på enskild faktor som slog ut alla motorer samtidigt"

Mikael Hildén, tidigare kapten på två av Viking Skys systerfartyg, ser inte att befälet skulle ha tagit några onödiga risker under helgens drama utanför norska kusten – varken då fartyget lade ut eller då beslut om evakuering fattades. – De handlade helt rätt.
25.3.2019 - 18.37

Åländska kaptenens fru: "Jag såg i hans ögon hur tufft det var"

Den åländska kaptenen Bengt-Owe Gustafsson från Hammarland har fått beröm för sitt agerande ombord på Viking Sky i helgen. – Han är otroligt organiserad. Det hördes aldrig ett spår av panik i hans röst, men jag såg i hans ögon hur tufft han har haft det, säger frun Jenny Anne Gustafsson till HBL.
25.3.2019 - 11.59

Evakueringsbeslutet intressant för experter: "Oftast säkrast att inte evakuera”

Tiden kommer att visa vad som skedde på M/S Viking Sky. Experter ställer ändå frågor om orsaken till maskinstoppet och evakueringsbeslutet.
25.3.2019 - 10.53

Åländsk Sjöfart: Kaptenen på det evakuerade kryssningsfartyget är ålänning

I mycket hårt väder med vågor på upp till 15 meter skickade Viking Sky, med 1 300 personer ombord, ut ett nödmeddelande. Hela världen har följt med kryssningsfartygets öde. Nu visar det sig att fartygskaptenen är från Åland.
24.3.2019 - 20.47

Kryssningspassagerarna i hamn efter sjödramat – "Var som Titanic"

Kryssningsfartyget som råkade i sjönöd vid Norges kust har lagt till i hamnen i Molde och de återstående passagerarna får fast mark under fötterna efter ett dramatiskt dygn. Fartyget var mycket nära att gå på grund.
24.3.2019 - 09.01

Tre allvarligt skadade – ytterligare ett fartyg evakuerades utanför Norges kust

Under lördagskvällen fick även ett lastfartyg motorstopp och slagsida. Det drev i det hårda vädret utanför Hustadvika på Norges västkust. Tre av de evakuerade från det norska kryssningsfartyget var allvarligt skadade och fördes till sjukhus.
23.3.2019 - 16.48