sfp
»

Henriksson: "Jag kan inte se att vi skulle regera med Sannfinländarna"

Anna-Maja Henriksson (SFP) säger att det är en positiv sak att människor ser att SFP kan ingå i flera olika regeringskoalitioner. – Man ser oss som samarbetsvilliga och samarbetsdugliga. Den enda hon är beredd att utesluta ur en regeringsekvation med SFP är Sannfinländarna.
18.7.2018 - 14.13

Rinne och Andersson om HBL-mätningen: Folk vill byta riktning

Att en rödgrön regeringskoalition framträder som ett populärt alternativ bland finländarna just nu tyder på att man tror att den kombinationen främst skulle få till stånd en ny riktning, bedömer Li Andersson (VF). – Det tyder på en riktning där man vill bevara och förnya välfärdsstaten, säger Antti Rinne (SDP).
18.7.2018 - 09.22

Finlandssvenskar röstar mest – men inte alltid på SFP

Nej, alla finlandssvenskar röstar inte på Svenska folkpartiet. Relationen till svenskan spelar dock en stor roll i hur man röstar.
15.7.2018 - 07.47

SFP:s presschef Dan Ekholm har sagt upp sig – "jag är van vid mera frihet än vad som är möjligt i politiken"

Ekholm blev rekryterad som Svenska Folkpartiets (SFP) presschef i höstas, men säger att det inte är hans grej.
3.7.2018 - 18.30

Åtal för röstköp i Kristinestad

Åklagarämbetet i Österbotten har fattat beslut om att väcka åtal för misstänkt röstköp i Kristinestad i samband med kommunalvalet i fjol.
25.6.2018 - 18.51

SFP:s väljarstöd åker upp och ner i partimätningarna – ingen kvot för svenskspråkiga

Svenska folkpartiets partisekreterare Fredrik Guseff tror inte på partimätningarna när det gäller det egna partiet. Taloustutkimus utreder nu kvot för svenskspråkiga.
25.6.2018 - 00.05

EK: SFP är det mest företagsvänliga oppositionspartiet

Finlands näringsliv EK belönade SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson för sin positiva syn på förtagande. EK konstaterade att Henriksson leder det parti som i jämförelse med sitt väljarstöd har det största förtroendet från EK:s företagare. EK säger även att det är klart att SFP ses som det mest företagsvänliga oppositionspartiet.
31.5.2018 - 13.19

Henriksson fortsätter leda SFP och vill göra det länge till

Anna-Maja Henriksson fortsätter leda SFP. Som partiets vice ordförande fortsätter Anders Adlercreutz, Sandra Bergqvist och Silja Borgarsdóttir Sandelin.
27.5.2018 - 16.22

Susanna Ginman

Analys: Regeringsplats livsviktig

Oppositionstiden har på många sätt gjort SFP gott, men när nästa regering bildas senast om ett år gäller det för SFP att komma med. Om det inte lyckas kan det ha långtgående konsekvenser.
27.5.2018 - 16.24

SFP blickar mot riksdagsvalet och hoppas att oppositionstiden snart är över

A och O för SFP är nästa riksdagsval och hur partiet då ska lyckas komma med i regeringen. Vid partidagen i Uleåborg säger ingen det rakt ut, men skräckscenariot är givetvis att oppositionssitsen blir bestående. En vink om vilka frågor som partiet kommer att lyfta fram vid eventuella kommande regeringsförhandlingar, framgick av Anna-Maja Henrikssons tal: Sänkt eller bibehållen skattenivå och satsningar på barn och utbildning.
26.5.2018 - 16.34

SFP vill byta plats i riksdagen: "Vi passar inte längst till höger"

SFP:s riksdagsledamöter sitter av tradition ytterst till höger i plenisalen från talmannen sett. Sittordningen beror på att SFP förr skulle sitta nära tolken. Men nu vill partiet flytta till mitten av plenisalen där partiet politiskt hör hemma, meddelar partiordförande Anna-Maja Henriksson.
25.5.2018 - 22.27

Adlercreutz: SFP måste bryta ny mark – fokus på andra språkgrupper också

Under helgen samlas SFP till partidag i Uleåborg. Partiets vice ordförande, Anders Adlercreutz som sitter sin första period i riksdagen, säger att partiet måste våga vara expansivt och varnar för att inta en igelkottsposition. Adlercreutz säger det inte rakt ut, men mellan raderna är hans besked tydligt – inom en överskådlig framtid kommer han att kandidera för partiordförandeposten.
25.5.2018 - 05.59

Undersökning: Partiernas stiftelser får köra med släckta lyktor

Partibundna stiftelser är ett sätt att rikta finansiering till partier och politiker utan redovisningsplikt. SFP och de finlandssvenska fonderna utgör i sammanhanget en kategori för sig.
21.5.2018 - 13.42

Henriksson: Nej till terminsavgifter – högskoleutbildningen bör vara avgiftsfri

SFP:s ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson anser att det är ytterst viktigt att finländska studerandes högskoleutbildning är avgiftsfri även i framtiden.
12.5.2018 - 12.05

Borgarsdóttir Sandelin vill fortsätta som vice ordförande för SFP

Silja Borgarsdóttir Sandelin ställer sig till förfogande i valet av vice ordförande för Svenska folkpartiet samt i riksdagsvalet 2019.
12.5.2018 - 10.06

Rehn-Kivi: Regeringens målsättningar kommer inte att uppnås

Riksdagens arbetslivs- och jämställdhetsutskott gav på onsdagen sitt utlåtande om vård- och landskapsreformen. SFP:s representant i utskottet, riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi, har lämnat in en avvikande mening.
9.5.2018 - 17.06

Samlingspartiet och SFP ingår valförbund i Norra Österbotten

Samlingspartiet och Svenska folkpartiet har ingått ett valförbund inför landskapsvalet i Norra Österbotten. Partiernas målsättning är att ställa upp en full lista på 118 kandidater som representerar hela valkretsens befolkning.
9.5.2018 - 16.38

Mikaela Nylander efterlyser snabb lagändring om sexuella övergrepp mot barn

Enligt riksdagsledamot Mikaela Nylander borde en man som hade sex med ett 10-årigt barn ha dömts för grov våldtäkt.
9.5.2018 - 13.25

Löfström: Landskapsreformen får inte äventyra skärgårdstrafiken

Mats Löfström (SFP) poängterar vikten av avgiftsfri skärgårdstrafik även i framtiden, och att den inte får äventyras av landskapsreformen.
25.4.2018 - 12.28

Henriksson om Turunens avhopp: Det var bara en tidsfråga

SFP:s ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson blev inte förvånad över Kaj Turunens avhopp.
24.4.2018 - 13.30

Biaudet och Borgarsdóttir Sandelin ställer upp i riksdagsval

Riksdagsledamot Eva Biaudet och Svenska folkpartiets vice ordförande Silja Borgarsdóttir Sandelin ställer upp i riksdagsvalet 2019. Målet är två mandat i Helsingfors. I senaste riksdagsval var SFP knappa 2 000 röster ifrån det andra mandatet.
21.4.2018 - 16.19

Henriksson: Harkimos rörelse inger inte förtroende

Det är tragiskt att huvudnyheterna de senaste dagarna präglats av besvikna medelålders män, säger Anna-Maja Henriksson (SFP).
21.4.2018 - 15.30

Hälften av SFP-kandidaterna klara för landskapsvalet – se namnen

Antingen blir det eller så blir det inte landskapsval i oktober. I vilket fall som helst pågår kandidatuppställningen. – Vi måste förbereda oss, säger SFP:s partisekreterare Fredrik Guseff.
20.4.2018 - 15.29