Skripal-misstänkta: Vi bara turistade i Salisbury

De två män som misstänks för att ligga bakom nervgiftsdådet i Salisbury hävdar i statligt styrd rysk tv att de bara var där som turister. Den brittiska regeringen framhärdar dock att männen arbetar för rysk underrättelsetjänst.
13.9.2018 - 14.12

Storbritannien får stöd mot Ryssland

Storbritannien får stöd av flera länder när Ryssland pekas ut för att ligga bakom för nervgiftsattacken i Salisbury tidigare i år.
6.9.2018 - 21.26

May: Ryska agenter bakom nervgiftsattack

Brittiska åklagare pekar ut två namngivna ryssar för att ha försökt mörda ex-agenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal. Enligt premiärminister Theresa May är männen ryska agenter. Ryssland går till motangrepp – "namnen säger oss ingenting".
5.9.2018 - 13.33

Skyldiga till giftattack identifierade

Brittisk polis tror sig ha identifierat gärningsmännen bakom giftattacken mot den ryske ex-spionen Sergej Skripal, uppger en källa med insyn i utredningen för den brittiska nyhetsbyrån PA.
19.7.2018 - 10.11

Febril jakt på föremålet som förgiftade paret

Jakten fortsätter på det föremål som misstänks ligga bakom Novitjok-förgiftningen av ett par i brittiska Amesbury i lördags. Polisen säger att det står klart att mannen och kvinnan förgiftats sedan de kommit i kontakt med någonting som förorenats av nervgiftet.
6.7.2018 - 17.39

Par utsatt för samma gift som Skripal

Storbritanniens inrikesminister Sajid Javid bekräftar nu att det nervgift som skadat en man och en kvinna i byn Amesbury är från samma källa som det som användes vid mordförsöket mot en rysk ex-spion och hans dotter tidigare i år. Men det är fortfarande oklart hur paret exponerats för giftet.
5.7.2018 - 07.25

Två fick livshotande skador av okänt ämne

4.7.2018 - 11.39

Babtjenko berättar om iscensatta mordet: Jag ville inte bli en ny Skripal

Den ryske journalisten Arkadij Babtjenko försvarar beslutet att iscensätta sin egen död. Hans första tanke var att fly, säger han:– Men var gömmer man sig? (Ex-spionen Sergej) Skripal försökte också gömma sig.
31.5.2018 - 22.38

Boris Johnson blev blåst i luren – trodde han talade med Armeniens premiärminister

Vad i himlens namn var det som hände? Så kan nog Boris Johnson ha tänkt efter att ha trott att han talade med Armeniens nyvalde premiärminister – när det i själva verket var ett par ryska busringare som lyckats ta sig fram till Storbritanniens utrikesminister.
24.5.2018 - 21.15

Julia Skripal vill återvända till Ryssland – "Mitt liv har vänts upp och ner"

Julia Skripal och hennes far, den ryske exspionen Sergej Skripal, utsattes för en nervgiftattack I Salisbury i Storbritannien. Trots allt som hänt vill hon återvända hem till Ryssland.
23.5.2018 - 21.43

Sergej Skripal lämnar sjukhuset

Den före detta ryska spionen Sergej Skripal har nu skrivits ut från distriktssjukhuset i Salisbury i Storbritannien.Sergej Skripal kommer nu att fortsätta tillfrisknandet på en plats utanför sjukhuset.
18.5.2018 - 17.14

Rysk kemist som skapade Novitjok: "Britterna borde föra ännu mer oväsen"

På 1970-talet var Vladimir Uglev en av de ledande sovjetiska kemisterna som utvecklade en grupp nya, fruktansvärda nervgifter. De fick samlingsnamnet Novitjok. I dag håller Uglev det för sannolikt att Sergej och Julija Skripal har förgiftats med hans skapelse. HBL har träffat Uglev i staden Anapa vid Svarta havet.
21.4.2018 - 12.42

OPCW bekräftar att nervgift använts mot spion

Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) bekräftar att nervgift använts mot den ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal.
12.4.2018 - 15.59

Analys: Julia Skripal är utskriven – samtidigt som frågorna blir fler kring fallet Skripal

I går skrevs Julia Skripal ut från sjukhuset medan hennes far Sergej sägs vara på bättringsvägen. Kring giftskandalen kommer det ständigt fram ny information, som inte nödvändigtvis gör bilden klarare. Samtidigt som Kreml sprider den ena besynnerliga varianten efter den andra lämnar Storbritannien inte ut all information. Den som verkligen vill förstå vad som hänt är fortfarande tvungen att gissa.
10.4.2018 - 11.50

Sky: Julia Skripal skrivs ut från sjukhuset

Den ryske exspionen Sergej Skripals dotter Julia Skripal skrivs ut från sjukhuset där hon vårdats efter nervgiftattacken i brittiska Salisbury tidigare i år, rapporterar Sky News.
10.4.2018 - 10.39

Tillståndet för ex-spion förbättras

Tillståndet för den tidigare dubbelagenten Sergej Skripal har förbättrats efter förgiftningsattacken. Enligt sjukhuset är hans tillstånd inte längre kritiskt.
6.4.2018 - 17.04

"Morden i Midsomer" argument i ryskt FN-tal

Ryssland försvarade sig ihärdigt mot anklagelser om att landet ligger bakom nervgiftattacken mot en rysk ex-spion i brittiska Salisbury. Rysslands FN-ambassadör hänvisade både till tv-serien "Morden i Midsomer" och "Alice i underlandet" i sitt försvarstal.
6.4.2018 - 06.35

Förgiftade Julia Skripal: Jag känner mig starkare

Julia Skripal som tillsammans med sin far ex-spionen Segej Skripal utsattes för en nervgiftattack i brittiska Salisbury i mars mår förhållandevis bra, säger hon själv.Enligt ryska medier har hon sagt att även fadern är på bättringsvägen.
5.4.2018 - 20.08

Tidigare KGB-spion: Nervgiftsattacken väcker tvivel – hade varit enklare att skjuta honom

Om det finns bevis för att Moskva ligger bakom nervgiftattacken mot en rysk ex-spion i brittiska Salisbury är de troligen omöjliga att offentliggöra. Dådet väcker både frågor och tvivel, anser Jack Barsky, som själv varit KGB-spion i USA.
5.4.2018 - 15.39

Henrik Meinander

I dag: Skripal och rättsstaten

Putin skulle såga av sin egen gren som statsman om han medgav att hans maskineri stod bakom mordförsöket.
4.4.2018 - 06.05