Rysk kemist som skapade Novitjok: "Britterna borde föra ännu mer oväsen"

På 1970-talet var Vladimir Uglev en av de ledande sovjetiska kemisterna som utvecklade en grupp nya, fruktansvärda nervgifter. De fick samlingsnamnet Novitjok. I dag håller Uglev det för sannolikt att Sergej och Julija Skripal har förgiftats med hans skapelse. HBL har träffat Uglev i staden Anapa vid Svarta havet.
21.4.2018 - 12.42

OPCW bekräftar att nervgift använts mot spion

Organisationen för förbud mot kemiska vapen (OPCW) bekräftar att nervgift använts mot den ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal.
12.4.2018 - 15.59

Analys: Julia Skripal är utskriven – samtidigt som frågorna blir fler kring fallet Skripal

I går skrevs Julia Skripal ut från sjukhuset medan hennes far Sergej sägs vara på bättringsvägen. Kring giftskandalen kommer det ständigt fram ny information, som inte nödvändigtvis gör bilden klarare. Samtidigt som Kreml sprider den ena besynnerliga varianten efter den andra lämnar Storbritannien inte ut all information. Den som verkligen vill förstå vad som hänt är fortfarande tvungen att gissa.
10.4.2018 - 11.50

Sky: Julia Skripal skrivs ut från sjukhuset

Den ryske exspionen Sergej Skripals dotter Julia Skripal skrivs ut från sjukhuset där hon vårdats efter nervgiftattacken i brittiska Salisbury tidigare i år, rapporterar Sky News.
10.4.2018 - 10.39

Tillståndet för ex-spion förbättras

Tillståndet för den tidigare dubbelagenten Sergej Skripal har förbättrats efter förgiftningsattacken. Enligt sjukhuset är hans tillstånd inte längre kritiskt.
6.4.2018 - 17.04

"Morden i Midsomer" argument i ryskt FN-tal

Ryssland försvarade sig ihärdigt mot anklagelser om att landet ligger bakom nervgiftattacken mot en rysk ex-spion i brittiska Salisbury. Rysslands FN-ambassadör hänvisade både till tv-serien "Morden i Midsomer" och "Alice i underlandet" i sitt försvarstal.
6.4.2018 - 06.35

Förgiftade Julia Skripal: Jag känner mig starkare

Julia Skripal som tillsammans med sin far ex-spionen Segej Skripal utsattes för en nervgiftattack i brittiska Salisbury i mars mår förhållandevis bra, säger hon själv.Enligt ryska medier har hon sagt att även fadern är på bättringsvägen.
5.4.2018 - 20.08

Tidigare KGB-spion: Nervgiftsattacken väcker tvivel – hade varit enklare att skjuta honom

Om det finns bevis för att Moskva ligger bakom nervgiftattacken mot en rysk ex-spion i brittiska Salisbury är de troligen omöjliga att offentliggöra. Dådet väcker både frågor och tvivel, anser Jack Barsky, som själv varit KGB-spion i USA.
5.4.2018 - 15.39

Henrik Meinander

I dag: Skripal och rättsstaten

Putin skulle såga av sin egen gren som statsman om han medgav att hans maskineri stod bakom mordförsöket.
4.4.2018 - 06.05

Ryskt ramaskri efter brittisk flygkoll

Stingsligheten mellan Ryssland och Storbritannien har nått nya höjder sedan brittisk gränspolis genomsökt ett ryskt Aeroflot-flygplan på flygplatsen Heathrow. Planet flög på fredagen från Moskva till London.
31.3.2018 - 22.08

Ryssland ber om hjälp med Skripal-utredning – "Uppsåtligt försök till mord"

En rysk undersökningskommitté, som rapporterar direkt till president Vladimir Putin, ber Storbritannien om hjälp med sin utredning om "uppsåtligt försök till mord" gällande Sergej Skripals dotter Julia Skripal, som är rysk medborgare.
29.3.2018 - 11.57

Ryssland: Bevisa att det inte var ni som förgiftade Sergej Skripal

Ryssland kräver att Storbritannien bevisar att det inte var den brittiska underrättelsetjänsten som förgiftade ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter. Annars kan Ryssland se på incidenten som mordförsök på två av landets medborgare, vilket skulle vara en "massiv politisk provokation".
28.3.2018 - 13.42

Våg av utvisningar av ryska diplomater

14 EU-länder kommer att utvisa ryska diplomater som en reaktion på nervgiftattacken mot den avhoppade ryske dubbelagenten i Storbritannien. Samtidigt meddelar USA att det utvisar 60 "spioner".Den svenska reaktionen är fortfarande inte offentliggjord.
26.3.2018 - 17.13

Finland bidrar till massutvisningen av ryska diplomater och sparkar en från Helsingfors

26.3.2018 - 14.47

Niinistö diskuterade nervgasattacken i England med Merkel

President Sauli Niinistö ringde Tysklands förbundskansler Angela Merkel på söndagen, skriver presidentens kansli i ett pressmeddelande.
25.3.2018 - 19.25

EU kallar hem EU-ambassadör från Moskva som reaktion på nervgiftsattacken

23.3.2018 - 07.30

Storbritannien varnar EU-ledare om ryska spioner – Sipilä: kräver noggrant övervägande

Storbritanniens premiärminister Theresa May väntas vädja till resten av de europeiska ledarna att följa Storbritanniens exempel och införa diplomatiska sanktioner mot Ryssland. Rysslands beskickning i Helsingfors är ungefär lika stor som den i London innan diplomatutvisningen i början av veckan.
22.3.2018 - 14.54

Johnson: Giftattacken ett "tecken från Putin"

Giftattacken i Salisbury var ett tecken från den ryske presidenten Vladimir Putin om att ingen kan undgå Rysslands hämnd, hävdar Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson.
21.3.2018 - 19.56

Anna-Lena Laurén

Analys: Putins Ryssland är ett bysantiskt system med starka, självsvåldiga maktklickar

Konflikten mellan Storbritannien och Ryssland har nått en nivå som liknar det kalla krigets. I väst är man övertygad om att Putin är personligen ansvarig för giftmordsförsöket i Salisbury, i Ryssland om att väst vill få in landet i ett hörn.
17.3.2018 - 20.39

Ryssland pekar ut Sverige i gifthärva

Ryssland pekar ut flera länder som de hävdar kan ha spridit nervgiftet som användes i en attack mot ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter. Sverige är ett av dem.
17.3.2018 - 18.23