Ny politikervecka tar beslutsfattarna till förorten – för att tala med och inte om folk

I Järva i Stockholm pågår en ny politikervecka som lockar alla partiledare till förortsområdet. Invånarna här upplever ofta att folk talar om och inte med dem, menar initiativtagaren Ahmed Abdirahman som vill skapa en plattform för dialog och få upp valdeltagandet.
15.6.2017 - 05.56

Anhöriga i skjutningarnas Malmö: "Vår framtid ligger under jorden"

I Malmö förekommer mer dödligt våld än någon annanstans i landet och tilldelas ibland öknamnet "Sveriges Chicago". Det handlar om uppgörelser i kriminella kretsar, men också utomstående har drabbats. – Vem har rätt att ta en annans liv, frågar sig Shaima Amin vars son dödades. HBL söker förklaringar till våldet och möter invånare som lever med skjutningar nära inpå sig – men som samtidigt försvarar och älskar sin stad.
11.6.2017 - 05.45

I stället för brottslighet: jobb

Steget till kriminalitet är litet men vägen ut svår. Det vet Mohammed Esaka för han har själv varit där. Nu arbetar han med att hjälpa andra unga.
11.6.2017 - 05.44

Efter upplopp i Stockholmsförorten – Rinkebybor vill se hårdare tag av polisen

Upplopp i Stockholmsförorten Rinkeby, med stenkastning, plundring, bilbränder, misshandel – och också skott från polisen. – De har inte respekt, säger en pizzeriaägare, som drabbades av plundringen om ungdomarna till HBL.
21.2.2017 - 22.04