Halla-aho: Människor ska få välja om de vill betala bistånd

Sannfinländarna har bytt strategi från att kräva ett snabbt EU-utträde till att ändra EU inifrån. Det medger Jussi Halla-aho, som är först ut i HBL:s serie partiledarintervjuer.
30.9.2018 - 08.00

Yrsa Grüne-Luoma

Globalt med Grüne: Ingenmanslandet mellan blocken

Öppenhet och viljan att dela regeringsansvaret över de traditionella gränserna borgerligt och vänster låter bra. Men det måste också finnas gränser. Annars är det ju egentligen egalt vem väljarna röstar på.
14.9.2018 - 07.01

Ingen ny populistskräll att vänta – Finland hade sin redan 2011

Sverigedemokraternas valseger sätter den svenska blockpolitiken ur spel, men i Finland kom skrällen redan 2011. Hur den finska valrörelsen påverkas återstår att se.– Det ligger i partiernas händer. Vi vet vad Sannfinländarna vill prata om men inte de andra. Vilka frågor de andra partierna väljer att lyfta upp blir väldigt viktigt, säger professor Åsa von Schoultz.
10.9.2018 - 17.38

Analys: Jussi Halla-aho försvarar den kränkta, vita, köttätande heteromannen

Fosterländskt, strålande, uppmuntrande och mitt i prick, lyder det sannfinländska fotfolkets omdömen om Jussi Halla-ahos politiska vision. Det är varken elakt eller grymt att vi försvarar bara finländarnas sak, säger han själv.
1.9.2018 - 16.31

Sannfinländarna firar Sverigedemokraternas valseger i förskott

Sannfinländarnas toppgarde ska åka till Stockholm den 9 september för att fira Sverigedemokraternas valseger. I det spirande verbala samarbetet talas även svenska.
31.8.2018 - 15.29

Sylvia Bjon

Kommentar: Halla-aho och retorikens moment 22

Att både definiera retoriken, och säga att det är massmedia som frågar efter den, är Sannfinländarnas ordförandes bravur.
31.8.2018 - 13.10

HS: Sannfinländare och NMR-medlemmar deltog i samma marsch på terrordådets årsdag i Åbo

Representanter för Sannfinländarna gick tillsammans med den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsens (NMR) medlemmar under ett minnestillfälle på årsdagen av terrordådet i Åbo, skriver Helsingin Sanomat. NMR var dock inte arrangör till evenemanget.
30.8.2018 - 16.39

Fler Sannfinländare än förr väntas till mellanårsmöte – "vi lever och mår bra"

På lördag väntas omkring tusen anmälda Sannfinländare samlas i Lahtis för att delta i partirådet. Det är fler än tidigare år. Sannfinländarna bereder nu bland annat sin skuggbudget, där de föreslår att vissa skatter är frivilliga.
30.8.2018 - 16.41

EVA: SFP:s väljare har de liberalaste åsikterna

Svenska folkpartiets väljare har de liberalaste åsikterna på den finländska politiska skalan, enligt EVA:s mätning. De grönas och Sannfinländarnas väljare är ungefär lika liberala, men av olika orsaker.
24.8.2018 - 10.32

Vähämäki: "Jag visste inte att bastun inte lämpade sig som bostad"

Sannfinländarnas riksdagsledamot Ville Vähämäki har lämnat en redogörelse om sitt boende till riksdagen. Han säger sig ha agerat i god tro och att bastun var avsedd för boende.
23.8.2018 - 21.09

Sannfinländarna vill grunda svensk avdelning

Sannfinländarna breddar sin språkpolitiska repertoar. Partiet planerar en egen svensk avdelning och utlovar mer verksamhet på svenska. Det hävdar partiets representanter i Österbotten och Nyland.
14.8.2018 - 18.13

Sannfinländarna flörtar med svenska Österbotten

Sannfinländarna balanserade mellan försonliga gester, elaka pikar och taktiska utsvävningar på måndagens presskonferens. Utrikesminister Timo Soinis (Blå) profilering i abortfrågan togs också upp.
13.8.2018 - 17.44

Yles partimätning: SDP populärast och De gröna backar

SDP är fortsättningsvis landets största parti och stödet bara ökar.
10.8.2018 - 07.52

Hakkarainen bor i bastu på riksdagens bekostnad

Riksdagsledamot Teuvo Hakkarainen (Sannf) är i blåsten igen. Denna gång handlar det om anklagelser om missbruk av kostnadsersättning för bostad. Hakkarainen säger sig inte förstå vad han gjort för fel.
1.8.2018 - 21.42

Runt hörnet: Gränslös nationalism

"Tidigare har de högerradikala partiernas ledamöter haft stor frånvaro och varit passiva. Med större parlamentarisk styrka erhåller de fler tunga poster. Och det kommer naturligtvis att påverka EU-politikens utformning."
29.7.2018 - 08.10

Sverigedemokrater och Sannfinländare hittade varandra – söker legitimitet i hela Europa

Tidigare, under Timo Soinis tid, ville inte Sannfinländarna associera sig med Sverigedemokraterna. Nu ritas kartan om. Partierna sitter i samma grupp i Europa - som SD:s partisekreterare tror att kan bli störst – och de uppträdde tillsammans på scen i Björneborg.
19.7.2018 - 17.05

Sverigedemokrater och Sannfinländare hittade varandra – söker legitimitet i hela Europa

Tidigare, under Timo Soinis tid, ville inte Sannfinländarna associera sig med Sverigedemokraterna. Nu ritas kartan om. Partierna sitter i samma grupp i Europa - som SD:s partisekreterare tror att kan bli störst – och de uppträdde tillsammans på scen i Björneborg.
19.7.2018 - 16.36

Sannfinländarna ritade om kartan – tre stora partiers tid är förbi

Sannfinländarna har delats itu och för tillfället har väljarstödet krympt, men effekten på regeringsbildandet har blivit långvarigt och stökigt. – Den tid då det fanns tre stora partier som totalt kunde ta två tredjedelar av alla röster hör till historien, säger statsvetaren Markku Jokisipilä.
17.7.2018 - 20.03

Sannfinländarnas Ville Tavio vill göra privatbilismen billigare – "Alla ska ha rätt att köra en förhållandevis ny bil"

Den sannfinländska riksdagsledamoten Ville Tavio anser att Finlands regering borde satsa på att göra privatbilismen billigare. Biltrafikens utsläpp oroar inte Tavio, som tycker att de största miljöbovarna finns långt borta.
5.7.2018 - 16.42

Sannfinländarna rusar uppåt i Yles partimätning – regeringens stöd minskar

Enligt Yles senaste partimätning har Sannfinländarna för tillfället ett väljarstöd på 10,3 procent. Således är partiet femte störst i Finland.
5.7.2018 - 10.00