Brittisk polis hittade nervgift i flaska

Den brittiska polisen meddelar att den tror sig ha hittat källan till de senaste förgiftningsfallen i Amesbury i England. En liten flaska med nervgiftet Novitjok har hittats hemma hos en man som hastigt insjuknade den 30 juni.
13.7.2018 - 20.16

Ännu inga misstänkta för giftattacken i Salisbury

Storbritannien har inte identifierat några specifika personer som misstänks ligga bakom giftattacken mot den tidigare ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal.
1.5.2018 - 17.59

Johnson: Giftattacken ett "tecken från Putin"

Giftattacken i Salisbury var ett tecken från den ryske presidenten Vladimir Putin om att ingen kan undgå Rysslands hämnd, hävdar Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson.
21.3.2018 - 19.56

Soini ohyggligt bekymrad över nervgiftsattack – men inte rädd för Finlands del

Utrikesminister Timo Soini (Blå) är ohyggligt bekymrad med anledning av nervgiftsattacken på den tidigare ryska dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter som i början av månaden utsattes för nervgiftet Novitjok. "Det är mycket stort och allvarligt", säger Soini som ändå inte är oroad över att nervgift skulle kunna användas i Finland.
20.3.2018 - 12.54

EU backar upp Storbritannien om nervgiftsattacken

Den brittiske utrikesminister Boris Johnson står fast vid att Ryssland är direkt ansvarigt för nervgiftsattacken i Salisbury. Hans EU-kollegor uttrycker sitt fulla stöd till Storbritannien efter händelsen.
19.3.2018 - 14.22

Ryssland pekar ut Sverige i gifthärva

Ryssland pekar ut flera länder som de hävdar kan ha spridit nervgiftet som användes i en attack mot ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter. Sverige är ett av dem.
17.3.2018 - 18.23