sälen
»

Rädslan för brott ökar i Sverige – samtidigt minskar förtroendet för polisen

Nästan var tredje svensk oroar sig i stor utsträckning över brottsligheten i samhället, vilket är en klar ökning från i fjol. Drygt var tionde kvinna väljer nu att inte gå ut ensam i sitt bostadsområde på kvällen. Samtidigt minskar förtroendet för polisen.
16.1.2018 - 13.16

Tommy Westerlund

Ledare: Sverige går mot ett Natoval

Tre färska opinionsmätningar om svenskarnas syn på ett Natomedlemskap ger helt olika resultat. Frågan kommer att vara mycket framme då valrörelsen snart börjar.
15.1.2018 - 18.00

Natochefen: Enbart medlemskap ger garantier – "Sverige medlem inom tio år", säger Moderatledaren

Det är upp till Finland och Sverige om länderna väljer att ansöka om ett eventuellt medlemskap i Nato tillsammans eller enskilt. Det säger Natochefen Jens Stoltenberg till HBL. Han är "djupt oenig" med dem som ser ett medlemskap som en provokation mot Ryssland. Den svenska Moderatledaren räknar med att Sverige är medlem inom tio år – och det också om Finland väljer att stå utanför.
14.1.2018 - 18.40

Fler svenskar känner sig otrygga – polischef lovar kritiserad reform ger resultat

Allt fler svenskar känner sig otrygga och det gäller speciellt kvinnor. Samtidigt lyckas polisen utreda färre brott. Nu vill rikspolischefen Dan Eliasson satsa speciellt på utsatta förortsområden och intygar att den reform han genomför får effekt – trots hård kritik.
14.1.2017 - 11.45

Tommy Westerlund

Ledare: Säkerhetskonferensen i Sälen: Nu försvaras försvaret igen

Sveriges årliga stora försvars- och säkerhetspolitiska träff i Sälen talar för ökade försvarsanslag. Ökat försvarssamarbete med Finland för oss nära en försvarsunion.
11.1.2017 - 07.00

Sveriges statsminister varnar för rysk påverkan också i svenska val

Också svenska val kan utsättas för likadan påverkan som det amerikanska presidentvalet i höstas. Likaså kan andra europeiska länder drabbas. Det säger Sveriges statsminister Stefan Löfven. Underrättelserapporter har visat att Ryssland försökte påverka utgången i USA till Donald Trumps fördel.
8.1.2017 - 17.52