Svenska riksdagsvalet nu kontrollräknat – blocken i luven på varandra om vem som är störst

Det slutliga valresultatet i det svenska riksdagsvalet är spikat. Men de två stora blocken i svensk politik fortsätter båda att hävda att de är störst.– Om inte Stefan Löfven och regeringen avgår självmant kommer vi att rösta för att de ska avsättas när riksdagen återsamlas, säger Moderatledaren Ulf Kristersson i en kommentar till TT.
16.9.2018 - 08.33

Sverigedemokraterna blev trea – men ytterhögern marscherar på i Europa

Liberala européer gläds åt att Sverigedemokraterna i likhet med högerpopulisterna i Frankrike och Nederländerna inte levde upp till förväntningarna. Men varningens klockor ringer över hela kontinenten. Ytterhögerns andel av rösterna har på tjugo år ökat från 5 till 17 procent.
10.9.2018 - 13.55

Sverigedemokraterna firar – och nekar journalisterna buffémat: "Vi har varit underskattade i tidigare val"

Sverigedemokraterna får 19,2 procent i SVT:s vallokalsundersökning. Stämningen steg rejält på SD:s valvaka i Stockholm när siffran presenterades. Samtidigt räknar gruppledaren Mattias Karlsson med betydligt mer än så.
9.9.2018 - 22.30

Höstvindar och penningpolitik

September – den första höstmånaden – är här, och även om det ännu inte märks speciellt mycket på termometern har världens börser svalnat av rejält under den gångna veckan.
9.9.2018 - 08.30