Sommarpresent till stadens ölvänner: Mikkeller landar i Helsingfors

Danska Mikkeller öppnar en av sina stilrena bryggeribarer i centrum – med hela 20 olika fatöl.
22.5.2019 - 15.08

Jamie Olivers restaurangverksamhet stekt

Kändiskocken Jamie Olivers restaurangimperium är på väg att slås i spillror.
21.5.2019 - 21.45

Söder serverar bara förrätter och efterrätter

Pizzaugnarna har fått ge plats för nya trender – numera serverar krögaren Lotten Lindborg bara förrätter och efterrätter på sin nya restaurang Söder på Nylandsgatan i Helsingfors.
6.5.2019 - 09.35 Premium

Björklund: Hög kvalitet på rätterna i Årets kock-tävlingen

Det är tickande klockor, bubblande såskastruller och lätt nervösa servitörer som med raska steg serverar vackert arrangerade portioner. Semifinalen i kocktävlingen var en kulinarisk upplevelse – och en kamp mot klockan. I dag avgörs finalen.
6.4.2019 - 12.54 Premium

Nepalesiska krogar stängda i protest mot tidningsartikel

Flera nepalesiska restauranger i huvudstadsregionen håller stängt på torsdag i protest mot Helsingin Sanomats artikel som avslöjade flera olägenheter och brott mot avtal på krogarna.
3.4.2019 - 13.50

Mataktivist: "Politiker säger att det är vars och ens privatsak vad den äter – men det stämmer inte"

"Politiker i Finland vill ogärna ta ställning i matfrågor, de säger att det är vars och ens privatsak vad den äter. Men det stämmer inte, maten påverkar hela samhället."
4.3.2019 - 13.17 Premium

Kökschefen: Palace är ganska billig i jämförelse med liknande restauranger

På Palace, som fick en Michelinstjärna i måndags, kan en flaska vin kosta över 2 000 euro. Men kökschefen tillbakavisar påståendet om att restaurangen skulle vara dyrast i Finland.
20.2.2019 - 17.07 Premium

Palace i Helsingfors fick tillbaka sin Michelin-stjärna – se listan över de stjärnmärkta restaurangerna

Ask, Demo, Grön, Olo och Ora får hålla sina stjärnor.
18.2.2019 - 20.58

Matresa i S:t Petersburg: Från Sovjetlunch till lyxklick

I S:t Petersburg finns ett gigantiskt utbud av allt, så även av restauranger. På en stolovaja kan man äta sig mätt en till två veckor till samma kostnad som för en pyttegnutta kaviar.
10.2.2019 - 09.58 Premium

Anrika restaurangen Kaisaniemi stänger

Obetalda skatter blev för mycket för den äldsta restaurangen i Helsingfors.
22.1.2019 - 12.43

Ville Relander och Richard McCormick öppnar restaurang i Berlin och Köpenhamn

Restaurangjätten Restamax byter namn till NoHo Partners. Och så öppnar det nya företaget restauranger i Danmark och Tyskland.
27.11.2018 - 15.05

Finländskt restaurangbolag byter namn – Restamax blir Noho Partners

Restamax byter namn till Noho Partners. Nu satsar bolaget på evenemang och den nordiska marknaden.
27.11.2018 - 09.39

Tesommelier Anna Grotenfelt-Paunonen vill skapa en finländsk tekultur

Te är framför allt ett njutningsämne. Anna Grotenfelt-Paunonen vill inte lista rätt eller fel sätt att dricka te, utan uppmanar folk att friskt pröva på nya varianter. Te fungerar utmärkt som en matdryck, tycker tesommelieren.
14.11.2018 - 20.52

Blåmusslor och tørrfisk till lunch på Paseo

Köksmästare Eduard von Veh vid Café Paseo på Drumsö vill servera nya fiskdelikatesser till restaurangens gäster. Räkorna, blåmusslorna, torsken och många andra fiskar kommer direkt från Nordnorge.
1.11.2018 - 07.11

Muru avslöjar sina bästa recept


30.10.2018 - 15.15

Jamie Oliver: Jag har inte mer pengar

Brittiska stjärnkocken Jamie Oliver säger att han inte har några pengar kvar efter att ha fått pumpa in sina privata medel i restaurangkedjan Jamie's Italian.
29.10.2018 - 22.37

Kalldusch för krogscenen – tre legendariska barer stänger

De anrika krogarna Corona, Moskva och Dubrovnik i Kampen i Helsingfors tvingas stänga, skriver Helsingin Sanomat.
23.10.2018 - 11.43

Hangörestaurang öppnar i Salves gamla utrymmen i Sandviken

Legendariska Hangörestaurangen På Kroken kommer till Helsingfors och öppnar en restaurang i Sandviken.
16.10.2018 - 18.34

Hangörestaurang öppnar i Helsingfors

På Krokens buffébord blir längre och sittplatserna fler då man öppnar ny restaurang i Helsingfors i början av november.
16.10.2018 - 18.36

Krogar med socialt samvete minskar matsvinnet och gör miljonvinster

Minska på matsvinnet, förbättra folkhälsan, trygga böndernas intäkter, ge marginaliserade ungdomar utbildning och jobb. Låter det som en omöjlig ekvation eller valfläsk inför riksdagsvalet? Det är ingendera. Det är en framgångsrik affärsidé från USA.
31.8.2018 - 18.15