Ville Relander och Richard McCormick öppnar restaurang i Berlin och Köpenhamn

Restaurangjätten Restamax byter namn till NoHo Partners. Och så öppnar det nya företaget restauranger i Danmark och Tyskland.
27.11.2018 - 15.05

Finländskt restaurangbolag byter namn – Restamax blir Noho Partners

Restamax byter namn till Noho Partners. Nu satsar bolaget på evenemang och den nordiska marknaden.
27.11.2018 - 09.39

Tesommelier Anna Grotenfelt-Paunonen vill skapa en finländsk tekultur

Te är framför allt ett njutningsämne. Anna Grotenfelt-Paunonen vill inte lista rätt eller fel sätt att dricka te, utan uppmanar folk att friskt pröva på nya varianter. Te fungerar utmärkt som en matdryck, tycker tesommelieren.
14.11.2018 - 20.52

Blåmusslor och tørrfisk till lunch på Paseo

Köksmästare Eduard von Veh vid Café Paseo på Drumsö vill servera nya fiskdelikatesser till restaurangens gäster. Räkorna, blåmusslorna, torsken och många andra fiskar kommer direkt från Nordnorge.
1.11.2018 - 07.11

Muru avslöjar sina bästa recept


30.10.2018 - 15.15

Jamie Oliver: Jag har inte mer pengar

Brittiska stjärnkocken Jamie Oliver säger att han inte har några pengar kvar efter att ha fått pumpa in sina privata medel i restaurangkedjan Jamie's Italian.
29.10.2018 - 22.37

Kalldusch för krogscenen – tre legendariska barer stänger

De anrika krogarna Corona, Moskva och Dubrovnik i Kampen i Helsingfors tvingas stänga, skriver Helsingin Sanomat.
23.10.2018 - 11.43

Hangörestaurang öppnar i Salves gamla utrymmen i Sandviken

Legendariska Hangörestaurangen På Kroken kommer till Helsingfors och öppnar en restaurang i Sandviken.
16.10.2018 - 18.34

Hangörestaurang öppnar i Helsingfors

På Krokens buffébord blir längre och sittplatserna fler då man öppnar ny restaurang i Helsingfors i början av november.
16.10.2018 - 18.36

Krogar med socialt samvete minskar matsvinnet och gör miljonvinster

Minska på matsvinnet, förbättra folkhälsan, trygga böndernas intäkter, ge marginaliserade ungdomar utbildning och jobb. Låter det som en omöjlig ekvation eller valfläsk inför riksdagsvalet? Det är ingendera. Det är en framgångsrik affärsidé från USA.
31.8.2018 - 18.15

Potatismosets mästare har dött

Potatismosets mästare, den franske stjärnkocken Joël Robuchon, 73, har dött. Med mottot ju enklare desto bättre, har han hyllats för sina kulinariska insatser världen över.
6.8.2018 - 13.59

Vardagslyx på fransk bistro i Kyrkslätt

31.7.2018 - 13.03

Här skapas klimatsmart lunch

Emmaus returcafé i Mariehamn är ett fint exempel på hur social och ekologisk hållbarhet kan knytas ihop till ett härligt koncept. Här finns inga pekpinnar, men gott om inspiration. Hit kommer folk för att äta gott och klimatsmart.
21.7.2018 - 10.37

Lunchpatrullen: Mamma Rosa känns en smula lyxig

Lunchpatrullen är tillbaka och inleder sin runda strax norr om Helsingfors centrum, på Mamma Rosa vid Tölötorg. Här gäller bordsservering också till lunchpris.
27.6.2018 - 07.32

Jenni Tuominen och Tuomas Vimma lämnar bekymren kvar på motorvägen

Kocken och tv-profilen Jenni Tuominen och hennes man, författaren Tuomas Vimma, har ständigt många järn i elden, särskilt nu då hon öppnat en restaurang på Blåbärslandet i Helsingfors. Då behövs ett ställe där man kan ta det lugnt och slappna av. För Jenni och Tuomas är sommarstället på Vessö en sådan plats.
23.6.2018 - 22.45 Premium

Ingenting slängs bort på Nolla – vill bli landets ledande matsvinnsrestaurang

12.6.2018 - 14.19

Mats Löfström

I dag: Utslängd från baren

I Sydeuropa delar barn, unga, vuxna och äldre på det offentliga rummet, också på kvällarna.
5.5.2018 - 06.05

Miljonskulder tvingar kändiskocken Jamie Oliver att stänga restauranger

Det går dåligt för kändiskocken Jamie Olivers restauranger. Kedjan Jamie’s Italian uppges ha skulder på 80 miljoner euro och har tvingats stänga flera restauranger. Men Olivers företag är inte det enda som drabbats av nedgången på de brittiska shoppinggatorna.
20.4.2018 - 09.14 Premium

Historiskt hus får nytt liv i Berghäll

I andelslaget Elantos gamla högkvarter på Tavastvägen i Helsingfors öppnas på lördag restaurangen och klubben Väinö Kallio. I det anrika husets tredje våning är det möjligt att bland annat äta frukost och fira bröllop.
12.4.2018 - 18.37

Hyperlokala råvaror och insekter på menyn i ny topprestaurang i Helsingfors

Stjärnkockarna Henri Aléns och Tommi Tuominens nästa projekt är en restaurang som kombinerar teknologiska innovationer och knivskarp design. En stor del av råvarorna kommer att odlas i själva lokalen.
6.4.2018 - 05.52