Bokrecension: Henrik Jansson goes Österbotten – intressantast i romanen är utforskandet av en övergreppskultur

10.9.2021 - 12.15

Teaterrecension: Mäktigt drömspel på Svenska Teatern – Carl Knif imponerar med ännu en utmärkt klassikertolkning

9.9.2021 - 15.00

Bokrecension: Michel Ekman har förmågan att bygga upp stämningar som dröjer sig kvar

7.9.2021 - 06.56

Teaterrecension: Charmig pjäs om skärmtid inleder Svenska Teaterns höstsäsong

2.9.2021 - 09.47 Premium

Bokrecension: Hjärtesorgens avgrundsdjupa ensamhet – Martina Moliis-Mellbergs nya diktsamling är naken och trovärdig

1.9.2021 - 09.00 Premium

Facklitteratur: Att färdas med Pär Stenbäck

30.8.2021 - 10.00 Premium

Bokrecension: En måste bara gilla Prilla! Christel Rönns lilla skogsmus har förkärlek för stora ord

29.8.2021 - 08.00 Premium

Bokrecension: Mia Franck skriver fascinerande fiktion med historisk inramning – inklusive en tradition av övergrepp och trakasserier

26.8.2021 - 08.18 Premium

Performancerecension: Performance högst upp på Nordsjötoppen i Helsingfors förvandlar HBL:s recensent till ett entusiastiskt dagisbarn

25.8.2021 - 12.23 Premium

Skivrecension: Sebastian Fagerlunds symfoniska triptyk fullbordad på skiva

23.8.2021 - 13.30 Premium

Plock & fynd

22.8.2021 - 08.00 Premium

Bokrecension: Ylva Perera vänder andlöst blad på blad av Kaj Korkea-ahos nya roman – men hoppades på högre utdelning

19.8.2021 - 08.10

Tv-recension: Arthur Francks lysande dokumentärserie skapar förståelse för Åboattackens fallne hjälte

16.8.2021 - 07.00 Premium

Kommentar

14.8.2021 - 13.00 Premium

Teaterrecension: Vattenlekar i skön miljö väcker nostalgi och saknad i Tom Rejströms och Otto Sandqvists Ocean Ecstatic

13.8.2021 - 15.58 Premium

Skivrecension: Hedonistiska orkesterverk av tre eminenta komponerande kvinnor

11.8.2021 - 06.55 Premium

Konsertrecension: Pellinge musikdagar öppnade med att på ett skojigt och informativt sätt uppmärksamma bortglömda kvinnliga kompositörer

7.8.2021 - 17.42 Premium

Scenrecension: Jennie Storbacka gör en fantastisk birollsinsats i Maria Sids "We will rock you"-uppsättning i ishallen

7.8.2021 - 13.02 Premium

Skivrecension: Kulturhistoriskt värdefullt botaniserande i notarkiven

1.8.2021 - 16.00 Premium

Skivrecension: Tonala flirtar och rytmisk lössläppthet i väldisponerat panorama över Magnus Lindberg

31.7.2021 - 18.00 Premium