Skivrecension: 35 år i bluesens tjänst

20.10.2021 - 11.24 Premium

Skivrecension: Folkmelodier i jazz från Österbotten

20.10.2021 - 11.23 Premium

Bokrecension: Diktantologin med finlandssvensk poesi från 130 år är vacker, tematiskt spännande och rik – men en sak stör recensenten

20.10.2021 - 09.16 Premium

Teaterrecension: Teaterblodet skvätter i Glitchers nya uppsättning – en vitamininjektion som berikar det finlandssvenska teaterfältet enligt Otto Ekman

18.10.2021 - 13.53 Premium

Scenrecension: Det perfekta livet existerar knappast men vägen dit är kantad av bröllopsyra, sömnbrist och spyor

18.10.2021 - 11.24 Premium

Tv-recension: Mysigt eller mjäkigt – hur funkar finlandssvensk familjereality om att skaffa husdjur?

18.10.2021 - 08.00 Premium

Tv-recension: Henrik Wahlforss framtidsvisioner var häpnadsväckande exakta – Anna-Karin Grönroos dokumentär om den borglömda finlandssvenska industridesignern är en kulturgärning

18.10.2021 - 06.00 Premium

Teaterrecension: Mera ödmjukhet hade inte skadat i Ahlfors & Siikala

16.10.2021 - 13.22 Premium

Bokrecension: "Ni är okej, men ni är inte min mamma. Kan det bli mer drabbande än så?" – Mia Österlund läser en barnbok om ensamkommande flyktingbarn

14.10.2021 - 15.31 Premium

Bokrecension: Björn "Nalle" Wahlroos var betydligt mer insyltad i taistoitrörelsen än han låter påskina, skriver Staffan Bruun

14.10.2021 - 11.41 Premium

Teaterrecension: Mobbningspjäsen Fulet som spelas för ungdomar i Svenskfinland ligger kusligt nära Forsbymordet

13.10.2021 - 11.42 Premium

Blytung höst för vänner av hårdrock

13.10.2021 - 10.40 Premium

Bokrecension: Humorn är bekant men berättelsen engagerar inte i Maria Grundvalls nya feelgoodroman

12.10.2021 - 10.17 Premium

Bokrecension: "Det är fnissframkallande och avgrundssorgligt på samma gång" – Matilda Södergran förenar intellektuell spänst med omsorgsfullt hantverk

7.10.2021 - 09.52 Premium

Teaterrecension: Alexander Wendelin imponerar i Lilla Teaterns berörande pjäs om en pojkes unika sätt att vara i världen

4.10.2021 - 15.01

Bokrecension: Finlandssvensk prosa har fått en ny röst – Quynh Trans debut övertygar

4.10.2021 - 09.00 Premium

Dansrecension: Konstnärsduon Broas & Nybergs verk visar hur vi gärna fantiserar fram vår egen arts undergång

1.10.2021 - 10.53 Premium

Teaterrecension: Amatörteatergruppen Qvinnoröster gestaltar kvinnor som fattar dåliga beslut vid omöjliga vägval

30.9.2021 - 09.08 Premium

Teaterrecension: Tankeväckande Rocky-monolog varvar missar och fullträffar som sin namne

28.9.2021 - 10.05 Premium

Bokrecension: Med stort och varmt hjärta skildrar bilderboken Fakta om pappor en kaotisk småbarnsfamiljevardag

27.9.2021 - 11.39 Premium