Teaterrecension: Stilig och gripande Hägring 38 på Nationalteatern

Mikaela Hasán har regisserat en dynamisk och stämningsmättad scenversion av Kjell Westös roman. Tre starka kvinnor spelar en och samma huvudroll.
10.9.2017 - 06.00

Recension : Kalla kårar och varma tårar i sensommarkvällen

På Lucinda Williams spelning kombineras det sorgsna och lugna med det glada och riviga. Det hela blir en brakfest för vänner av det bästa vad det amerikanska musikarvet har att bjuda på.
29.8.2017 - 10.59

Insändare: Föråldrad estetik?

Musikens mening, den mening musiken får för mottagaren-lyssnaren är alltid subjektiv.
2.8.2017 - 05.50

Konsertrecension: Akinmusires kompletta bild

Om trumpetaren Ambrose Akinmusires konsert i Björneborg finns inte mycket negativt att säga.
14.7.2017 - 14.36

Recension: Guns N' Roses stillar effektivt nostalgihungern

Femtiofemtusen fans tog sig till Kantolaparken i Tavastehus för att skåda ett smått mirakel – ursprungliga Guns N' Roses har återuppstått, åtminstone nästan, då originalmedlemmarna Axl Rose, Slash och Duff McKagan står på scen tillsammans, för första gången sedan nittiotalet.
2.7.2017 - 14.23

Recension: HIM är stora segrare på en ärofylld finalturné

HIM:s saga är inne på det sista kapitlet och finalen är på väg att bli synnerligen värdig. Bandet är i toppform, vilket spelningen på Tuskafestivalen var ett ypperligt exempel på.
2.7.2017 - 12.30

Bokrecension: Brutala Kaninjägaren en trogen Kepler-fortsättning

Den sjätte romanen om Joona Linna är lika brutal och blodig som Lars Keplers tidigare romaner, men också betydligt enformigare.
18.3.2017 - 12.53

Insändare: ”Fredsstörda” politiker?

Kort sagt, ordet är störande.
8.2.2017 - 05.50

Konstrecension: Barock i konsten

Jukka Rusanens Setting är en skir utställning, men den är inte anemisk.
28.1.2017 - 16.18

Musikalrecension: Tom of Finland och toleransens höga visa

Musikalen Tom of Finland väjer för den uppenbara kronologiska frestelsen men är inte så vågad som recensenten hade hoppats på.
28.1.2017 - 14.30

Konstrecension: Rum att andas i

Marjatta Holmas abstrakta betraktelser handlar om seendets och målandets idé.
28.1.2017 - 11.01

Konstrecension: Två målande temperament


28.1.2017 - 09.24

Konstrecension: Tinderdejting som missbruk och konst

28.1.2017 - 09.22

Konsertrecension: Musikteater som lever och andas

Musikteatern lever och andas precis på rätt sätt då Konstuniversitetets studerande framför musik av Stephen Sondheim. Utan honom hade den amerikanska musikteatern inte blivit vad den är i dag.
28.1.2017 - 14.31

Dansrecension: Förbryllande realitydrama


27.1.2017 - 14.43

Bokrecension: Konversanta tanter förlänger livet

Merete Mazzarellas nya essä är ett samtal där hon förväntar sig svar. Läsaren påminns om att livet är en resa med okända hållpunkter.
26.1.2017 - 08.37

Radiorecension: Finurliga mockumentärer om året som gått

Karoshi, bagel head och MV-lehti är fenomen som skådespelarna Samuel Karlsson och Tom Rejström behandlar i sina fiktiva dokumentärer.
30.12.2016 - 06.00

Tv-recension: Skönt, hemskt och allt salt

Pia Ingström har sett Ulrika Bengts dramaserie Lola uppochner, i beundran för manus, regi och underbara flickor.
28.12.2016 - 09.00

Musikalrecension: Snällt om Kamprad och kapitalismen

Bilden av den jordnära och irrationellt sparsamme småländske miljonären och vandringssägnerna om hur han handlar på loppis och aldrig åker första klass är en viktig och kalkylerad del av myten om möbeljätten Ikeas grundare Ingvar Kamprad, flitigt utnyttjad i marknadsföringen.
1.12.2016 - 07.38

Teaterrecension: Canth i skuggan av kollegerna

Den stora behållningen av NationalteaternsCanthär att den inte är något spekulativt, kladdigt psykologiserande porträtt av personen Minna Canth.
25.11.2016 - 04.22