Karin Creutz expertutlåtande stöder försvaret i terroristrättegången

Dagen före slutpläderingarna tar tingsrätten del av ett expertutlåtande som problematiserar två av åklagarens viktigaste argument. Gruppen som nämns i stämningsansökan klassades inte som terroristisk vid den aktuella tidpunkten och därtill är begreppet jihad långt ifrån så entydigt som åklagaren antyder.
19.12.2017 - 18.05

Åklagarens nyckelvittne svävar på målet – säger att han kanske var i psykos

Åklagarens påstående att de tre åtalade männen träffades för att planera en terroristresa till Syrien bygger på en enda persons vittnesmål. Åklagarsidans nyckelvittne, som också deltog i mötet, säger att syftet med resan var att strida, men att det är hans egen tolkning.
11.12.2017 - 15.42

Misstänkta huvudmannen: Jag förnekar inte en del galenskap, men terrorist är jag inte

När den misstänkta huvudmannen i terroristrättegången äntligen blir hörd i rätten berättar han om sin multikulturella bakgrund, betydelsen av jihad och vad som motiverade honom att begå skattebedrägerier. – Jag hade ingen aning om att det skulle bli en dylik fars, säger han om den utdragna rättsprocessen.
5.12.2017 - 17.07

Bensow i hovrätten – Gadolin: Jag har inte vållat stiftelsen någon skada

Fifflet i Bensows barnhemsstiftelse har nu nått hovrätten. Tingsrätten dömde för ett år sedan den tidigare verksamhetsledaren och styrelsemedlemmen Valter Gadolin till över ett år villkorligt fängelse, men försvaret som har överklagat delar av domen anser att Gadolin inte utövade någon egentlig makt över stiftelsen utan snarast är att betrakta som en oskyldig dräng som bara lydde styrelsens order.
7.11.2017 - 17.28

Terroristrättegången: Planen var att ansluta sig till en terroristgrupp, hävdar åklagaren

Frågetecknen är många kring terroristrättegången i Helsingfors. På tisdagen lästes åtalen i terroristhelheten upp i tingsrätten. Då framgick vad de åtalade männen misstänks för.
7.11.2017 - 16.00

Rättegången mot nepotismanklagad riksåklagare inleds

Högsta domstolen inleder i dag behandlingen av åtalen mot riksåklagare Matti Nissinen. Rikets högst uppsatta åklagare misstänks ha varit jävig då han deltog i anskaffningar av utbildning för åklagarväsendet. Nissinen åtalas för brott mot tjänsteplikt.
17.10.2017 - 06.28

Skadeståndskraven förkastades i rättegång om skogskartell

Helsingfors tingsrätt har förkastat skadeståndskraven från åtta skogsägare i ett omfattande träkartellmål.
31.8.2017 - 11.09

Miljonkrav i rättegång om ocker – åländskt krögarpar utnyttjade anställda

Efter år av utredningar och dröjsmål har rättegången mot ett åländskt krögarpar inletts i Åbo.
16.5.2017 - 09.36

Hovrätten nästa för Axl Smith

Allt talar för att Axl Smith-fallet kommer att gå till hovrätten.
7.3.2017 - 12.20

Melania Trump stämmer tidning på miljoner

USA:s första dam går vidare med rättsprocessen mot den brittiska tabloiden Daily Mail, som publicerat uppgifter om att hon skulle ha prostituerat sig på 1990-talet.
7.2.2017 - 22.41

Försvaret: Vanda stad offrar egen hjälte

– Det saknar betydelse om någon eller några i styrelsen för Myyrmäen Urheilupuisto Oy visste. Det var ändå vd Erkki Salo som var ansvarig för finanserna, säger åklagaren.
3.2.2017 - 22.06