Leksakssmugglaren får fängelsestraff – köpte kolonistuga för insamlade pengar

Den så kallade leksakssmugglaren döms till ett tio månader långt fängelsestraff. Han har samlat in pengar utan tillstånd och gjort sig skyldig till bokföringsbrott och förfalskning. Pengarna har bland annat använts till köp av en stuga. Enligt rätten går det ändå inte att utesluta att medel också har gått till det ändamål han uppgett: välgörenhetsarbete i Syrien.
21.11.2018 - 11.59

Tiden läker inte alla sår – finlandssvenska Felix hittades utan skjorta på en väg

Kampen för att få reda på varför hennes son Felix Dahl dog i Indien är som ett heltidsjobb. Hon har gjort egna efterforskningar och anlitat indiska jurister. Minna Pirhonen vägrar ge upp innan hon får upprättelse för sin sons öde.
7.10.2018 - 11.00

Lärare åtalad för sexuellt utnyttjande av barn – rättegången inleddes på måndagen

En tidigare lärare vid Hoplaxskolan åtalas för sexuellt utnyttjande av barn. Han ska bland annat ha skickat meddelanden med sexuell innebörd. Via sin försvarsadvokat meddelar mannen att han bestrider åtalet. Rättegången inleddes på måndagen.
1.10.2018 - 12.19

Tommy Westerlund

Ledare: Polis i kris

Rättegången mot de höga polischeferna är en ofrånkomlig process för polisens fortsatta förtroende.
16.8.2018 - 16.00

Tysk nynazist riskerar livstid – domen efter nio mord faller i dag

Beate Zschäpe var fullt delaktig i nazistcellen NSU:s (Nationalsozialistischer Untergrund) mordturné under åren 2000 till 2006 – det anser tyska åklagare, som yrkar på livstids fängelse för den 43-åriga högerextremisten.
11.7.2018 - 09.58

Misstänkt nazimördare: Har lämnat extremismen


4.7.2018 - 08.39

Åklagaren överklagar domen mot Hakkarainen – "bötesstraff inte tillräckligt"

Åklagaren Eija Velitski överklagar domen mot riksdagsledamoten Teuvo Hakkarainen, som på måndagen dömdes för misshandel och sexuellt antastande efter att han tvångskysst en kollega i riksdagen.
19.6.2018 - 10.10

Teuvo Hakkarainen dömd för sexuellt antastande - "Grabbigt beteende ingen ursäkt"

Helsingfors tingsrätt har dömt riksdagsledamot Teuvo Hakkarainen till dagsböter för misshandel och sexuellt antastande. Han döms till 45 dagsböter på sammanlagt 3 060 euro. Han ska dessutom betala 1 400 euro till riksdagsledamot Veera Ruoho (Saml) som ersättning för sveda och värk.
18.6.2018 - 11.44

Direkt från rätten: Janitskin nekar att han skulle ha varit chefredaktör

Hets mot folkgrupp är på agendan när rättegången mot Ilja Janitskin fortsätter i tingsrätten i Helsingfors i dag. Följ direktrapporteringen.
18.6.2018 - 09.30

Analys: Domen en milstolpe men knappast ett avslut för de drabbade

Finland har fått sin första dom för ett terrordåd utfört i landet. Vi får hoppas att den tills nu oprövade lagen om terroristbrott inte behöver tas fram på nytt.
15.6.2018 - 19.30

Dom: Knivdådet i Åbo var terroristbrott – Bouanane döms till livstids fängelse

Abderrahman Bouanane döms för två mord och åtta mordförsök i terroristiskt syfte. Straffet är livstids fängelse. Enligt rätten var knivattacken ett typiskt IS-dåd. Det handlar om det första jihadistiska terrordådet i Finland.
15.6.2018 - 13.00

SPT direktrapporterade från rättegången – läs inläggen här

– De försöker undergräva allmänhetens förtroende för mig som journalist och så försöker de skrämma mig att låta bli att rapportera eller gräva om vissa teman. Så säger journalisten Jessikka Aro när hon hörs i rättegången mot Ilja Janitskin som grundade nättidningen MV-lehti.
14.6.2018 - 11.16

Åklagaren: "Knivdådet en öppen attack mot det finska samhället" – domen faller i juni

Abderrahman Bouanane har velat utföra ett dåd i Finland enligt IS mönster. Offren har varit hans verktyg för att uppnå syftet, menar åklagaren. Försvaret bestrider terroristbrott och talar om en nervös ung man som har anpassat sin berättelse enligt vad han tror förväntas av honom.
15.5.2018 - 20.41

Dom efter knivattacken i juni – åklagaren yrkar på livstid

Det handlar inte om någon som löpt amok eller "en desperat människa" – så säger åklagaren i sin slutplädering när rättegången efter knivattacken i Åbo i dag avslutades med parternas slutpläderingar. Domen i fallet ges om en månad.
15.5.2018 - 07.40

Inget straff för vansinneskörningen i centrala Helsingfors – "Jaguarmannen" otillräknelig

Mannen som körde på fotgängare på Lönnrotsgatan i somras har gjort sig skyldig till ett fall av grovt dödsvållande och fem fall av grovt vållande av personskada. Men han har konstaterats vara otillräknelig och döms inte till straff.
9.5.2018 - 11.19

Det första offret var utvalt: "Hon var Jehovas vittne" – planerade dåd under Ruisrock

Efter en paus på två veckor är Abderrahman Bouanane på plats när rättegången mot honom är inne på sin elfte dag. Nya uppgifter om att det i Bouananes cell hittats anteckningar om att han velat grunda en islamisk stat i Finland har kommit fram. Bouanane uppgav också att han funderat på en attack redan under den stora rockfestivalen Ruisrock.
8.5.2018 - 07.40

Bouanane valde det första offret medvetet – kvinnan var Jehovas vittne

Den åtalade efter knivattacken i Åbo planerade ett dåd redan under den stora rockfestivalen Ruisrock. Under tisdagens rättegång kom det fram att handskrivna anteckningar hittats i hans cell så sent som i mars. Enligt dem ville han ha en islamisk stat i Finland.
8.5.2018 - 21.07

Bill Cosby fälls för sexuella övergrepp

Den amerikanske komikern Bill Cosby fälls i domstol för sexuella övergrepp mot en kvinna. Han ska ha drogat och utnyttjat en kvinna för 13 år sedan.
26.4.2018 - 21.03

Efterlyst man uppmuntrade Bouanane – rättegång i Åbo utan den åtalade på plats

Den åtalade för knivattacken i Åbo fick hjälp av en nu efterlyst man att komma åt IS-propaganda. Mannen uppmuntrade honom också att utföra dådet i just Finland. Ny information om kontakterna mellan de två kom fram under rättegången i Åbo på onsdagen.
18.4.2018 - 08.59

Bouanane anser sig föra krig mot kvinnor – vägrade sitta i rätten

När Abderrahman Bouanane hördes i rätten på tisdagen uppgav han ett nytt motiv för knivdådet vid Åbo torg. Hans mål var enbart kvinnor, som han kallar sina fiender. Efter bara några timmar avbröts rättegången när Bouanane vägrade sätta sig på sin stol.
17.4.2018 - 09.15