Radiorecension: "Många är nog odiagnostiserade"

Månadens långprogramsatsning på Yle Vega handlar om autism, och består av två starka intervjuer med Rosanna Fellman som själv har diagnosen, och med Malena Lindström som har en son med autism.
23.2.2019 - 07.00 Premium

Bengt Huhta, en gång känd som artisten Kristian, är död

Han var Karlebypojken som blev flickidol tack vare sin sångröst, sitt långa mörka hår och sina stora ögon.
24.1.2019 - 19.01 Premium

Radiorecension: Att komma till Sverige var som att komma från mörkret till ljuset, från kylan till värmen, enligt Sveriges Radios dokumentär

Kärlek, frihet och ströjobb är ett underbart igenkänningsprogram för alla för vilka Sverige en gång i tiden var sommarjobbens förlovade land.
20.1.2019 - 11.28 Premium

Radiorecension: Monika Fagerholms hörspelsdebut är utsökt radioteater

Lustfyllt förvaltar regissören Sanna Lenken den fagerholmska stilen i Sveriges Radios uppsättning.
12.1.2019 - 02.25

Radiorecension: Några dagar till nyår – hur ska livet bli?

Studentteaterns nyårshörspel kan gå hem hos sin målgrupp, även om det inte riktigt gör det hos recensenten.
30.12.2018 - 09.00 Premium

Radiorecension: Monica Aspelund gisslan i Finlands första flygplanskapning

En podcastserie skildrar händelseförloppet då Aarno Lamminparras kapade flyget från Uleåborg till Helsingfors den 30 september 1978.
21.12.2018 - 22.28 Premium

Radiorecension: Kärlek, humppa, död och hat – Radio Variaatio erbjuder intressant sällskap på promenader

Blir kärlekssorgen mindre genom postmodernistisk begreppsanalys? Och lyckas Minna bli gravid?
19.12.2018 - 18.09 Premium

Poddrecension: Poddserie visar könsidentitetens mångfald

I serien möter vi tre personer som korrigerat sitt kön, två ickebinära och en transvestit. Journalisten Mi Wegelius går nära utan att vara påträngande.
2.12.2018 - 00.01

Poddrecension: Störst, bäst och roligast – dags att rannsaka Ted & Kaj-podden

Svenskfinlands mest lyssnade podd har kommit ut med ett nytt avsnitt i veckan i tre år. Varför är den så populär?
18.11.2018 - 02.53

Radiorecension: Snyggt berättat och vämjeligt

Gnistrande skickligt berättat, och allt mer beklämmande ju mer man lyssnar. BBC:s The Ratline är en av höstens mest uppmärksammade poddserier.
25.10.2018 - 00.01

Radiorecension: När statskuppen var nära

Lapporörelsens skjutsning av presidentparet Ståhlberg till Sovjetgränsen 1930 levandegörs och förklaras i en ny podcastserie.
20.10.2018 - 07.00

Radiorecension: Vad visste polisen om mordet på Volkan Ünsal?

En kriminalpoddserie på Yle går igenom mordet på Volkan Ünsal från motivet, händelserna under mordkvällen till det rättsliga efterspelet. Journalisten Christoffer Gröhn hittar omständigheter som kan tyda på att polisen kände till mordet, något som den morddömde Janne Raninen hävdar.
1.10.2018 - 09.02

Radiorecension: En man och hans segelbåt

Jan Backman lämnade livet på land bakom sig och drog på långresa med sin renoverade träbåt Henrietta.
29.9.2018 - 15.56

Radiorecension: Ny relationspodd och nypremiär

I poddväg bjuder helgen på en ny relationspodd med Eva Frantz och Hannah Norrena. Därtill är Anne Hietanens och Ida Henriksons bokpodd tillbaka efter ett uppehåll.
22.9.2018 - 21.16

Radiorecension: Livet värt att leva, trots allt

När det värsta händer, hur orkar man fortsätta? Kring den frågan kretsar Tomas Janssons radiodokumentär, som behagligt för lyssnaren genom livets mörka och ljusa sidor, och också bjuder på en entusiastisk predikan.
25.8.2018 - 07.00

Radiorecension: Låt ingen prata utan manus

Manuslösa bottennapp och berättare som verkligen griper tag i lyssnaren. Sommarpratsäsongen är slut och Malin Slotte summerar den efter att ha hört alla årets prat i Yle Vega.
19.8.2018 - 16.18

Radiorecension: När drömman blir mardröm

I läkaren John Meehan tror sig heminredaren Debra Newell ha hittat kärleken. True crime-podcasten Dirty John är en isande berättelse om solochvårande.
17.8.2018 - 16.15

Radiorecension: Hästparadis eller häxjakt?

Han är en dömd sexualförbrytare, men en del har varit övertygade om hans oskuld. Vilken är sanningen i det uppmärksammade fallet om den svenske ridläraren som dömts för att ha utnyttjat minderåriga elever sexuellt?
20.6.2018 - 15.53

Radiorecension: Sörja för de sina

Fanny Malmbergs radiodokumentär påminner om allas vår utsatthet i ett samhälle med allt tunnare skyddsnät.
26.5.2018 - 07.00

Radiorecension: Släkttrauma får försoning

Radiodokumentären De hemliga släktingarna handlar om förtigen släkthistoria på grund av händelserna 1918. Pehr-Erik Nyman, vars farbror sköts av de röda, möter Pekka Lylykorpi, vars farfar kan ha varit den som avfyrade kulan.
28.4.2018 - 11.15