Här är demokraterna som vill utmana Donald Trump

Vem kommer att utmana USA:s republikanske president Donald Trump i nästa års val? Här är de 20 kandidater som kvalificerat sig till Demokratiska partiets två första tv-sända debatter.
27.6.2019 - 07.26 Premium

USA-demokraterna drabbar samman i den första tv-debatten – här är fem saker att hålla ett öga på

Demokraternas tävlan om partiets presidentkandidatur inleds på allvar på onsdag med den första tv-debatten. Tjugo kandidater har delats upp i två separata debatter med tio deltagare. Den första går på onsdag och den andra på torsdag. Med så många kandidater kommer diskussionen att bölja fram och tillbaka med en ohanterlig mängd synvinklar och ståndpunkter. Här är fem saker att hålla ett extra öga på.
27.6.2019 - 07.25 Premium

Valdebatterna i gång i USA – Trump: "TRÅKIGT!"

Ekonomin och miljön. Sjukvårdsförsäkringar och invandring. Och Donald Trump. Det var de väntade ämnena som dominerade Demokraternas första debatt inför det amerikanska valet nästa år. – Det största hotet mot USA i dag är Donald Trump sade John Delaney, tidigare representanthusledamot från Maryland.
27.6.2019 - 06.47

Trots kritiken – Joe Biden mest populär

Trots blåsvädret kring USA:s förre vicepresident Joe Biden – i vilket han anklagas av flera kvinnor för olämpligt beteende – leder han i opinionsmätningarna rörande vem demokratiska väljare vill se som partiets presidentkandidat.
7.4.2019 - 15.15

Uppgifter: Joe Biden ställer upp i det amerikanska presidentvalet

Joe Biden uppges ha tagit kontakt med minst en dryg handfull anhängare för att berätta för dem att han ställer upp i presidentvalsracet i USA, och bett dem att hjälpa honom med att samla ihop pengar.Det uppger en person med insyn i frågan till Wall Street Journal.
20.3.2019 - 06.27

Warren: Trump kanske inte är en fri man 2020

Den amerikanska senatorn Elizabeth Warren inledde i helgen sin presidentvalskampanj inför nästa år och gav på söndagen några kängor till Donald Trump.
11.2.2019 - 09.46

Ännu en demokrat anmäler sig till det amerikanska presidentracet

Den amerikanska senatorn Amy Klobuchar från Minnesota sällar sig till en allt större skara demokrater som vill bli president i valet i november 2020. Hon vill kontrastera mot president Donald Trump i både politiska frågor och i ledarstil.
10.2.2019 - 22.05

Analys: Oprah, Joe eller Kamala – vem kan vinna över Trump?

Det råder inget tvivel om att president Donald Trump skakat om det amerikanska politiska ekosystemet på ett sätt som haft en stor inverkan på såväl USA som hela världen.
25.1.2019 - 10.00 Premium

Kamala Harris siktar på Vita huset

Efter en tid av spekulationer tar Kaliforniensenatorn och demokraten Kamala Harris bladet från munnen och lanserar sin satsning på Vita huset.
21.1.2019 - 21.40