poddar
»
Malin Slotte

Impuls: Maarit Feldt-Rantas farväl, Ebba Witt-Brattströms äktenskap, Anna-Maja Henrikssons sorg – så var årets sommarprat

Intrycket är att Vegas sommarpratsatsning blivit varm i kläderna, och att det lär dröja några år tills det här sättet att göra radio inte längre känns relevant hos oss.
19.8.2019 - 00.01 Premium

Kaneli Johansson

Impuls: Var allt det där som skrevs sant?

En bok kan vara modig också utan att vara självbiografisk, skriver Hanna Ylöstalo och Kaneli Johansson med anledning av det fjärde avsnittet av podden Samtal med vänner. Den här gången är det Amanda Svenssons sätt att utmana fiktionens ramar som står i fokus.
6.8.2019 - 05.10

Radiorecension: Träffsäkert men förutsägbart om den heliga modern Silvana Imam

29.7.2019 - 17.06 Premium

Impuls: Är flickvännen en ointressant och löjlig typ?

Vi tror att vi ska hitta flickvännen i ungdomslitteraturen, men det gör vi inte. I vuxenlitteraturen träffar vi oftare fruar, älskarinnor och ensamma kvinnor, skriver Hanna Ylöstalo och Kaneli Johansson med anledning av det tredje avsnittet av sin podden Samtal med vänner som handlar om Flickvänsrollen.
2.7.2019 - 06.03

Queerents: Hur gör bögar barn?

I veckans avsnitt av podcasten Queerents pratar Olivia och Catzo med Regnbågsankans tidigare ordförande och gayaktivisten Oscar Ohlis om hur personer utan livmoder, till exempel män och ickebinära, får barn.
29.6.2019 - 11.41

Poddrecension: Därför slopades de ryska accenterna – i Tjernobylpodden får du veta allt om succéserien

Podden The Chernobyl Podcast är skräddarsydd för tittare som vill nörda in sig på tv-serien Chernobyl och Tjernobylolyckan.
21.6.2019 - 23.58 Premium

Queerents: Pride är ett uppror

I veckans avsnitt av Queerents pratar Olivia och Catzo om Stonewallupproren som startade priderörelsen, om Vasa Pride och vikten av att ordna regnbågsfestivaler på mindre orter och om mens, förstås.
15.6.2019 - 09.33

Queerents: Får jag gå till riksdagen med håriga ben?

I veckans avsnitt av Queerents pratar Olivia och Catzo om hårskam, komplimanger till barn och Jani Toivola.
8.6.2019 - 13.06

Impuls: Vem vågar fantisera om en hållbar framtid?

Klimatdystopier kanske får oss att ta hotet om den globala uppvärmningen på större allvar, men de hjälper oss inte att föreställa oss hur ett fossilfritt sätt att leva kunde se ut, skriver Hanna Ylöstalo och Kaneli Johansson med anledning av det andra avsnittet av deras podd Samtal med vänner.
4.6.2019 - 07.37

Poddrecension: Till minnet av en finlandssvensk spurgu

Viktor Granös dokumentär om Köklax-spurgun Clasu är en snyggt berättad historia som väcker många tankar om utsatthet och marginalisering.
27.5.2019 - 06.31 Premium

Queerents: Polariseringen i transdebatten

Veckans avsnitt av Queerents med Olivia och Catzo handlar om transfrågor och aborträtten. Duon diskuterar också vem som får föra vilken samhällsdebatt.
25.5.2019 - 06.01

Queerents: Barn blir inte till genom sex

I den nylanserade podcasten Queerents pratar Catzo och Olivia om föräldraskap ur ett regnbågsperspektiv.
18.5.2019 - 06.00

Olivia och Catzo poddar om hur det är att vara regnbågsförälder

En familj kan bestå av så mycket mer än bara mamma, pappa och barn.
18.5.2019 - 06.00

Kaneli Johansson

Impuls: Hanna Ylöstalo & Kaneli Johansson: "Samtalet mellan vänner är det egentliga samtalet”

I dag har podcasten Samtal med vänner premiär. "För en läsande person kan litteraturen sippra in i vilket samtal som helst”, skriver poddarna Hanna Ylöstalo och Kaneli Johansson.
7.5.2019 - 06.47

Podcast: Finlands Game of Thrones pågår i politiken

Blir regeringsförhandlingarna ett machiavelliskt maktspel à la Game of Thrones med dolkar i ryggen och mygel bakom kulisserna? Det är bäddat för blårött, men Rinne har också talat för vikten av en stark regering. Skulle Vänsterförbundet försvaga regeringen internt? I andra avsnittet av Politik med Jenny och Catzo samtalar reportrarna Jenny Jägerhorn-Tabermann och Catariina Salo om stämningarna efter riksdagsvalet och hurdan regering vi kan tänkas få.
1.5.2019 - 07.01

Hanna Ylöstalo och Kaneli Johansson startar en ny litteraturpodd

Vänskap, klimatångest, flickvänsrollen. Dessa teman och många fler kan lyssnarna se fram emot då Hanna Ylöstalo och Kaneli Johansson startar en litteraturpodd i samarbete med HBL. Det första avsnittet av Samtal med vänner har premiär tisdagen den 7 maj.
30.4.2019 - 06.07

Poddrecension: Droppen som fick bägaren att rinna över

The Dropout är true crime-podd om Silicon Valley och uppstartsekonomin.
30.4.2019 - 00.21 Premium

Isak och William älskar djupa samtal – gjorde egen podcast om framtiden

Podcast är dagens melodi – det är samtal som går på djupet, samtal som lyssnaren kan klicka fram ur mobilen när som helst – i bussen, bilen eller på joggingrundan. Isak Rautio och William von der Pahlen skapade en egen podcast för att de ville föra en dialog om framtiden med politiker, affärsmän och stora tänkare.
15.4.2019 - 11.10 Premium

De driver Sveriges största podd om psykisk ohälsa – här talar alla ut om sin ångest

Det började som en podd om ångest, men blev en podd om livet – ångest är ju en del av de flesta människors liv. Sofie Hallberg och Ida Höckerstrand vill prata om det som andra tiger om och driver i dag Sveriges största podd om psykisk ohälsa.
19.2.2019 - 10.55

Recension: Småtorrt och lite långsamt – fä och tandfe i vårens barnnyheter på Svenska Yle

Hur långsamt kan man berätta för barn? Och hur många avsnitt håller ett folkbildande barnprogram om tänder för?
14.2.2019 - 08.00 Premium