Fler Sannfinländare än förr väntas till mellanårsmöte – "vi lever och mår bra"

På lördag väntas omkring tusen anmälda Sannfinländare samlas i Lahtis för att delta i partirådet. Det är fler än tidigare år. Sannfinländarna bereder nu bland annat sin skuggbudget, där de föreslår att vissa skatter är frivilliga.
30.8.2018 - 16.41

SFP om yrkesskolorna: "Det har gått för långt – det behövs ett närundervisningslöfte"

SFP vill att nästa val blir ett utbildningsval, och listar åtgärder inom allt från småbarnspedagogik till universitet. Mikaela Nylander säger att man inom yrkesutbildningen nått en smärtgräns. Partiet vill att yrkeseleverna ska ha en närundervisningsgaranti.
28.8.2018 - 16.11

Sylvia Bjon

Analys: Hur ska Centern koda sitt sociala samvete?

Centerns rötter – det sociala samvetet i borgerlig tappning – ropar allt högre då den politiska hösten inleds. Problemet är elefanten i rummet: Den konkreta bilden av vad partiet vill är splittrad.
21.8.2018 - 17.40

Vädjan till mataffärer och konsumenter: "Några cent till för kyckling och mjölk lättar"

Centern är inte tänd på stora skattelättnader, men hoppas på lättnader för jordbruket. I budgeten kommer mer pengar, men inte från EU.
21.8.2018 - 14.07

Analys: Ska en kamrer, läderbyxor och en grön cykel dra Samlingspartiet i täten igen?

Samlingspartiet är det parti som kan gå mest oskadd ur en regering som gjort nedskärningar. Att huvudmotståndaren är SDP är heller inget orosmoment utan passar i själva verket partiet utmärkt.
14.8.2018 - 18.40

Giftalgerna landar på budgetbordet: "Gips och kalk räcker inte", säger Samlingspartiet

Den gröna gröten vid stränderna har förskräckt så till den grad att algerna blir en budgetfråga för de tre regeringspartierna. Samlingspartiet driver på en cirkulär marknad för övernärd jord och fosfor, men partiet är mindre piggt på att dela ut allmänna kompensationer till jordbruket för dåliga skördar.
13.8.2018 - 18.48