"Barnfamiljernas vardag skrämmer" – här är orsakerna till att allt färre får barn

För många unga vuxna har tröskeln för att skaffa barn blivit högre. Journalisten Heini Maksimainen utreder orsakerna i sin färska bok, Barnlöshetsboomen. De frivilligt barnlösas berättelser handlar om framtids- och klimatångest – och om en rädsla för att all egen frihet försvinner.
9.4.2019 - 11.05 Premium

Carina och Niclas pratade om pengar redan som nykära

Carina Söderlund och Niclas Enros berättade för varandra vad de tjänade redan när de var nykära. De har tänkt mycket på hur de ska göra för att få en bra gemensam ekonomi.– Det blir inte så här jämställt av sig självt, säger Carina Söderlund.
3.2.2019 - 07.44 Premium

Flytta ihop blir ofta en ekonomisk fullträff

Att flytta ihop med sin partner är på flera sätt en ekonomisk fullträff, eftersom många utgifter halveras. Samtidigt dyker nya frågor upp. Ska man dela gemensamma utgifter lika eller ska den som tjänar mer betala mer?
25.1.2019 - 06.56 Premium

Psykoterapeut: Var direkt om du misstänker otrohet

Det är fortfarande inte många par som söker ersättning för parterapi i Finland – men antalet ökar, visar statistik från Folkpensionsanstalten. I allmänhet är otrohet en av orsakerna som många par söker hjälp för. Men det är bara ett symtom, menar psykoterapeut Liisa Halonen.
24.7.2018 - 08.00