Läckans löjligt lyxiga leksaker – så undviker förmögna att betala skatt för sina jättejakter

Att världens überrika äger exklusiva privata jetplan och lyxjakter är ingen nyhet. Men den stora paradisläckan visar hur de exklusiva farkosterna kan köpas och förvaltas för att slippa skatt och moms.
8.11.2017 - 17.47

Kronprinsessan bjöds på bröllopsresa i plan registrerat i skatteparadis

Avslöjandena i samband med den så kallade paradisläckan fortsätter. Nu dras också kronprinsessan Victoria in. Det flygplan hon åkte på bröllopsresa i var nämligen registrerat i skatteparadis och ägs av EF-grundaren Bertil Hult som enligt SVT har dolda bolagsupplägg i skatteparadis.
8.11.2017 - 12.07

Susanna Ginman

Ledare: Lagligt och olagligt – men ohållbart

Den färska läckan om skatteparadis ger mer kunskap om hur de fungerar. All verksamhet i skatteparadisen är inte olaglig men den är illojal mot skattebetalarna och andra företag.
7.11.2017 - 21.00

Shakira har 300 miljoner på Malta

Shakira är känd både för sina hits och sitt välgörenhetsarbete.Mindre känt är att den colombianska superstjärnan har placerat sina låträttigheter i lågskattelandet Malta och är skriven på skatteparadiset Bahamas.
7.11.2017 - 20.26

Storföretag smarta skatteplanerare

Den som tar sig en närmare titt på skolådor som innehåller Nikeskor kommer att se att det står Nederländerna BV som avsändare. I praktiken betyder det att pengarna försvinner ut i tomma intet och att Nederländerna egentligen drar de andra EU-länderna vid näsan.
6.11.2017 - 21.10

Kritik mot svensk toppchefs skattekommentar – "vad fan får jag"

– Vad fan får jag för pengarna, sade Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling när han konfronterades för sin skatteplanering genom bolag på Malta. Uttalandet får hård kritik i Sverige.
6.11.2017 - 20.10

Bono pekas ut som skattesmitare

U2-sångaren Bono är känd för sitt engagemang för världens fattiga. Samtidigt finns han med bland dem som pekas ut som skattesmitare i den så kallade paradisläckan, skriver The Irish Times.
6.11.2017 - 14.08

Skatteupplägg i Kanadas premiärminister Justin Trudeaus närmaste krets

Kanadas karismatiske premiärminister Justin Trudeau har gjort ett nummer av att rika inte ska slippa skatt. Men paradisläckan visar att hans egen kampanjchef i tysthet flyttat mångmiljonbelopp till Kajmanöarna.
5.11.2017 - 20.54

Paradisläckan avslöjar: USA-minister har gjort affärer med Putins svärson

USA:s handelsminister Wilbur Ross har gjort affärer med både Vladimir Putins svärson och oligarker kopplade till USA:s handelssanktioner. Avslöjandet kan göras utifrån den stora paradisläckan. Det kan ge nytt bränsle åt kritiken om ohälsosamt nära band mellan den högsta makten i USA och Ryssland.
5.11.2017 - 20.46

Juristbyrån Appleby i centrum för läckan: "En del av den skit vi accepterar är helt otrolig"

Appleby, juristbyrån i fokus i den enorma paradisläckan, bedyrar att den bedriver hederliga affärer i skatteparadisen. Det är inte hela sanningen, visar läckan. Bland kunderna finns ett bolag misstänkt för att vara en front för Iraks exdiktator Saddam Hussein.
5.11.2017 - 20.40

Ny jätteläcka visar: Så här undviker de allra rikaste skatt

De flesta människor betalar den skatt som ska säkra vård och skola. Men några av världens allra rikaste personer och företag låter bli genom fusk och avancerad skatteplanering, via upplägg i skatteparadis. En gigantisk läcka, granskad av 382 journalister i 67 länder, visar hur det går till.
5.11.2017 - 20.25