Pälsauktionspriserna fortsätter sjunka: "Handeln går, men prisnivån är för dålig"

Osålda kinesiska lager bäddade för låga priser då Saga Furs ordnade pälsauktion i Vanda. – Resultatet var ändå inom marginalerna, säger pälsdjursuppfödarnas förbundsordförande Kenneth Ingman.
10.6.2018 - 21.46

Högre vinst för Saga Furs

Pälsauktionsbolaget Saga Furs förbättrade sitt rörelseresultat i fjol. Förtroendet på pälsmarknaden har återhämtat sig, vilket syns i en högre försäljningsprocent på räv- och minkskinn.
13.2.2018 - 18.13

Ny norsk regering lägger ner pälsfarmer

Den färska regeringen i Norge föreslår i sitt regeringsprogram att alla pälsdjursföretag i landet ska vara avvecklade tills 2025. Medan djurrättsorganisationer jublar är pälsdjursbönderna besvikna.
15.1.2018 - 15.43

Modehuset Gucci säger nej till päls – så påverkas Finland

Det italienska modehuset Gucci meddelade i onsdags att det blir pälsfritt vid årsskiftet. Armani, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein och Stella McCartney hör till dem som redan har slutat med djurpäls. Djurrättsorganisationerna tror att modejättarnas ställningstagande kommer att reformera modevärlden. Pälsproducenterna tonar ner trenden och beskriver i stället en ljus framtid för pälsnäringen.
12.10.2017 - 19.25

Professor: Deformerade ben vanliga hos farmrävar

Deformerade ben är vanliga hos farmrävar, men hur de påverkar rävarna finns det väldigt lite information om. Det vore bra om man undersökte frågan mer, säger Anna Valros, professor i husdjursvälfärd på Helsingfors universitet.
15.8.2017 - 18.57

Nya smygfilmer visar överviktiga fjällrävar på farmer i Österbotten

Förädlade blårävar med skinnet hängande i stora veck rör sig mödosamt i sina burar. Det visas på en film som djurrättsorganisationen Oikeutta eläimille släppt i dag. Videoklippen sägs ha filmats på farmer i Karleby, Kronoby, Vörå, Lappo och Kristinestad i våras. Enligt filmen har rävarna förädlats i syfte att maximera storleken på skinnet. Blåräven är en färgvariant av fjällräven.
15.8.2017 - 13.37

Sokos beslut att sluta sälja pälsar väcker politisk debatt – Centern går i "Sokosbojkott"

9.12.2016 - 12.27