Löfström anmäler Iltalehti till opinionsnämnden

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström har anmält Iltalehti till Opinionsnämnden för massmedier. Orsaken är att tidningen ger en felaktig bild av hur finskspråkiga behandlas på Åland.
13.6.2018 - 12.47

Krönika: Strävan efter sanning är vår främsta strategi

Förtroendet för medierna sjunker globalt men tilliten till den traditionella journalistiken ökar samtidigt kraftigt. Den meningen rymmer en paradox som HBL:s chefredaktör försöker greppa.
13.3.2018 - 15.50

Yles styrelseordförande Thomas Wilhelmsson: "Det fanns inte längre förutsättningar att sköta ledarskapet väl"

Atte Jääskeläinen lämnar posten som ansvarig chefredaktör för Yle. Beslutet mognade under förhandlingar mellan bolagets styrelse, Jääskeläinen och vd:n Lauri Kivinen under söndagen.
29.5.2017 - 17.14

Kommentar: Atte Jääskeläinens jobb är inte att skämta

Det självreglerande pressetiska systemets styrka ligger i den stora uppslutningen bakom det. Börjar olika mediehus grunda egna "granskande organ" är risken stor att det eroderar, skriver Fredrik Sonck.
28.5.2017 - 15.02

Yles Jääskeläinen funderar på att dumpa opinionsnämnden

– Om Opinionsnämnden för massmedier börjar bestämma för mycket om Rundradions journalistiska linje måste Rundradion säkert grunda ett eget organ, säger Yles chefredaktör Atte Jääskeläinen i en intervju i Helsingin Sanomat.
28.5.2017 - 12.46

Tidigare SFV-bas drar HBL inför Opinionsnämnden

Per-Edvin Persson har anmält Hufvudstadsbladet för Opinionsnämnden för massmedier. Den tidigare ordföranden för Svenska folkskolans vänner anser sig ha blivit utsatt för ensidig klappjakt i HBL.
1.4.2017 - 12.21

Får Yle kommentera beslutet? "En tolkningsfråga" om det bryter mot ONM

Både Yles vd och chefredaktör har kommenterat Opinionsnämndens fällande beslut, vilket inte är kutym. Men enligt ONM:s ordförande Elina Grundström finns det tolkningsmån om de bryter mot reglerna.
23.3.2017 - 19.24

Lännen Media: Flera klagomål till opinionsnämnden om Sipilä-gate

10.12.2016 - 14.20

Yles agerande i Sipiläfallet har anmälts till ONM

Opinionsnämnden för massmedier (ONM) har fått en anmälan om Yles agerande i fallet med statsminister Juha Sipiläs (C) eventuella jäv i Terrafamefrågan.
1.12.2016 - 09.31

ONM: Radiokanalen Suomipop kränkte migranters människovärde

Opinionsnämnden för massmedier har gett radiokanalen Suomipop en allvarlig anmärkning.
17.11.2016 - 15.20

Elina Grundström: Lappland lugnar pressetikens väktare

24.7.2016 - 08.00