Susanna Ilmoni

Krönika: Strävan efter sanning är vår främsta strategi

Förtroendet för medierna sjunker globalt men tilliten till den traditionella journalistiken ökar samtidigt kraftigt. Den meningen rymmer en paradox som HBL:s chefredaktör försöker greppa.
13.3.2018 - 15.50

Yles styrelseordförande Thomas Wilhelmsson: "Det fanns inte längre förutsättningar att sköta ledarskapet väl"

Atte Jääskeläinen lämnar posten som ansvarig chefredaktör för Yle. Beslutet mognade under förhandlingar mellan bolagets styrelse, Jääskeläinen och vd:n Lauri Kivinen under söndagen.
29.5.2017 - 17.14

Kommentar: Atte Jääskeläinens jobb är inte att skämta

Det självreglerande pressetiska systemets styrka ligger i den stora uppslutningen bakom det. Börjar olika mediehus grunda egna "granskande organ" är risken stor att det eroderar, skriver Fredrik Sonck.
28.5.2017 - 15.02

Yles Jääskeläinen funderar på att dumpa opinionsnämnden

– Om Opinionsnämnden för massmedier börjar bestämma för mycket om Rundradions journalistiska linje måste Rundradion säkert grunda ett eget organ, säger Yles chefredaktör Atte Jääskeläinen i en intervju i Helsingin Sanomat.
28.5.2017 - 12.46

Tidigare SFV-bas drar HBL inför Opinionsnämnden

Per-Edvin Persson har anmält Hufvudstadsbladet för Opinionsnämnden för massmedier. Den tidigare ordföranden för Svenska folkskolans vänner anser sig ha blivit utsatt för ensidig klappjakt i HBL.
1.4.2017 - 12.21

Får Yle kommentera beslutet? "En tolkningsfråga" om det bryter mot ONM

Både Yles vd och chefredaktör har kommenterat Opinionsnämndens fällande beslut, vilket inte är kutym. Men enligt ONM:s ordförande Elina Grundström finns det tolkningsmån om de bryter mot reglerna.
23.3.2017 - 19.24

Lännen Media: Flera klagomål till opinionsnämnden om Sipilä-gate

10.12.2016 - 14.20

Yles agerande i Sipiläfallet har anmälts till ONM

Opinionsnämnden för massmedier (ONM) har fått en anmälan om Yles agerande i fallet med statsminister Juha Sipiläs (C) eventuella jäv i Terrafamefrågan.
1.12.2016 - 09.31

ONM: Radiokanalen Suomipop kränkte migranters människovärde

Opinionsnämnden för massmedier har gett radiokanalen Suomipop en allvarlig anmärkning.
17.11.2016 - 15.20

Elina Grundström: Lappland lugnar pressetikens väktare

24.7.2016 - 08.00