Mätning: Nästan 70 procent är nöjda eller ganska nöjda med regeringen – mest nöjda är SFP:s väljare

27.5.2020 - 17.53

Finländarna mindre positivt inställda till EU

9.5.2020 - 05.30

Alma Medias opinionsmätning: SDP är klart populäraste partiet

1.5.2020 - 21.29

Tommy Westerlund

Ledare: Krisen och ett vinnande sätt lyfter Marin

Coronaviruset inverkar också på väljarstödet. SDP och Sanna Marin har ökat förtroende bland väljarna.
20.4.2020 - 15.00 Premium

HS opinionsmätning: SDP gick om Sannfinländarna i popularitet

18.4.2020 - 09.15

HS-gallup: Socialdemokraterna går förbi Samlingspartiet

18.3.2020 - 10.06

Centern vinnare i Yles nya gallupundersökning

5.3.2020 - 06.35

Analys: Om finländarna vill se hållbar ekonomi, varför ligger då Sannfinländarna i opinionstäten?

4.3.2020 - 07.15 Premium

HS-gallup: Sannfinländarna ohotade i topp – ny regering ruckar inte på siffrorna

22.1.2020 - 06.43

Susanna Ginman

Ledare: Trenden bröts, trycket lättar lite för SDP och C

Partierna följer alltför noga med opinionsmätningar. Yles färska mätning får SDP och Centern att andas lite lättare, trots att förändringarna ligger inom felmarginalen.
10.1.2020 - 15.20 Premium

IS: Haavistos popularitet som presidentkandidat har dalat

23.12.2019 - 07.31

Analys: Jussi Halla-aho spelar dubbelspel och väntar

5.12.2019 - 20.18

Lännen Media: Stödet för Rinnes regering tryter

30.11.2019 - 10.01

HS: Sannfinländarnas försprång ökar i opinionsmätning

27.11.2019 - 20.46

SDP om raset: "Säkert måste vi kommunicera bättre"

7.11.2019 - 16.40

Statsvetare: Rinne är ett sänke för Socialdemokraterna

7.11.2019 - 16.20

Susanna Ginman

Ledare: Sannfinländarna i en klass för sig – också i storlek

Trenden är densamma som efter riksdagsvalet – men nu är siffrorna omskakande. Med 23 procents stöd i Yles mätning står Sannfinländarna långt från alla andra partier.
7.11.2019 - 16.00 Premium

Yle: Sannfinländarna stärker sitt försprång i ny valenkät

7.11.2019 - 06.53

Susanna Ginman

Ledare: Värdefullt om våra värderingar

Vi misstror partierna men litar på tidningspressen. Det är plock ur den första brett upplagda enkäten om finlandssvenskarnas värderingar. Mest värdefullt blir att kunna följa med trenderna över tid.
1.11.2019 - 16.00 Premium

Tommy Westerlund

Ledare: Kan ministerkarusell få fart på Centern?

Centern har inte haft mycket att glädja sig åt på sistone. En ministerkarusell gör det knappast så mycket roligare.
28.10.2019 - 16.00 Premium