Yles partimätning: Sannfinländarna kan bli Finlands näst största parti

Sannfinländarna har för första gången på fyra år gått om Samlingspartiet i väljarstöd.
11.4.2019 - 06.56

HS-gallup: Sannfinländarna trea, SDP:s försprång krymper

Sannfinländarna ligger på tredje plats i Helsingin Sanomats färska gallup, strax före Centern. Socialdemokraterna leder men försprånget till tvåan Samlingspartiet har krympt.
9.4.2019 - 06.47

Alma Media: SDP:s väljarstöd under 20 procent

SDP:s väljarstöd har dalat i Alma Medias senaste partimätning, men partiet är fortfarande populärast i Finland.
8.4.2019 - 21.11

Alma Media: Många kandidater vill se Socialdemokraterna i regeringen

Sannfinländarnas väljarstöd har stigit under de senaste opinionsundersökningarna, men få kandidater vill ha med Sannfinländarna i nästa regering. Det framgår av Alma Medias valkompass.
7.4.2019 - 13.49

Analys: Li-effekten och Janne-effekten är verkliga – men SFP har flyt på valdagen

De partier som har chans att sticka upp bland svenskspråkiga väljare tycks ha lyskraftiga svenskspråkiga profiler.
3.4.2019 - 09.54 Premium

Gallup: Sannfinländarna på tredje plats, SDP backar

Sannfinländarna har gått om Centern i Yles partimätning och är nu Finlands tredje populäraste parti med ett väljarstöd på 15,1 procent.
29.3.2019 - 06.59

HS-gallup: Pekka Haavisto favorit som statsminister

Inför riksdagsvalet 2015 ville nästan hälften av finländarna ha Juha Sipilä som statsminister. Nu har ingen partiledare lika stort stöd. Pekka Haavisto (De gröna) har störst väljarstöd med 22 procent av HS-gallups väljare.
27.3.2019 - 06.55

HS: Ny opinionsmätning ger SDP större försprång

Helsingin Sanomats senaste opinionsmätning visar att SDP har utökat sitt väljarstöd ytterligare till 21 procent. SDP:s försprång i förhållande till Samlingspartiet är nu 2,9 procentenheter.
20.3.2019 - 06.48

Klimatbarometer: Sjuttio procent av finländarna kräver skärpt klimatpolitik

En överväldigande majoritet av finländarna vill skärpa klimatpolitiken snabbt. Samtidigt säger de flesta nej till dyrare bensin eller en skatt på kött- och mjölkprodukter, visar en färsk klimatbarometer.
18.3.2019 - 10.01

Yle: SDP drar ifrån – Samlingspartiet och Centern i nerförsbacke

SDP är Finlands populäraste parti med en marginal på över fem procentenheter till tvåan Samlingspartiet, visar Yles färska partimätning.
7.3.2019 - 07.36

HS-gallup: Sannfinländarnas stöd ökar

Allt fler ger sitt stöd till Sannfinländarna. Med mindre än två månader till riksdagsvalet fortsätter partiet att öka i gallupmätningarna.
21.2.2019 - 07.52

Prognos: Finland sticker ut med annorlunda trend i Europa – stora partier väntas gå back i EU-valet

Både högerpopulister och liberala går framåt i Europa, enligt en färsk prognos. I Finland är SDP:s framgång en trend i kontrast till många andra länder.
18.2.2019 - 11.36

Tommy Westerlund

Ledare: Landet utan stora partier

Partikartan lever kraftigt inför riksdagsvalet. De stora partierna krymper och de mellanstora växer just nu.
7.2.2019 - 16.00 Premium

Centern backar i Alma Medias partimätning

SDP kniper fortfarande förstaplatsen med 21 procent i den senaste partimätningen av Alma Media. Centern backar mest enligt mätningen.
1.2.2019 - 07.26

Yles partimätning: Sannfinländarna går framåt – hårdare kamp mellan Socialdemokraterna och Samlingspartiet

Stödet för Svenska folkpartiet sjönk rejält, forskare säger att det är ett fel i mätningen.
10.1.2019 - 08.41

Sannfinländarna går framåt i Alma medias partimätning – passerar Vänsterförbundet

Socialdemokraterna går lite bakåt i undersökningen, men är fortfarande det största partiet.
22.12.2018 - 10.36

Yles partimätning: En stor del av finländarna vet inte hur de ska rösta

En tredjedel av finländarna vet inte vilket parti de vill rösta på i kommande riksdagsval om fyra månader.
9.12.2018 - 10.39

Yles partimätning: De gröna ökar igen tack vare Haavisto

De gröna tar tillbaka väljare i Yles senaste partimätning. Innan Pekka Haavisto tog över som ordförande dalade partiet stadigt från rekordsiffrorna sommaren 2017.
7.12.2018 - 10.58

HS-gallup: SDP är fortfarande populärast – De gröna har fått stopp på väljartappet

Socialdemokraterna ökar sitt försprång ytterligare i den senaste gallupmätningen.
16.11.2018 - 06.31

Yles partimätning: SDP fortfarande störst och Samlingspartiet vinner över Centern

Riksdagsvalet ordnas om drygt fem månader. Om riksdagsval ordnades i dag skulle 22,7 procent av befolkningen rösta på SDP.
8.11.2018 - 09.48