Lännen Media: Stödet för Rinnes regering tryter

Bara en dryg tredjedel av finländarna är nöjda med regeringen. Det visar Lännen Medias gallup som gjordes i veckan.
30.11.2019 - 10.01

HS: Sannfinländarnas försprång ökar i opinionsmätning

Socialdemokraterna går klart bakåt jämfört med Helsingin Sanomats opinionsundersökning för en månad sedan.
27.11.2019 - 20.46

SDP om raset: "Säkert måste vi kommunicera bättre"

7.11.2019 - 16.40

Statsvetare: Rinne är ett sänke för Socialdemokraterna

Den nyaste partimätningen visar att Socialdemokraternas långa nedförsbacke fortsätter och att Sannfinländarna drar i från. – Ekonomin är fortfarande god och det finns egentligen ingen direkt orsak för väljarna att bestraffa regeringen. Vi kan inte bortse från att en partiledare kan vara ett sänke, säger Kimmo Grönlund, professor i statskunskap vid Åbo Akademi.
7.11.2019 - 16.20

Susanna Ginman

Ledare: Sannfinländarna i en klass för sig – också i storlek

Trenden är densamma som efter riksdagsvalet – men nu är siffrorna omskakande. Med 23 procents stöd i Yles mätning står Sannfinländarna långt från alla andra partier.
7.11.2019 - 16.00 Premium

Yle: Sannfinländarna stärker sitt försprång i ny valenkät

Sannfinländarnas medvind håller i sig. Enligt Yles senaste valenkät får Sannfinländarna ett väljarstöd på 23 procent medan tvåan Samlingspartiet halkar efter och landar på 17,3 procent.
7.11.2019 - 06.53

Susanna Ginman

Ledare: Värdefullt om våra värderingar

Vi misstror partierna men litar på tidningspressen. Det är plock ur den första brett upplagda enkäten om finlandssvenskarnas värderingar. Mest värdefullt blir att kunna följa med trenderna över tid.
1.11.2019 - 16.00 Premium

Tommy Westerlund

Ledare: Kan ministerkarusell få fart på Centern?

Centern har inte haft mycket att glädja sig åt på sistone. En ministerkarusell gör det knappast så mycket roligare.
28.10.2019 - 16.00 Premium

HBL-enkät: Sannfinländarna kluvna till att hjälpa EU-länder under militärt hot

15.7.2019 - 05.01 Premium

Putin gör allt för att hålla Moskvaborna nöjda – satsar på cykelvägar, parker och evenemang

13.6.2019 - 21.43 Premium

Samlingspartiet etta i Yles opinionsundersökning – imponerande slutspurt för De gröna och Sannfinländarna

Samlingspartiet har fortsatt medvind inför EU-valet. Partiet kniper första plats i Yles opinionsmätning som publicerades på torsdagsmorgonen.
23.5.2019 - 07.20

HS: Gröna namn toppar listan på dem som finländarna kan tänka sig att rösta på

Helsingin Sanomats enkätundersökning mäter hur bekanta kandidaterna är för allmänheten.
20.5.2019 - 07.20

Rekordjämnt inför slutspurten – Sannfinländarna vinner på klimatfrågan

Det behövdes ingen ny flyktingvåg. Sannfinländarnas frammarsch bygger till en del på att de har varit skickliga på att utnyttja klimatfrågan och debattera den utifrån sina egna premisser, säger statsvetarprofessorn Åsa von Schoultz.
11.4.2019 - 17.01 Premium

Yles partimätning: Sannfinländarna kan bli Finlands näst största parti

Sannfinländarna har för första gången på fyra år gått om Samlingspartiet i väljarstöd.
11.4.2019 - 06.51

HS-gallup: Sannfinländarna trea, SDP:s försprång krymper

Sannfinländarna ligger på tredje plats i Helsingin Sanomats färska gallup, strax före Centern. Socialdemokraterna leder men försprånget till tvåan Samlingspartiet har krympt.
9.4.2019 - 06.30

Alma Media: SDP:s väljarstöd under 20 procent

SDP:s väljarstöd har dalat i Alma Medias senaste partimätning, men partiet är fortfarande populärast i Finland.
8.4.2019 - 21.11

Alma Media: Många kandidater vill se Socialdemokraterna i regeringen

Sannfinländarnas väljarstöd har stigit under de senaste opinionsundersökningarna, men få kandidater vill ha med Sannfinländarna i nästa regering. Det framgår av Alma Medias valkompass.
7.4.2019 - 11.33

Analys: Li-effekten och Janne-effekten är verkliga – men SFP har flyt på valdagen

De partier som har chans att sticka upp bland svenskspråkiga väljare tycks ha lyskraftiga svenskspråkiga profiler.
3.4.2019 - 09.45 Premium

Gallup: Sannfinländarna på tredje plats, SDP backar

Sannfinländarna har gått om Centern i Yles partimätning och är nu Finlands tredje populäraste parti med ett väljarstöd på 15,1 procent.
29.3.2019 - 06.48

HS-gallup: Pekka Haavisto favorit som statsminister

Inför riksdagsvalet 2015 ville nästan hälften av finländarna ha Juha Sipilä som statsminister. Nu har ingen partiledare lika stort stöd. Pekka Haavisto (De gröna) har störst väljarstöd med 22 procent av HS-gallups väljare.
27.3.2019 - 06.51