HS: Stödet för De gröna fortsätter att dala

Stödet för De gröna är nu nere i 12,9 procent enligt Helsingin Sanomats nya mätning. I augusti var det 13,7 procent medan det i augusti i fjol var uppe i 17,5 procent.
19.9.2018 - 07.02

Yles partimätning: SDP fortfarande störst – De gröna backar

Enligt Yles senaste partimätning är Socialdemokraterna fortfarande Finlands största parti medan stödet för De gröna sjunker.
6.9.2018 - 06.52

Tommy Westerlund

Ledare: Blå i blåsten

En dyster framtid hotar Blå framtid.
10.8.2018 - 15.50

HBL-mätning: Regeringsdörren öppnas för SFP

Efter att dörren smått historiskt smällde igen för tre år sedan ser det åter ut att öppnas en möjlighet för Svenska folkpartiet att ingå i nästa regering. Men automatiskt kommer det inte att ske.
18.7.2018 - 14.15

Sannfinländarna ritade om kartan – tre stora partiers tid är förbi

Sannfinländarna har delats itu och för tillfället har väljarstödet krympt, men effekten på regeringsbildandet har blivit långvarigt och stökigt. – Den tid då det fanns tre stora partier som totalt kunde ta två tredjedelar av alla röster hör till historien, säger statsvetaren Markku Jokisipilä.
17.7.2018 - 20.03

HBL-enkät: Rödgrön regering populäraste alternativet

En rödgrön regeringskoalition efter nästa riksdagsval får den största uppbackningen i en opinionsmätning som HBL beställt, följd av en variant med de tre stora partierna. Statsvetaren Lauri Karvonen tror dock inte att någotdera toppalternativet blir verklighet.
17.7.2018 - 17.55

Tre av fem finländare vill höja utvecklingsbiståndet

Nästan nio av tio finländare anser att utvecklingssamarbete är viktigt och 61 procent vill öka biståndsanslagen, visar en färsk opinionsmätning. – Glädjande, säger ministern i den regering som började med att kapa anslagen.
13.7.2018 - 14.02

Nästan nio finländare av tio tycker att utvecklingssamarbete är viktigt

Finländarna anser att utvecklingssamarbete är allt viktigare, enligt en opinionsundersökning som Taloustutkimus gjort för Utrikesministeriet.
13.7.2018 - 11.07

SFP:s väljarstöd åker upp och ner i partimätningarna – ingen kvot för svenskspråkiga

Svenska folkpartiets partisekreterare Fredrik Guseff tror inte på partimätningarna när det gäller det egna partiet. Taloustutkimus utreder nu kvot för svenskspråkiga.
25.6.2018 - 00.05

Ny undersökning: Hård kamp mellan SDP och Samlingspartiet i den politiska toppen

Socialdemokraterna ser ut ha ett litet försprång över Samlingspartiet visar ny väljarundersökning.
4.5.2018 - 21.45

Den stora osäkerheten om vården syns i osäker opinionsmätning – "där faller regeringens strategi"

SDP har åter vind i seglen i Helsingin Sanomats partimätning, likaså Samlingspartiet. Men det stora antalet osäkra väljare är påfallande. Osäkerheten kring vårdreformen kan spräcka regeringen Sipiläs strategi – att lägga den svåra politiken bakom sig i god tid före val, säger professor Åsa von Schoultz.
18.4.2018 - 16.02

HS: SDP är Finlands populäraste parti

Socialdemokraterna har klättrat förbi Samlingspartiet i popularitet, visar Helsingin Sanomats senaste gallup.
18.4.2018 - 06.14

Samlingspartiet tillbaka som etta i Yles mätning – Centern backar

Samlingspartiet fick 21,5 procent av väljarna på sin sida i Yles senaste opinionsundersökning. SDP backade med 0,8 procent och landade på 20,2 procent.
29.3.2018 - 07.35

Ny mätning: Samlingspartiet fortfarande mest populärt

Samlingspartiet toppar fortfarande i popularitet bland finländarna, och SDP knagglar efter på en andraplats. Det visar en ny gallup.
22.2.2018 - 06.42

SDP vinner mark, Centern dalar

Det är bara frågan om små förändringar i partistödet, även om det politiska året börjat stormigt, visar Yles första mätning för 2018.
8.2.2018 - 08.06

Yle: Stödet för Niinistö sjunker

Sittande president Sauli Niinistö är fortfarande mest populär av alla presidentkandidater, men hans popularitet har dalat ytterligare, visar Yles senaste mätning.
25.1.2018 - 06.44

Sampo Terho: I den finländska politiken kan man inte lita på något

Ministern och partiordföranden Sampo Terho bloggar om vad han lärt sig som toppolitiker.
20.1.2018 - 11.55

Tommy Westerlund

Ledare: Ingen politisk dans på rosor

Finland lämnar vid årsskiftet bakom sig ett händelserikt politiskt år. Det har inte saknats dramatik och förändringarna har varit stora på partifältet.
29.12.2017 - 20.00

Ny undersökning: Regeringen har alltjämt svagt stöd bland väljarna

Regeringen Sipilä får sitt bästa betyg sedan starten sommaren 2015. Men befolkningen är tudelad i sin inställning till hur regeringen lyckats.
25.12.2017 - 09.57

Socialdemokraterna vinner terräng

SDP har knappat in på Samlingspartiet visar ny opinionsmätning.
22.12.2017 - 19.54