Yle: SDP klättrar, SFP dalar

Socialdemokraterna är de stora vinnarna i Yles färska opinionsundersökning. Trots att SDP:s stöd ökat med 1,3 procent är det en bit kvar till Samlingspartiet som är landets populäraste parti.
1.12.2017 - 07.50

Yle: Niinistö allt mer överlägsen

Yles nya gallupundersökning visar att den sittande presidenten Sauli Niinistös popularitet inför nästa års presidentval har stigit till 80 procent.
30.11.2017 - 07.48

Susanna Ginman

Ledarkrönika: Vad är det som mäts?

Opinionsmätningar om än det ena och än det andra förekommer allt oftare. Tyvärr berättar de inte så mycket.
20.11.2017 - 06.57

HS: Samlingspartiet går upp, Centern ner

Samlingspartiets ställning är ohotad i opinionssiffrorna, visar en mätning som tidningen Helsingin Sanomat låtit göra.
21.10.2017 - 09.26

Sänkt stöd i Yle-mätning oroar inte SFP – "Vi brukar ha högre stöd i själva valet"

Stödet för SFP har sjunkit med en procentenhet i Yles färska opinionsmätning. Det ligger nu på 3,5 procent.
5.10.2017 - 12.05

Yles opinionsmätning: SDP på väg uppåt, Centern tappar

Stödet för SDP har börjat stiga. Det framgår av en opinionsmätning som Yle låtit göra.
5.10.2017 - 07.00

Hälften av väljarna missnöjda med Trump

Drygt hälften av väljarna i USA anser att president Donald Trump sliter landet i stycken, framgår det av en opinionsmätning som Fox News låtit utföra.
31.8.2017 - 07.33

HS: De gröna näst största parti

Enligt Helsingin Sanomats opinionsmätning är Centern och SDP lika populära, och ligger väldigt nära De gröna.
28.8.2017 - 07.01

Expert: Nytt alternativ blir i bästa fall som KD eller SFP

23.7.2017 - 14.00

Stödet för Macron minskar i Frankrike

Stödet för Frankrikes president Emmanuel Macron har sjunkit, framkommer i en färsk opinionsmätning.
23.7.2017 - 10.09

Yle-mätning: Nytt alternativ minst populärt, uppåt för Sannf

Yles nyaste partimätning visar att Sannfinländarnas popularitet har ökat en aning sedan den senaste mätningen. Uppgången är 0,7 procentenheter till 9,7 procent.
22.6.2017 - 07.40

Yle: SDP är fortfarande störst

SDP är fortfarande landets populäraste parti, medan Sannfinländarna fortsätter att backa.
7.3.2017 - 07.22

Jihadister gripna i Tunisien – i Tyskland tappar Merkels parti

24.12.2016 - 14.36

Alma Media: SDP leder inför kommunalvalet

30.9.2016 - 07.42

Reuters: Clintons försprång till Trump bara ökar

24.8.2016 - 06.52

Hillary Clinton drar ifrån Trump

5.8.2016 - 21.23

Fler svenskar säger nej till Nato

7.7.2016 - 09.50

HS: De gröna rekordpopulära

23.6.2016 - 07.14

Yle: Rekordstort stöd för De Gröna

8.6.2016 - 12.32

Finländarna sågar både regeringen och oppositionen

21.4.2016 - 15.15