Ungrare, greker och rumäner har alltmer positiv bild av EU

Enligt sommarens Eurobarometern är synen på EU den mest positiva på fem år. Andelen positiva har ökat mest i Cypern, Ungern, Grekland och Rumänien.
5.8.2019 - 16.28

Sylvia Bjon

Kommentar: Sannfinländarna är inte på segersidan än, men en strategi har lyckats förbluffande bra

"En mer sannolik berättelse, som hör ihop med ordförandebytet, är att Sannfinländarna gjort en Houdini – och att folk har gått på det."
9.4.2019 - 18.58 Premium

Henriksson: "Jag sover gott om nätterna" - siktar på två mandat till

– Det är klart att det ska jobbas väldigt hårt, men jag sover gott om nätterna för vi har en duktig kandidatbukett, säger SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson om Magmas och SPT:s opinionsmätning, som tyder på osäkert läge i Egentliga Finland.
3.4.2019 - 14.10 Premium

Tommy Westerlund

Ledare: Hård kamp om podieplatser

Ett annorlunda läge råder i finländsk politik. Dominanterna saknas.
29.3.2019 - 14.45 Premium

Analys: Putins opinionssiffror rekordlåga "Vi har fått det mycket sämre"

Den ryska presidenten Vladimir Putins opinionssiffror är de lägsta på fem år. Ett stöd på 66 procent kan förefalla högt, men för Putinregimen som saknar konkurrens är siffran ytterst problematisk.
2.11.2018 - 06.45

Rinne och Andersson om HBL-mätningen: Folk vill byta riktning

Att en rödgrön regeringskoalition framträder som ett populärt alternativ bland finländarna just nu tyder på att man tror att den kombinationen främst skulle få till stånd en ny riktning, bedömer Li Andersson (VF). – Det tyder på en riktning där man vill bevara och förnya välfärdsstaten, säger Antti Rinne (SDP).
18.7.2018 - 09.22

Tommy Westerlund

Ledare: Brexit har gett EU ny medvind

Eurobarometerns goda siffror borde ge EU råg i ryggen att gå vidare med nödvändiga reformer.
23.5.2018 - 15.50

Eurobarometern: EU-medborgare nöjdare än tidigare med nyttan av EU – finländare och danskar mest intresserade av Europafrågor

I den senaste eurobarometern svarar 67 procent att de anser att det egna landet haft nytta av medlemskapet, vilket är den högsta siffran sedan 1983. Men intresset för EU-valet om ett år, och tron på att den egna rösten räknas, stannar kring 50 procent.
23.5.2018 - 14.20

Tommy Westerlund

Ledare: Väljarna är i rörelse

Samlingspartiet är otvetydigt populärast bland de politiska partierna just nu och den gröna vågen avtar.
2.11.2017 - 15.50

Elo: 11 procents stödpotential en bra start för ett nytt parti

Simon Elo som är ordförande för Nytt alternativ, riksdagsgruppen som brutit sig ur Sannfinländarna, anser att understödsmätningen Yle publicerade på torsdagen var uppmuntrande.
22.6.2017 - 15.51

HS: Väljarstödet för Centern rasar - De gröna slår eget rekord

Statsministerpartiet Centerns väljarstöd har sjunkit till 17,7 procent, medan De gröna är populärare än någonsin, visar en opinionsmätning som Helsingin Sanomat låtit göra.
28.5.2017 - 09.55

Yle-gallup: SDP tappar väljarstöd

31.3.2017 - 07.06

Sverigedemokraterna går om Moderaterna – näst största parti i Sverige

Sverigedemokraterna är nu det nästa största partiet i Sverige, enligt en färsk opinionsmätning. Moderaterna förlorar sin plats efter att formligen ha rasat i väljarstöd.
22.3.2017 - 18.24

Kalldusch för Merkel – opinionssiffrorna dalar

5.2.2017 - 21.43

Yle: SDP nu lika populärt som Centern

7.10.2016 - 08.11

Yle-gallup: Stödet för SDP växer igen

8.9.2016 - 07.05

Ledare: Nedåt, uppåt och nedåt igen

10.8.2016 - 15.03

HS-gallup: SDP:s väljarstöd minskar

23.7.2016 - 16.41

Allt fler tvivlar på regeringen

12.7.2016 - 16.11

Centern störst, Samlingspartiet nu tvåa

7.7.2016 - 07.16

Ledare: SDP-krisen är knappast över

19.2.2016 - 16.00