Operarecension: Mannerheim möttes med regn och jubel

Den nya jubileumsoperan fick en våldsam regnskur över sig. Men den proffsiga ensemblen och det melodiskt tacksamma materialet belönades även med stort jubel.
10.6.2017 - 15.20

Operarecension: Är Satan lättare än Luther att gestalta i opera?

Satan spelar en central roll i operan om Martin Luther som för tillfället visas i Esbo. Men var det meningen att han skulle få övertag?
2.6.2017 - 17.04

Operarecension: Fräscht moderniserad Brittenopera

Sibelius-Akademins elever gör En midsommarnattsdröm med spelglädje och detaljrikedom i en festivalmiljö komplett med bajamajor.
24.4.2017 - 21.24

Operarecension: Psykpatienten på självmordets brant

Martiza Núñez uruppförda operatriptyk Daniel Filippo handlar kanske om en vuxen mans posttraumatiska stress.
7.4.2017 - 12.30

Operarecension: Paavo Ruotsalainen är nu väckelseledare i munkjacka

31.3.2017 - 16.02

Operarecension: Riikka Talvitie imponerar med operan om Domarens hustru

Hotet om våld är ständigt närvarande i Riikka Talvities opera Domarens hustru.
17.3.2017 - 14.07

Operarecension: Kalevalaoperan väcktes ur sin 127 år långa törnrosasömn


1.3.2017 - 16.38

Operarecension: En timme i ett virtuellt förflutet

Michel van der Aas videoopera är tveklöst en teknisk landvinning. Musikaliskt och innehållsmässigt förblir den mera diffus.
5.2.2017 - 13.35

Operarecension: Återuppståndna troll i konservatoriekulisserna

29.1.2017 - 14.33

Operarecension: Sjostakovitj luktar torsk

Stalin hatade operan Lady Macbeth från Mtsensk men uppsättningen i Helsingfors tilltalar recensenten.
28.1.2017 - 12.21

Operarecension: Sibelius-Akademins sagokväll slår två flugor i en smäll

28.11.2016 - 12.37

Operarecension: Snärtigt glödande Puccini i Nyslott

3.8.2016 - 12.16

Operarecension: Tänk om Hitler for till Patagonien

5.5.2016 - 13.58

Operarecension: Figaros lekfulla bröllop

24.4.2016 - 00.08

Operarecension: Också operarobotar gör fadersuppror

5.4.2016 - 19.31

Operarecension: Obegripligt och oengagerande om ny istid

2.3.2016 - 13.45

OPERA: Innovativt och snillrikt utan fjanterier

27.2.2016 - 14.26

Ett spel om ära, vänskap, lojalitet och hedersmord

18.2.2016 - 19.12

Trollflöjten är ute och cyklar

29.1.2016 - 16.21

OPERA: Ingen Indigo för mig, tack!

2.2.2016 - 21.20