Storbritannien: Ryssland bakom giftattacken

Storbritanniens försvarsminister anklagar Ryssland för att ha dödat den brittiska medborgare som avled efter att ha kommit i kontakt med nervgiftet Novitjok.Den brittiska regeringen ska hålla ett krismöte med anledning av händelsen.
9.7.2018 - 18.30

Kvinna som förgiftats av Novitjok har avlidit

Den kvinna som förgiftats av nervgiftet Novitjok i brittiska Amesbury har avlidit. Polisen har nu inlett en förundersökning om mord.
9.7.2018 - 06.42

Par utsatt för samma gift som Skripal

Storbritanniens inrikesminister Sajid Javid bekräftar nu att det nervgift som skadat en man och en kvinna i byn Amesbury är från samma källa som det som användes vid mordförsöket mot en rysk ex-spion och hans dotter tidigare i år. Men det är fortfarande oklart hur paret exponerats för giftet.
5.7.2018 - 07.25

Julia Skripal vill återvända till Ryssland – "Mitt liv har vänts upp och ner"

Julia Skripal och hennes far, den ryske exspionen Sergej Skripal, utsattes för en nervgiftattack I Salisbury i Storbritannien. Trots allt som hänt vill hon återvända hem till Ryssland.
23.5.2018 - 21.43

Rysk kemist som skapade Novitjok: "Britterna borde föra ännu mer oväsen"

På 1970-talet var Vladimir Uglev en av de ledande sovjetiska kemisterna som utvecklade en grupp nya, fruktansvärda nervgifter. De fick samlingsnamnet Novitjok. I dag håller Uglev det för sannolikt att Sergej och Julija Skripal har förgiftats med hans skapelse. HBL har träffat Uglev i staden Anapa vid Svarta havet.
21.4.2018 - 12.42

Skripals dotter kan ha hämtat giftet från Moskva

Teorierna om hur dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julija fick det dödliga nervgiftet Novitjok i sig är många. Far och dotter kämpar fortfarande för sina liv på sjukhuset.
16.3.2018 - 16.10

Giftreceptet i bok på Amazon för tjugo euro

Novitjok, det rysktillverkade giftet som använts mot dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter Julia, är mycket dödligare än kända konkurrenterna sarin och VX. Ändå kan vem som helst komma över giftreceptet på näthandeln Amazon.
14.3.2018 - 19.25