Nazister gripna i Almedalen

Fem personer från nazistiska NMR har gripits i Visby i natt, misstänkta för hets mot folkgrupp och ofredande, rapporterar Expressen med flera medier.
7.7.2018 - 08.17

Löfven rasar mot nazister i Almedalen: "Det är dags att göra något rejält åt detta"

Nazisterna fortsätter att oroa under den pågående politikerveckan i Almedalen i Visby. Sveriges statsminister Stefan Löfven är mycket kritisk till nazisternas tydliga närvaro.
5.7.2018 - 18.31

En gripen misstänkt för hatbrott i Visby

En man har gripits i Visby misstänkt för misshandel med hatbrottsmotiv, skriver Aftonbladet.
5.7.2018 - 08.39

Morgonen var ännu lugn i Göteborg

På Domkyrkoplan i Göteborg samlades på lördagsmorgonen ett par hundra människor till manifestationen ”Ord för motstånd och medmänsklighet”, för att ta ställning mot nazisterna och deras demonstration.
30.9.2017 - 12.55

Protester när nazister kommer till politiska storsamlingen i Almedalen

När Nordiska motståndsrörelsen kommer till politikerveckan i Almedalen uppmanar en del till bojkott medan somliga väljer att packa ihop tidigare. – Sämst väg att gå är att åka hit och inte göra något utan mingla på som vanligt, säger Kristina Wicksell. Hon vill att Sverige ska förbjuda nazistisk organisering.
6.7.2017 - 05.10

Rätten: Nynazisten orsakade inte offrets död – åklagaren överklagar domen

Nynazisten som sparkade en annan man på Stationsplatsen i Helsingfors i september har dömts till två års fängelse. Gärningsmannen dömdes för grov misshandel. Däremot fann tingsrätten inga belägg för att han skulle ha orsakat offrets död en vecka senare.
30.12.2016 - 11.17

Tingsrätten ger sin dom för dödsmisshandeln på Stationsplatsen – nynazist kan få långt straff

Helsingfors tingsrätt ger i dag sin dom för dödsmisshandeln på Stationsplatsen i Helsingfors. Åklagaren yrkar fängelsestraff på 5–6 år för den misstänkta, en aktiv medlem i en nazistisk organisation.
30.12.2016 - 06.42

Professor: Inte alls så svårt att upplösa Nordiska motståndsrörelsen

Möjligheterna att förbjuda nazistiska Nordiska motståndsrörelsens Finlandsavdelning har underskattats i offentligheten, säger Heikki Halila, professor i civilrätt vid Helsingfors universitet.
20.12.2016 - 20.01