nmr
»

Hakkorsen vajade i Helsingfors när nynazister demonstrerade

Det var en spänd och hätsk atmosfär som präglade den nynazistiska Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Kajsaniemi på självständighetsdagen.
6.12.2018 - 18.24

De här grupperna demonstrerar på självständighetsdagen – polisen ser på NMR som tidigare år

Också i år ordnas flera manifestationer i Helsingfors på självständighetsdagen. Nordiska motståndsrörelsen får demonstrera, även om hovrätten har beslutat att den nazistiska organisationen ska upplösas.
4.12.2018 - 19.17

NMR kan demonstrera synligt på självständighetsdagen också i år – överklagar beslut om förbud

Nordiska motståndsrörelsen fortsätter strida mot hovrättens beslut att organisationen ska upplösas, och ansöker om besvärsrätt till Högsta domstolen. På självständighetsdagen kan den nazistiska organisationen demonstrera som tidigare. Polisstyrelsen försöker nu få ett tillfälligt förbud.
27.11.2018 - 11.26

Nazister åtalas för misshandel i Almedalen

Två män med kopplingar till den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen åtalas för brott begångna under Almedalsveckan på Gotland i somras.
12.11.2018 - 17.39

Förbud av NMR visar gräns – men får åtgärden tillräcklig effekt? Forskare varnar för radikalisering

Förbudet av Nordiska motståndsrörelsen försvårar den nazistiska organisationens verksamhet och minskar på de aktivas antal, men följden kan också bli en radikalisering hos en del av dem. Forskaren Ann-Cathrine Jungar frågar sig om åtgärden är proportionerlig.
4.10.2018 - 18.59

HS: Sannfinländare och NMR-medlemmar deltog i samma marsch på terrordådets årsdag i Åbo

Representanter för Sannfinländarna gick tillsammans med den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsens (NMR) medlemmar under ett minnestillfälle på årsdagen av terrordådet i Åbo, skriver Helsingin Sanomat. NMR var dock inte arrangör till evenemanget.
30.8.2018 - 16.39

Analys: Ett förbud av motståndsrörelsen har fått ökad aktualitet i Norden

Tingsrättens dom i december i fjol var enhällig och tydlig: Nazistiska Nordiska motståndsrörelsen ska förbjudas. När frågan nu behandlas i högre rättsinstans har den, tyvärr, blivit ännu mer aktuell i både Finland och Sverige.
28.8.2018 - 08.00

Hovrättens tur att behandla förbud mot NMR

Åbo hovrätt behandlar den här veckan Polisstyrelsens yrkan på en nedläggning av den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen (NMR). Rättegången börjar på tisdag och slutar på torsdag.
27.8.2018 - 12.33

NMR bjuder in nationalister till demonstration i Åbo på terrordådets årsdag

Den 18 augusti – ett år efter knivattacken i Åbo – kommer Nordiska motståndsrörelsen NMR att ordna en demonstration mot mångkultur. I slutet av augusti hålls rättegången mot organisationens finska gren i Åbo hovrätt.
12.7.2018 - 21.40

Säkerhetspolisen i Sverige följer nazisternas nästa steg

Den svenska Säkerhetspolisen bedömer att den avbrutna demonstrationen i Göteborg kommer påverka nazistorganisationen NMR:s agerande i framtiden.
4.10.2017 - 16.13

Kluvna känslor på omdiskuterad bokmässa

Nazister som marscherar, författarbojkotter och högerextrema Nya Tiders medverkan. När Bokmässan i Göteborg inleddes igår skedde det i en kontext som kastade sin skugga över evenemanget. I år har mässan också blivit flera mässor, när nya alternativ har dykt upp som en motreaktion.
29.9.2017 - 08.52