Spansk migrationsboom efter italienskt stopp

Tre gånger så många migranter som ifjol har i år tagit vägen genom Gibraltarsundet in i Europa. Men trots ökningen lär Spanien inte gå Italiens väg och strama åt, tror statsvetaren Jakob Lewander. På torsdag möts Spaniens och Frankrikes ledare för att diskutera frågan.
25.7.2018 - 13.07

"En europeisk lösning hänger på Tyskland"

En redan ansträngd migrationsdiskussion blir än mer komplicerad när Tysklands Angela Merkel pressas hårt på hemmaplan, säger EU-experten Göran von Sydow:– En lösning på europeisk nivå är avhängig av Tysklands roll och agerande.
18.6.2018 - 20.28

Hälften av båtmigranterna väljer Frankrike

När 629 migranter anlände till Spanien med räddningsfartyget Aquarius fick de två blanketter för att söka asyl – en för Spanien och en för Frankrike.
18.6.2018 - 20.13

Familjeseparationer vid USA:s gräns upprör

Två presidentfruar och FN:s människorättschef sällar sig till kören av dem som är upprörda över att barn separeras från föräldrar efter att de olagligt tagit sig över gränsen till USA från Mexiko.Kongressen jobbar intensivt med frågan och president Trump skyller situationen på Demokraterna.
18.6.2018 - 19.50

Danska Socialdemokraterna vill stoppa möjligheten att söka asyl i landet

De danska Socialdemokraterna vill avskaffa möjligheten att söka asyl vid landets gränser. I stället ska de här "spontana asylsökandena" sändas till ett mottagningscenter i till exempel Nordafrika. Partiet vill också att parlamentet årligen beslutar om ett tak för icke-västlig invandring.
4.2.2018 - 23.57

USA:s migrationspolitik gör att skördarna ruttnar bort

Den allt hårdare politiken mot invandrare slår allvarligt mot USA:s jordbruksindustri. När de papperslösa arbetarna inte längre vågar gå till jobbet ruttnar skördar bort på fälten.
25.11.2017 - 08.00

Afghanska unga i Stockholm tänker demonstrera tills utvisningarna stoppas

"Afghanistan är inte säkert", "Låt våra vänner stanna", står det på skyltarna. Sedan 10 augusti pågår en sittstrejk i Stockholm mot utvisningar till Afghanistan. Den har fått upp frågan på den politiska agendan, men de demonstrerande ungdomarna har också mött hätska protester.
22.8.2017 - 05.51