Analys: Nu är det slut på Trumps oinskränkta makt

Både Republikanerna och Demokraterna i USA beskriver tisdagens val som en seger. Båda har fel – men Trump har mest fel.
7.11.2018 - 12.33

Experter: Donald Trump kan vända förlust till fördel

Att Demokraterna kommer att styra i representanthuset i två år är ett slag gentemot president Donald Trump – men det kan också spela republikanen i händerna inför presidentvalet 2020.– Han kan agera mot dem och skylla på dem, säger statsvetarprofessorn Dale Kuehne.
7.11.2018 - 11.05

Mellanårsvalet: Kvinnor slår rekord i representanthuset

Rekordmånga kvinnliga nya ledamöter tar sig in USA:s representanthus. Bland dem finns flera politiker från minoritetsgrupper samt den yngsta kvinnan någonsin att väljas in i kongressen – den radikala New York-demokraten Alexandria Ocasio-Cortez.
7.11.2018 - 09.57

Muslimska kvinnor tar plats i USA:s kongress

För första gången har två muslimska kvinnor valts in i den amerikanska kongressen. Båda två – 37-åriga Ilhan Omar och 42-åriga Rashida Tlaib – är Demokrater som vill ge röst åt de minoritetsgrupper som står i skottlinjen för president Donald Trumps hårda invandringspolitik.
7.11.2018 - 09.46

Ödesvalet i USA: Republikanerna behåller makten i senaten – Demokraterna tar representanthuset

Demokraterna växlar in en våg av missnöje med Donald Trump till en majoritet i representanthuset. Därmed blir det svårare för presidenten att driva igenom sin politik. Men Republikanerna behåller kontrollen över senaten, enligt CNN:s prognos."Enastående framgång i kväll. Tack alla!", twittrar Trump.
7.11.2018 - 06.19

Rösterna räknas i USA – följ med minut för minut

"Fantastisk framgång. Tack alla!" skriver USA:s president Donald Trump på Twitter när valresultatet börjar klarna. På onsdagsmorgonen såg Republikanerna ut att behålla makten i senaten medan Demokraterna tar representanthuset. Följ vår direktrapportering från mellanårsvalet.
6.11.2018 - 20.59

Tio dueller att följa i USA-valet

Mycket står på spel när USA går till val. Ska Demokraterna kunna ta över någon av kongressens båda kammare eller ska Republikanerna utöka sin majoritet? Här är några viktiga dueller att hålla koll på när amerikanerna röstar.
6.11.2018 - 20.45

Valet i gång i USA – högt deltagande spås

Valet i USA är igång och köerna ringlar långa på flera håll. Mellanårsval brukar inte locka många amerikaner – men i år vill väljare fälla sin dom över Donald Trumps tid vid makten. Förtidsröstandet pekar mot det högsta valdeltagandet på decennier.
6.11.2018 - 11.49

Även Fox stoppar kontroversiell Trumpreklam

Också den konservativa och Trumptrogna amerikanska tv-kanalen Fox har beslutat att dra tillbaka den omstridda kampanjvideo för president Donald Trump som mediebolaget CNN har förklarat vara rasistisk.
6.11.2018 - 08.17

Färgstarka profiler i USA-valet

Startfältet i mellanårsvalet i USA är i år en ovanligt brokig skara. Rekordmånga kvinnor, hbtq-personer och företrädare för olika minoriteter kandiderar. Samtidigt har en vänstervåg inom Demokraterna lyft fram många unga, progressiva kandidater.Här är några profiler som fått mycket uppmärksamhet i valrörelsen.
5.11.2018 - 22.21

Analys: Trump satsade på skrämseltaktik – nu fäller folket sin dom

När de amerikanska väljarna ställer sig i röstningsbåset på tisdagen finns Donalds Trump namn inte på valsedeln, men hans person är trots det allestädes närvarande.
5.11.2018 - 18.57

Karavanmigranterna trotsar Trumps hot: "I USA ska jag jobba så att mina barn kan få det jag aldrig fick"

5.11.2018 - 10.24

Så slits USA isär ideologiskt

USA har de senaste decennierna blivit allt mer polariserat och uppdelat i två politiska läger: konservativa som oftast röstar på Republikanerna och liberala som stödjer Demokraterna.
4.11.2018 - 13.13

På fest i Trumpfäste: "Demokrater är farliga"

– Vem vill gosa med Trumpie-nallen? Får jag ett bud!Republikanerna i Alabama är kreativa när det gäller att samla in pengar inför kongress- och delstatsvalen. På festen där det slipsförsedda mjukdjuret auktioneras ut hyllar de flesta USA:s president – och spottar avsky mot motståndarpartiet.
4.11.2018 - 13.06

Därför är USA:s novemberval en rysare

Den 6 november går amerikanerna till valurnorna för ett kongressval av sällan skådad vikt. Tar Demokraterna över makten i någon av kamrarna väntar två tuffa år för USA:s president Donald Trump. Aggressiva utredningar av hans familj och en riksrättsprocess mot honom själv kan ha inletts i början av nästa år.
4.11.2018 - 13.06

Trump: Våldet är fejkmediernas fel

USA:s president Donald Trump anklagar vad han kallar för "fejkmedier" för den våg av politiskt kopplat våld som präglat tiden innan mellanårsvalet till kongressen på tisdag.
3.11.2018 - 10.18

Nu ger sig kvinnorna in i den amerikanska maktkampen

Om en vecka går USA till val och Demokraterna hoppas på en blå våg som ska ge dem majoritet i representanthuset. Oppositionspartiet går till kamp med ett rekordantal kvinnliga kandidater som man hoppas ska locka flera kvinnor till valurnorna. HBL har besökt ett valdistrikt i sydvästra Virginia som landets politiska experter spänt blicken i och där en före detta CIA-agent leder trupperna.
27.10.2018 - 07.01