mat
»

Ölrutan: Nyanser av chili, kaffe och kola fungerar i öl

21.2.2019 - 06.59 Premium

Kökschefen: Palace är ganska billig i jämförelse med liknande restauranger

På Palace, som fick en Michelinstjärna i måndags, kan en flaska vin kosta över 2 000 euro. Men kökschefen tillbakavisar påståendet om att restaurangen skulle vara dyrast i Finland.
20.2.2019 - 17.07 Premium

Pasta med valnötter och stuvad bladspenat

Färsk spenat var länge en utpräglad säsongsvara, som bara dök upp några få sommarveckor. Nu finns den att köpa praktiskt taget året om.
20.2.2019 - 11.09

Lyckas med räkor

Räkor i varm panna är gott. Vänd ned räkorna i sista stund så blir de inte små och torra.
19.2.2019 - 11.08

Dagens rätt: Rostad vitkål med nötsmör

Till den här rätten passar färsk vitkål eller spetskål. Använder du grövre vitkål, koka den gärna i klyftor i cirka tio minuter före ugnsbakning.
19.2.2019 - 11.05

Kaffe ger smak åt bacon och bönor


14.2.2019 - 14.10 Premium

Konsumtionen av kött och mjölk kan halveras i Helsingfors skolor och daghem

Helsingforspolitiker vill halvera konsumtionen av kött och mjölk inom sex år.
14.2.2019 - 11.00

Ölrutan: Öl från inhemska småbryggerier finns nu på Alko

Alko fortsätter traditionen med att i februari ta in öl från inhemska småbryggerier – för tillfället ligger antalet inhemska bryggerier runt 105 och det spekuleras när taket kommer emot.
13.2.2019 - 13.36 Premium

Vinrutan: Romantik för en speciell torsdagskväll

13.2.2019 - 13.28 Premium

Dagens rätt: Bästa kålpuddingen

Rikligt med brynt kål, fläskfärs och gärna ett par deciliter kokt ris ingår i den här kålpuddingen. Räkna inte med att den håller ihop, men god blir den.
13.2.2019 - 09.36

Ölprovning kombineras med lokala smakbitar

13.2.2019 - 09.27 Premium

Kokt torsk med senapssås

Kokt mild torskfilé med mustig senapssås är en smakfull kombination, speciellt en vinterdag.
12.2.2019 - 14.46

Ärtiga biffar

I den här hummusen får gröna ärtor stå som grund till de lika gröna biffarna. Servera med kamutvete, granäpplekärnor och gulbeta.
11.2.2019 - 09.36

Matresa i S:t Petersburg: Från Sovjetlunch till lyxklick

I S:t Petersburg finns ett gigantiskt utbud av allt, så även av restauranger. På en stolovaja kan man äta sig mätt en till två veckor till samma kostnad som för en pyttegnutta kaviar.
10.2.2019 - 09.58 Premium

Lax med skaldjur

Bästa sättet att markera att det är lördag är att laga något gott till familjen. Här ett gott och lättlagat förslag med fisk och skaldjur.
9.2.2019 - 09.35

Fredagsmys med limesmak

Bulgur och kyckling är på egen hand ganska smaklösa. Men kryddar man upp de båda blir det något helt annat. Det tar bara en haltimme.
8.2.2019 - 17.39

Mexikanska rätter värmer i vinterkylan


Mexikansk mat representerar en lång och mångsidig kultur – en kultur som noga bevarats i traditionella delikatesser. Helsingfors har i vinter fått sin första mexikanska matbutik.
7.2.2019 - 18.41 Premium

En välfylld omelett med aubergine

Omelett kan göras på bara några ägg eller laddas med stekt aubergine och rödlök för att bli mer mättande.
8.2.2019 - 17.37

Vinrutan: Vin – den magiska drycken

Det är fascinerande att en så enkel sak som vin, den jästa produkten av druvors saft, har så många roller och är så central i människans värld.
7.2.2019 - 17.22 Premium

Tuffa till köttfärssåsen

Köttfärssås behöver inte alltid vara anpassad för unga munnar och kryddad därefter. Ladda på med chili och vitlök och njut av en sötstark köttfärsröra för vuxna smaklökar.
8.2.2019 - 17.41